לפני בקשה לסילוק על הסף של תביעה לפינוי שהגישה המדינה – משרד הבינוי והשיכון (להלן – המדינה) נגד עריית תל אביב (להלן – עריית תל אביב או הערייה).
רקע
בתביעה כספית שהגישה "עמידר" החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ, בשם מדינת ישראל (להלן – עמידר), כנגד עריית תל אביב (להלן – התביעה הכספית), דרשה עמידר תשלום דמי שכירות ו/או דמי שימוש ראויים, אגב השמוש שעושה ועשתה הערייה במספר דירות המוחזקות ו/או אשר הוחזקו על ידה.
ב"כ המדינה הבהיר בהקשר זה כי "... מדובר בדירות בבעלות מדינת ישראל אשר מתנהלות במנהל מקרקעי ישראל....הנסח מראש שהקרקע לא הוסדרה ורשומה על קרן קיימת לישראל. הבנוי על הקרקע הוא בבעלות המדינה. הקרקע עצמה והבנוי עליה שייך למדינת ישראל. הקרקע לא הוסדרה ורשומה ומתנהלת במנהל מקרקעי ישראל בניהול של חב' עמידר". בהמשך הדברים, אישר ב"כ המדינה כי הבעלות בקרקע הנה של קק"ל. לשאלת בית המשפט כצד בנסיבות אלה ונוכח הוראות סעיף 125 לחוק המקרקעין, המדינה יכולה להגיש תביעת פינוי, השיב "שנמציא מיסמך שיגיד שמדינת ישראל מוסמכת או מורשית או שיש לה כתב הסמיכה ספציפי".
על יסוד כך הורה בית המשפט כי המדינה תגיש הודעה לעניין סוגיית זכותה להגיש את התביעה ותצרף את המסמכים הרלבאנטיים.
...
דיון
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לסילוק על הסף להידחות.
היות קק"ל הבעלים הרשום של המקרקעין, לא מוביל בהכרח למסקנה כי רק קק"ל זכאית להגיש תביעה לפינוי.
כדברי כב' הנשיא שמגר בע"א 693/83 שמעון שמש נ' רשם המקרקעין תל אביב-יפו פ"ד מ (2) 668:
"...בשולי הדברים אוסיף, כי מחיקת תובענה או דחייתה על הסף הן בגדר אמצעים, הננקטים בלית ברירה, ופתרון ענייני של כל מחלוקת, לגופה, הוא לעולם עדיף. רצוי, על-כן, שבית המשפט יבכר תמיד דיון ענייני בפלוגתא על פני פתרון דיוני-פורמאליסטי, אשר מהווה לפעמים סוף פסוק לתיק הקונקרטי, אולם אינו סוף הדרך מבחינת המשך ההתדיינות סביב אותו עניין"
סוף דבר
אשר על כן, ומהטעמים האמורים הבקשה נדחית.