מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פינוי דירה במיקום מרכזי

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ולעומת זאת, האם צודק הוא, שהמשיב, שלא השקיע בדירה דבר מכספו, יוסיף ויחזיק בדירה, ששוויה אינו מועט, והיא ממוקמת במיקום מרכזי עוד למשך שנים רבות, כאשר אין לו זכות בדין להתגורר בה, ולאחר שעשה זאת במשך שנים רק בשל חוסר הידיעה של הבעלים הקודם לגבי הדברים כהוייתם? לעניין זה ניתן להפנות לעניין ויסברג, אשר גם שם מדובר היה ברוכש של הדירה, שרכשה, כשהיא תפוסה, וגם בעיניין שפי התובעים היו יורשי הדירה, אשר ירשוה כשהיא תפוסה, וכך בעיניין פאפו בעלת הדירה קיבלה אותה במתנה כשהיא תפוסה.
כך גם חלק חברי על כך שניתן לראות בהתנהלות זו, ככל השבחה, בה בעת שהמשיב מתגורר בדירה היחידה שהוא מכיר, כאשר לפתע פיתאום בא גורם חדש ומנסה לפנותו ולהותירו ללא קורת גג. עוד הוסיף השופט ורדי אודות הנזק הראייתי אשר גם בגינו רשאי בית המשפט להפעיל שיקול דעת ולהורות כי מי שטוען שהדייר אשר ראו בו כדייר מוגן כל השנים, אינו כזה, יתכבד ויוכיח זאת, וכשהדברים יפים גם למי שבא בנעלי הבעלים.
...
השופטת עינת רביד: המערער הגיש ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב יפו (ת"א 42315-12-14) מיום 17.11.16 (כבוד השופט ג' הימן) בגדרו נדחתה תביעתו של המערער לפנות את המשיב מדירה ברחוב קרל נטר 9א בתל אביב (להלן: הדירה) שנרכשה על ידי המערער ביום 23.1.14 כדירה תפוסה, לאחר שנקבע כי המשיב הוא "דייר מוגן נגזר". כמו כן נפסק כי המערער ישלם למשיב הוצאות משפט בסך 1500 ₪ וכן שכר טרחת עו"ד בסך 23,000 ₪.
משכך, סבורני כי יש לבחון את הנסיבות דנן בשני היבטים נפרדים.
על רקע האמור, יש גם לבחון את המשך השכירות, באופן שהשוכרים שוכרים את מלוא הדירה, גם אם האם נטלה חלק במימון.
יתר על כן, גם לאחר פטירת המנוח לא הייתה כל רלוונטיות למעמדה של האם, אם כדיירת מקורית או כדייר נגזר, הואיל ואין כל שוני בתנאי השכירות, וההבדל עניינו אך ורק, בשאלת "הדור השלישי". ודוק, סבורני כי אותה "עשיית עושר" שנטענה ביחס למערער, אין בה בנסיבות דנן, ליצור "יש מאין" ולקבוע כי בגין כך ישתנה מעמדו של המשיב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שאלת הפצוי כנגד הפינוי שיקולים מרכזיים להכרעה הדרישה להעמדת סידור חלוף לדייר מוגן, המעוגנת בחוק, אין משמעה דוקא מתן פיצוי כספי שיאפשר לרכוש דירה חלופית בבעלות מלאה.
הדירה נימצאת במיקום מרכזי בעיר תל אביב, בקירבת מקום עבודתו של מר סויסה ובקרבת בית הכנסת שבו הוא משמש כגבאי ראשי (סעיף א' לתצהיר מר סויסה, נ/4).
...
בהקשר זה, אני מקבלת את טענות התובעת לפיהן הצבת משרד בודד בבניין מגורים תפגע בהומוגניות של הבניין, באופיו ובמוניטין שלו, ואף תוריד מיוקרתו, בשל תדירות היוצאים והבאים ממנו.
על כן, אני קובעת כי סכום הפיצוי של עוה"ד נטר בגין פינויו מהמשרד יעמוד על סך של 1,420,000 ₪ (960,000 ₪ + 316,800 ₪ + 144,000 ₪).
מכאן גם שאני דוחה את טענות עוה"ד נטר לפיהן יש להוסיף שטח נוסף על השטח האמור; לא התייחסתי לצרופות לסיכומיו של עוה"ד נטר, אשר לא הוגשו במהלך הדיון שבפניי, ואף לא לטענות הנשענות עליהן; אינני נדרשת לטענותיו הבאות של עוה"ד נטר אשר אינן בעלות נפקות לצורך ההכרעה הנדרשת: השמאי סגל משך את חוות דעתו בתיק השכירות; השמאי סגל לא המציא מסמך מטעם העירייה בדבר הזכויות שתקבל התובעת בבניין; כמו כן, לנוכח הזהות בקביעות השמאי סגל לשמאי קרן בנושאים העובדתיים הרלבנטיים, אני דוחה את כלל טענותיו של עוה"ד נטר כנגד השמאי סגל, לרבות הטענה בגין חוסר הצהרה בעניין אי תלות במזמין.
בשים לב לכך שהנתבעים נדרשים להתארגן טרם הפינוי, למצוא דירה או משרד חלופיים, ובשים לב לכך שעל עוה"ד נטר ליתן לשוכרי המשנה שלו, התראה בת שלושה חודשים, אני קובעת כי הפינוי יעשה לא יאוחר מיום 31/10/2021 וכנגד קבלת סכום הפיצוי הקבוע בפסק דין זה. סוף דבר לתובעת קמה עילה לפינוי הזוג סוויסה מהדירה ולפינוי עוה"ד נטר מהמשרד שבבניין ברחוב אלנבי 100 בתל אביב, הידוע כחלקה 27 בגוש 7460, מכוח סעיף 131(10) לחוק הגנת הדייר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום מסעדה נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי בתחילת שנת 2016 שכר התובע (להלן גם: "לביב" / "השוכר") מהנתבע מס' 1 (להלן: "סעיד" / "המשכיר") את הקומה הראשונה שבמבנה שבבעלותו של סעיד, בית הנמצא במיקום מרכזי בכפר בוקעאתא שבצפון רמת הגולן (להלן: "המושכר"), זאת לצורך הפעלת קונדיטוריה בשם "סמייל קפה" (להלן: "העסק").
לטענתו, התבקש לפנות המושכר לשם הכנת המושכר למגורים וזאת בשל טענת סעיד לצורך לפינוי דירת מגוריו בקומה השנייה, בעבור בנו וכלתו לעתיד.
...
מכל אלה עולה כי דין התביעה שכנגד להידחות במלואה.
סוף דבר אני מורה על דחיית התביעה והתביעה שכנגד.
לאור התוצאה אליה הגעתי, אני קובע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

