מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פינוי דירה שכורה ללא הודעה מוקדמת

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מי הפר את ההסכם? השאלה העיקרית שבמחלוקת היא – מי הפר את הסכם השכירות? האם הנתבעת הפרה אותו בכך שעזבה את המושכר ללא הודעה מוקדמת, או שמא התובע הפר אותו בכך שדרש מהנתבעת לפנות את המושכר במהלך תקופת השכירות? כאמור, לטענת התובע, בחודש יולי 2022, מבלי שניתנה כל הודעה מוקדמת ואף מבלי למסור את מפתחות הדירה, עזבה הנתבעת את המושכר.
לטענתה, מדובר בארונות ישנים, וכאשר שכרה את הדירה ביקשה מהתובע להחליף אותם, אולם הוא לא הסכים לשאת בעלות זו. כאשר הגיעה לדירה בפעם האחרונה, לאחר פינוי חפציה, על מנת לנקות אותה לפני החזרתה לתובע, גילתה להפתעתה שהארונות התחתונים לא היו במקום ודלתות הארונות הוצאו והונחו ב"בוידעם".
...
התביעה מתקבלת באופן חלקי בלבד, בעניין נזק שנותר בקירות המושכר, ושהצריך סיוד ותיקונים.
הטענה כי הנתבעת גרמה גם לנזק לארון המטבח נדחית.
סך הכל תשלם הנתבעת לתובע סכום של 11,000 ₪, בתוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי התובע לא פנה לנתבעת בגין נזקים שנגרמו לכאורה בדירה, והדרישה היחידה הייתה לתשלום דמי שכירות בגין אי הודעה מוקדמת.
היא השיבה כי סוכם שבמקרה של מכירת הדירה תנתן לה הודעה של חודש-חודשיים מראש לצורך פינוי, שהוא אף פרק הזמן בו היא נדרשה להודיע לצד השני על כוונתה לעזוב את הדירה.
...
הנני מקבל את גרסת הנתבעת, לפיה בשל חוסר ודאות לגבי גורל הדירה וכוונתו של התובע למכרה, לא נחתם הסכם חדש, והיא שילמה את דמי השכירות לאחר תום תקופת השכירות מידי חודש בחודשו.
התובע העיד כי לאחר שהנתבעת חזרה מחו"ל היא פנתה אליו לראשונה בעניין זה. הנני מקבל את גרסת הנתבעת לפיה התריסים פורקו והונחו בדירה בגין עובש שהצטבר עליהם.
התוצאה משלא עלה בידי התובע להוכיח כי הנתבעת נותרה בחוב כלפיו ואת נזקיו, אני דוחה את התביעה, ומחייב את התובע לשלם לנתבעת שכר טרחת עורך דין בסך כולל של 3,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התובעים טענו כי החזירו את הדירה שבועיים לפני תאריך סיום תקופת חוזה השכירות, קרי ביום 31.3.19, וכי פינו את הדירה לפני חודשיים מתום תקופת חוזה השכירות וזאת בהתאם להודעה מוקדמת ולאחר ששלמו דמי שכירות עבור כל תקופת השכירות.
התובעים צרפו לכתב תביעתם ותמונות מיום עריכת חוזה השכירות ותמונות לאחר פינוי הדירה בחודש 3/19.
ביום 19.11.20 היתנהלה ישיבה מקדמית נוספת בתביעה העיקרית במהלכה העיד הנתבע 1 כי התובעים שילמו החוב בגין דמי השכירות עד למועד עזיבתם את הדירה, אך לטענתו היה עליהם לשלם דמי שכירות בגין חודשיים נוספים מאחר ולא הודיעו בזמן אמת על עזיבתם הדירה ועל כן הנתבע לא השכיר את הדירה במשך ארבעה חודשים.
...
סיכום: התביעה העיקרית נדחית ואילו התביעה שכנגד מתקבלת, באופן חלקי.
התובעים ישלמו, ביחד ולחודש, לתובעים סך כולל של 4,000 ₪.
התובעים ישלמו את הסכום האמור בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

