בתום תקופת השכירות החוזית נותר מר אברהים פירעון (להלן: "איברהים" או "הדייר המקורי") דייר מוגן בחנות על פי חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972 (להלן: "החוק"), ותנאי הסכם השכירות שנחתם בין הצדדים הוסיף לעמוד בתוקפו גם לגבי תקופת השכירות הסטאטוטורית.
על כן, בהמשך לכך, עם פטירת המנוחה, היה על הנתבעים לצרף את התובעים, ילדיו של הדייר המקורי כנתבעים ולטעון כנגד זכותם כדיירים נדחים נוכח הפרת ההסכם על ידי המנוח איבראהים.
מאחר והתובעים, ילדיו של הדייר המקורי, הם דיירים נדחים לפי החוק, לא נותר לידון אלא רק בטענות הנתבעים כי הדייר המקורי, המנוח איברהים, הפר את תנאי הסכם השכירות באופן המהוה עילה לפינויו.
ב"כ הנתבעים בסיכומיו ציטט מדברי ראדה בתצהירה "במשך הזמן... פרנסת המשפחה כולה מוטלת על הכתפיים של אמינה ושלי". כיצד ניתן לטעון כי עסק שמשמש לפרנסת הדייר המקורי ובני משפחתו, ולא בדרך של תשלום דמי שכירות (שכן, אין ספק כי הכלות לא שילמו דמי שכירות עבור שימוש בחנות) הוא עסק שננטש על ידו?
ב"כ הנתבעים ביקש להיבנות מאמירתה של ראדה כי "למנוח לא היה מושג בתחום", ברם דוקא משום כך אין בעובדה כי הוא נתן לכלות "שיש להם מושג בתחום" לנהל עסק שיכול להביא פרנסה לו ולמשפחתו, כנטישה.
...
גם עניין זה הוכרע במסגרת פסק הדין בהליך הראשון, כשבית המשפט קבע כי לא הוכחה הטענה בדבר ביצוע שיפוצים בחנות בניגוד להוראות הסכם השכירות (סעיף 24), וכאמור, אני סבור כי הנתבעים מושתקים מלטעון כנגד קביעה זו.
אך גם בעניין זה אציין, כי גם אני סבור שאין לקבל טענה זו. כפי שעלה מהעדויות מטעם התובעים שלא נסתרו, השיפוץ הנטען כלל התקנת מזגנים, שאכן באופן טבעי דרשה עשיית חורים בקירות חיצוניים, עבודות גבס וקרמיקה.
אין מדובר בשיפוץ משמעותי, והגם שאף לשיפוץ שכזה נדרשה הסכמה של הנתבעים, הטענה כי הנתבע הסכים לביצוע השיפוצים מקובלת עלי.
סופו של יום אפוא, דין התביעה להתקבל, לאמור שמעמדם של התובעים הוא כשל דיירים נדחים, ודין התביעה שכנגד – להידחות, לאמור, לא הוכחה קיומן של עילות פינוי, שיש בהן כדי להצדיק את פינוי החנות על ידי התובעים.