סעיף זה קובע את עילת הפינוי כדלקמן: "בעל הבית רוצה להרוס את המושכר או את הבניין שבו נמצא המושכר כדי להקים במקומו ביניין אחר, או לשנות את המושכר שינוי ניכר או לתקנו תיקון יסודי, וקיבל את רישיון הבנייה הדרוש לכך, והודיע לדייר בכתב על נכונותו להעמיד לרשותו סידור חלוף". מעילת הפינוי המוגדרת בסעיף 131 (10), נמצא למדים כי יש להגן על זכות הבעלות בדירה/ביניין ולאפשר לבעל הנכס לממש זכויותיו ולבנות ביניין מבלי שהדייר המוגן ימנע ממנו.
השמאי קבע כי הדירה ממוקמת ברחוב מרכזי ושקט, דמי השכירות החופשיים בנכס הנם 3,000 ₪ לחודש, שטח הדירה הנו 58 מ"ר, והשווי בבעלות מלאה הנו 816,385 ₪, שיעור דמי מפתח מלאים הנם נגזרת של 60% מסכום זה, היינו סך של 489,831 ₪.
...
סעיף 133 (ד') לחוק, קובע כדלקמן: "היתה תביעת פינוי לפי סעיף 131 (10) או (11) תלויה ועומדת, ובמהלך הדיון פקע תוקפו של רישיון הבנייה הנזכר שם, רשאי בית המשפט לדחות את הדיון עד ששוב יהיה בידי בעל הבית רישיון בר תוקף". ב"כ התובעת לא השיב עניינית לטענת ב"כ התובע בבקשה מס' 16, ולפיכך הנחת העבודה כי אכן ההיתר פקע! ההיתר המקורי ניתן לשנה בלבד וארכה ניתנה לשנתיים מיום פקיעתו, היינו עד ליום 1.3.12 ! לא ברור מדוע עובדה מהותית זו לא הובאה בפני ביהמ"ש ע"י ב"כ הנתבע כבר בדיון מיום 19.3.13 או 4.7.13? טוען ב"כ הנתבע, כי יש לדחות את התביעה מפאת היעדר היתר כדין.
אני סבורה, כי באזור בו ברור מאליו שלא בנמצא דירות בדמי מפתח, ואף יקשה על התובעת למצוא דירות בנות 2 חדרים, יש מקום לפיצוי בגובה ארבעה שלישים.
סוף דבר: פינוי הנתבע ייעשה אך ורק לאחר שהתובעת תציג היתר כדין תקף למועד הפינוי.
ככל שההיתר לא יאפשר בניית דירת 2 חדרים או לחלופין הנתבע יוותר על חלופה א', ויודיע על כך בתוך 90 יום מקבלת פסה"ד, תשלם התובעת פיצוי עבור הפינוי סך של 653,108 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה מיום מתן חווה"ד של מומחה ביהמ"ש ועד התשלום בפועל, ובתוספת 70,000 ₪ הוצאות העברה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

במסגרת הפרוייקט ייהרסו בניינים ישנים אלה לטובת בניינים חדשים ומודרניים, בהם יקבלו דיירי השכונה המתפנים, דירות חדשות ומרווחות וישפרו את תנאי מחייתם ובטחונם.
התובעות טענו כי המקרקעין מצויים במיקום מרכזי במיתחם, חיוניים לקידום הפרוייקט ומסומנים להריסה על פי התכנית – והנתבעת, כאמור, מסרבת לפנותם.
...
אני מקבל בעניין זה את טענתו של ב"כ התובעות, לפיה בית משפט זה אינו הפורום המתאים להכריע בשאלת פרשנותה של תכנית תמ"ל 2010 ואופן יישומה, והאם כוונת המתכננים הייתה לפנות את מבני הציבור ללא מתן פתרון חלופי, אם לאו.
לפיכך, אני מורה כי על הנתבעת לסלק את ידה מהמקרקעין בחלקה 135, גוש 1914, ברחוב נפתלי 5, בקריית גת ולהחזירם לידי התובעות כשהם פנויים מכל חפץ ו/או אדם ו/או מבנה השייכים לנתבעת, וזאת בתוך 60 ימים מיום שיוצא צו הריסה למבנה המצוי על המקרקעין.
הנתבעת תשלם לתובעות שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪ והוצאות המשפט בסך 1,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו