כעולה מעדותה של הגב' שולי נזר, סמנכ"לית בכירה לתעשיות ורשוי במשרד להגנת הסביבה (להלן: "הגב' נזר"), ממשלת ישראל הקימה גוף בין משרדי הקרוי "מנחה לאומי לחומרים מסוכנים", שבראשו עומד המשרד להגנת הסביבה וחברים בו, בין היתר, המועצה לבטחון לאומי, פיקוד העורף, משטרת ישראל, כיבוי אש, משרד התחבורה, המשרד לבטחון פנים וגופים נוספים (להלן: "המנחה הלאומי").
סגירת המפעל הצפוני הנה אותנטית והיא עולה במפורש מהתשתית העובדתית שאינה שנויה במחלוקת בין הצדדים, ובכלל זה, העובדה לפיה אספקת האמוניה למפעל הופסקה כבר בחודש אפריל וכתוצאה מכך הופסק הייצור במפעל; אין למפעל רישיון עסק ואין לו היתר רעלים; המפעל אינו עומד בדרישות היתר הפליטה החדש לפי חוק אויר נקי; חיפה כימיקלים רוקנה את מיכל האמוניה ופינתה מן המפעל את כל החומרים המסוכנים.
איפה המתקנים הצפוניים שיעבדו שם היה יותר עבודה שם עבדתי רגיל, כל פעם שהם עבדו גם אני עבדתי
המשך חקירה נגדית לעו"ד מזרחי:
בהמשך למה ששאל אותך כב' השופט, אמרת שהייתה ירידה דראסטית בעבודה
כן.
לפני אוגוסט?
מה?
הייתה ירידה משמעותית בייצור, נכון?
אני לא יודע אם משמעותית או לא הייתה ירידה בייצור לפי כמויות חומרי הגלם שהיו בכל מתקן.
...
למותר לציין, כי אין בידינו לקבל את טענת המבקשים בדבר התלות האמורה בין שני המפעלים, הנסמכת על דבריו הכלליים והלא מבוססים של פרופ' קינן, שלא נתמכו בכל ראייה אובייקטיבית, מה גם שהעובדה, לפיה המפעל הדרומי החל לפעול מחדש, חרף סגירת המפעל הצפוני, שומטת את הקרקע תחת טענה זו.
חובת הידברות ומשא ומתן קיבוצי
אין המדובר כאן במצב של עסק חי החפץ לקיים הליך של פיטורי צמצום או פיטורי רה-ארגון, גם לא במצב של פיטורים הנובעים מהתייעלות כלכלית.
התחייבויותיה של חיפה כימיקלים
כפי שצוין לעיל, את טענת נציגות העובדים בדבר קיומה של "מזימה"/"תרגיל" שכל מטרתם היא להיפטר מהעובדים המאורגנים במפעל ולהחליפם בעובדים חדשים- אפשר יהא לבחון בהמשך, על ציר הזמן, כאשר נכון לשלב זה, שוכנענו באמיתות כוונתה של חיפה כימיקלים לסגור את פעילות מפעלה הצפוני ואף שוכנענו, כי המפעל הצפוני סגור בפועל ואין מקום להתערב, בשלב זה, בהחלטתה של חיפה כימיקלים, שהינה כאמור מעסיק פרטי, ולהורות לה על פתיחת המפעל.
סוף דבר
כשהמפעל באמת סגור, הכל יורד לטמיון.