תחולת התיקון לחוק נקבעה החל מיום 1.8.09 וחוק ההסדרים קבע הוראת מעבר, וזאת בסעיף 70 לחוק ההסדרים, הקובע כי:
"(א) הוראות סעיף 3 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, כנוסחו ערב תחילתו של חוק זה, ימשיכו לחול על מי שביום י"א באב ה'תשס"ט (1 באוגוסט 2009) התגורר עם זכאי בדירה ציבורית אם התגורר כאמור במשך 4 שנים לפחות, בין אם קודם למועד האמור ובין אם לאחריו, וברציפות, עד למועד שבו נפטר הזכאי הועבר למוסד סיעודי, ובילבד שהיה אחד המנויים בהגדרה "דייר ממשיך" במהלך התקופה האמורה.
הבקשות הנ"ל הוגשו על ידי הנתבע מספר 1 ע"י עו"ד שמונתה לו על ידי הלישכה לסיוע משפטי ולאחר שקבל לידיו את הודעת הפינוי מההוצאה לפועל.
לאור האמור לעיל, מאחר וההורים המנוחים של הנתבעים לא נכללו בהגדרת "זכאי" על פי החוק הנ"ל, ממילא יוצא מכך שהנתבעים לא יכולים להיכלל בהגדרה זו.
סעיף 3(א) לחוק הדיור לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי קובע כי אם נפטר זכאי או עבר להתגורר במוסד סיעודי, לא יהיה הדייר הממשיך רשאי להמשיך ולהתגורר בדירה ציבורית עם קרוביו, והוא יפנה את הדירה הציבורית בתוך 9 חודשים מהמועד שבו נימסרה לו הודעה מאת משרד הבינוי והשיכון בדבר אי זכאותו לדירה ציבורית לפי הכללים.
...
יחד עם זאת, סבור אני שיש לאפשר לנתבעים 1 ו-3 לפנות לבית משפט לעניינים מנהליים בבקשה להארכת מועד להגיש עתירה מינהלית נגד משרד השיכון על ההחלטה שלא להכיר בהם כדיירים ממשיכים בדירה.
כמו כן, סבור אני שהנתבעים 1 ו-3 לא מיצו את טענותיהם על פי חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב-1972.
סוף דבר:
לאור כל האמור לעיל אני דוחה בקשת הנתבע 1 ואת בקשת הנתבע 3 לבטל את פסק הדין שניתן בענייניהם בתיק זה.
יחד עם זאת, ניתנת לנתבעים 1 ו-3 ארכה של 90 יום מהיום, על מנת לפנות בעתירות מתאימות לבית משפט לעניינים מנהליים בעניין החלטות הוועדה העליונה של משרד השיכון וכן לבית משפט השלום בעניין זכויותיהם הנטענות על פי חוק הגנת הדייר.