בתביעה האחת, הנדונה בתיק 55677-02-15, עתרו התובעות לפינויו של הנתבע, דייר מוגן במושכר, בגין אי תשלום דמי שכירות והפרת תנאי השכירות.
הוראה זו פורשה בפסיקה כמחייבת נתוק קבוע בהמשכיות התשלומים, נתוק המהוה תנאי בל יעבור לקיומה של עילת פינוי לפי סעיף זה. כפי שסוכם על ידי המלומד דוד בר אופיר בספרו סוגיות בדיני הגנת הדייר, מהדורה 2 (להלן- "בר אופיר בספרו") בעמ' 2-
"לא כל הפסקה בתשלום דמי השכירות נותנת לבעל הבית עילת פינוי נגד דיירו החוקי. עילה זו תקום רק כאשר הפסקת התשלום תהפוך לעניין של קבע. מצב דברים זה, של נתוק קבוע בהמשכיות התשלומים, הוא תנאי בל יעבור להעמדתה של עילה לפי סעיף 131(1) לחוק ...(ע"א 582/61 בוכול נ' בוכהחטר, פ"ד טו 1320) ואין די בכך שיחול איחור קל ופעוט בתשלום דמי השכירות (ע"א 106/52 נקה בע"מ נ' אלואשוילי, פ"ד ט' 490)".
הבחנה נוספת שנקבעה בפסיקה הרלוואנטית לענייננו הנה כי בעל בית אינו יכול ליצור עילת פינוי יש מעין בסרבו לקבל את דמי השכירות, ולפיכך לא קיימת עילת פינוי בשעה שבעל בית מסרב לקבל את דמי –השכירות (ראו בר אופיר בספרו, עמ' 7 עד 8)-
"כאשר בעל בית מסרב אפילו פעם אחת לקבל דמי-שכירות, וברור שלא שינה את עמדתו, אין הדייר חייב לחזור על פעולה ריקה מתוכן ולהציע אותם כל פעם מחדש. ברור כי בעל הבית יכול לשנות מעמדתו הסרבנית, בהודעה פשוטה המופנית לדייר או במעשה אחר שמהם עולה ברורות כי בעל הבית מוכן, מעתה ואילך, לשוב ולקבל את דמי- השכירות. מכל מקום, חבותו המחודשת של הדייר להציע ולשלם את דמי השכירות לא תקום אלא בעקבות מעשה גלוי של בעל הבית (ע"א 160/50 לוי נ' מצא, פ"ד ח' 537; ע"א 63/55 פ"ד י' 190). מדברים אלה מתבקשת מסקנה כי כאשר בעל בית מסרב לקבל דמי שכירות, במשך תקופה ארוכה, אין הוא יכול לבוא לדייר בטענה שאיננו משלם את שכר הדירה. הנתוק בהמשכיות התשלומים צריך להיגרם כתוצאה ישירה ממחדלו של הדייר, ולא עקב סרובו של בעל הבית (ע"א 388/64 בית שמעון (ביניין) בע"מ נ' מדים בע"מ, פ"ד יט (1) 281). בעל הבית איננו רשאי לאחוז בתחבולות ותכסיסים בכדי להכשיל את הדייר ולמנוע ממנו לשלם את דמי- השכירות כסדרם, ואם אמנם ילך בעל הבית בדרך של הכשלה מכוונת מראש- הוא לא יוכל ליצור על פיה עילת פינוי (ע"א 54/50 רוזנבלט נ' טרכטנגוט, פ"ד ו' ' 775). לשון אחרת: החוק מטיל אמנם על הדייר חובה לדייק בתשלומים, אולם מנגד מוטלת חובה מכללא על בעל הבית שלא להכשיל את הדייר ולא למנוע ממנו את האפשרות למלא את חיוביו. ואם הפר בעל הבית חובה זו, אין הוא יכול לבסס עילת פינוי על יסוד העובדה שלא קיבל את דמי- השכירות. עילה זו נסתרת שעה שהדייר מציע תשלום לבעל הבית, וזה עומד בסירובו להענות להצעה. ואם מילא הדייר אחר חובת ההצעה, הוא ממשיך ליהנות מהגנת החוק, למרות שפעולת התשלום לא הושלמה כתוצאה מהתנהגותו של בעל הבית. במצב דברים כזה רשאי הדייר לבחור לו דרך מתקבלת על הדעת לצורך מילוי חובתו, וללכת בדרך זו כל עוד לא בטל בעל הבית את סרובו. דרך זו יכולה להיות הפקדה בבנק או אף השארת התשלום בכיסו... הדייר ממשיך להנות מהגנת החוק ואיננו חייב לשלם את דמי השכירות עד שבעל הבית לא יגלה את דעתו כי הוא חוזר בו מסירובו (רע"א 6655/96 חן נ' אתדג'י, דינים עליון מד 799)" .
...
לסיכום נקודה זו, לא הוכח כי הנתבע הפר את חוזה השכירות בהפרה המקנה לתובעות עילת פינוי.
סיכום
אשר על כן אני דוחה את התביעה.
בשים לב להיקף ההליכים שהתקיימו בפני, בשתי תביעות נפרדות, שהראשונה שבהן נפתחה תוך כדי הדיון בתביעה קודמת, ישלמו התובעות לנתבע את הוצאותיו, לרבות שכר טרחת עו"ד, בסכום כולל של 20,000 ₪.