על יסוד כך מוסיפה התובעת וטוענת, כי היא זכאית על פי הוראות הסכם השכירות לממש את זכותה ולהודיע לנתבע על סיום יחסי השכירות בהודעה מוקדמת, ולדרוש את פינוי הנתבע מהדירה.
מאחר שהוא משלם בקביעות את דמי השכירות ומעולם לא נטש את הדירה, הרי שאין כל עילה לפנותו, מה גם שהעילה לפינויו הנה, לטענת התובעת, סיום תקופת השכירות ולא בשל הפרה נטענת של הסכם השכירות.
...
אם כן, לנוכח כל האמור לעיל, עולה כי על פני הדברים קיימת מספר אינדיקציות לפיהן מדובר במעמד של דייר ציבורי ולא בשכירות כלכלית כפי הנטען.
יפים לעניין זה דברים שנאמרו בעב"ל 20388/97 המוסד לביטוח לאומי - חיים ראובן מ (2005) 57: "אין סיבה שהאזרח היחיד יישא בתוצאה של המצג המוטעה. באיזון בין האינטרס של האזרח שסמך על המצג לזה של הציבור, נראה שברוב במקרים, אלא אם הפגיעה באינטרס הציבורי היא גדולה במיוחד, עדיף לפזר את הנזק על הציבור מאשר להטילו על האזרח הבודד שפעל על סמך המצג. כך בבג"ץ 135/75 סאי-טקס בע"מ נ' שר המסחר והתעשייה [...] גרס השופט ח' ברנזון, כי לא רק במקרה בו הפרט משנה את מצבו לרעה לאור הבטחה מינהלית אלא גם במצב בו הפרט טרם שינה את מצבו לרעה, הציבור הוא אשר צריך לשאת בתוצאות ולא האזרח הפרטי אשר סמך על ההבטחה. כותב השופט ברנזון, בעמ' 676: "ואם במישור הפרטי, לפי סעיפים 12 (א) ו-39 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, חייב אדם, במשא-ומתן לקראת כריתת חוזה ובקיום של חיוב הנובע מחוזה. לנהוג בתום-לב, רשות ציבורית בענינים שבינה לבין האזרח לא-כל-שכן. הבטחה שניתנה על-ידי בעל שררה בגדר סמכותו החוקית בכוונה שיהיה לה תוקף משפטי והצד השני מקבל אותה בצורה זו, ההגינות הציבורית דורשת שההבטחה תקויים הלכה למעשה, כאשר בכוחו של המבטיח למלא אחריה, אפילו לא שינה האזרח את מצבו לרעה בעקבות ההבטחה. אמינות הממשל בעיני הציבור חשובה לאין ערוך מן האפשרות שיינתן לו לחזור בו או לסגת. במקרה זה או אחר, מהבטחה שנתן או מהתחייבות שקיבל על עצמו כלפי האזרח, בגדר סמכותו החוקית ואפשרות הביצוע המעשית" סוף דבר לסיכום, מהטעמים המפורטים לעיל, מצאתי כי קיימות אינדיקציות על פיהן יש לראות בנתבע כדייר ציבורי.
על כן, התביעה לסילוק יד נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

ואולם, התובעת היתנגדה לפינוי הדירה הואיל והשוכרים לא שלחו הודעה מוקדמת, 60 יום לפני פינוי הנכס, כמתחייב בהסכם השכירות.
...
בנסיבות האמורות, בשים לב לסעיף 4 להסכם השכירות וכן כי הסכם השכירות שותק ביחס לאופן חלוקת התשלום, נחה דעתי שהשוכרים חבים בדמי השכירות ביחד ולחוד.
סוף דבר בנסיבות האמורות, התביעה מתקבלת.
ההתנגדות נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו