מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיליפינית קיבלה אשרת עבודה לעבוד בישראל בתחום הסיעוד

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

על פי דבריו הוא מעסיק כ - 6 עובדים ישראלים אך כאשר נישאל האם הוא מעסיק נתינה פיליפינית טען שאינו יודע.
במהלך ההקראה הודו המערער ורעייתו כי הם המחזיקים בנכס; הודו בפרטי העובדת כמפורט בכתב האישום ובכך שלא הייתה אזרחית ישראל או תושבת בה; וכן הודו שהעובדת נכנסה לישראל באשרת עבודה בתחום הסיעוד וכי לא הייתה רשאית לעבוד אצלם.
המערער סבור כי יש לאבחן את עניינו מהפסיקה בע"פ (ארצי) 22/06 מדינת ישראל - יעקב רוזן (28.3.07), שכן האמור בו כוון כלפי מעסיק שקבל עובד זר לעבודה ונועד להטיל חובת בירור טרם ההיתקשרות, בעוד שבמקרה שלפנינו אשת המערער היא שקבלה את העובדת לעבודה והשאלה שהפנה המערער לאישתו בדבר מעמדה של העובדת הייתה שאלה בדיעבד, לאחר שהעובדת כבר החלה לעבוד.
...
אין חולק כי לאחר כניסת הצוותים לבית המגורים, ולאחר ניסיונות איתור ברחבי הבית שנמשכו למעלה משעתיים (ואף צולמו על ידי המפקחים), נמצאה בסופו של דבר גב' Maria Teresa Ojeda (להלן: העובדת) מסתתרת מאחורי פרגוד/מסך במרתף הבית.
כך גם לא מצאנו ממש בטענות המערער כי חלוף הזמן ואחריותו המופחתת למול אחריות אשתו מצדיקים ענישה ללא הרשעה.
למרות זאת, שוכנענו כי בהתחשב בפגמים החמורים והקשים שנפלו בהתנהלות המדינה כמפורט לעיל בשלב איסוף הראיות והכניסה הכוחנית לבית המערער תוך פגיעה משמעותית בזכויות יסוד שלו - מוצדק במקרה זה לתת ביטוי לפגמים אלה בשלב גזירת הדין עד כדי הסתפקות בענישה ללא הרשעה (לקביעה דומה ראו בת"פ (שלום ת"א) 10849-11-11 מדינת ישראל - עמית אבן (16.12.12)).
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, הערעור על הכרעת הדין נדחה והערעור על גזר הדין מתקבל כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת מליסיה רמירז היא עובדת זרה, מהגרת עבודה מהפיליפינים, המועסקת בישראל כדין כמטפלת סיעודית, בהתאם לרישיון עבודה שנתנה לה הנתבעת רשות האוכלוסין וההגירה (להלן "הרשות"), כפי שיפורט בפסק הדין.
תמצית טענות הנתבעת כעולה מכתב ההגנה, מציינת הנתבעת כי התובעת בחרה לקיים חיי זוגיות עם עובד זר באופן הנוגד את תנאי אשרת העבודה שקבלה, ובכך בחרה להפר את נהלי הרשות בידיעה כי ההפרה עלולה לפגוע בהארכת רישיונה ו/או בהארכת רישיונו של בן זוגה לעבוד בישראל.
זאת, כאשר על התובעת ומעסיקתה לשתף נתונים רלוואנטיים הנוגעים לתובעת, הגם שנוגעים לחייה האישיים, אשר ממילא מהוים תנאי לעצם קבלת רישיון העבודה של התובעת בישראל בהתאם לנהלי הרשות ולתבנית העסקתה כעובדת זרה בתחום הסיעוד בישראל.
...
לאור כל האמור לעיל, התרשמותו של בית המשפט היא שעדותה של התובעת אינה מהימנה.
סוף דבר בנסיבות העניין ובשים לב לאמור לעיל, איני רואה בהתנהלות הרשות סביב בקשת התובעת להארכת רישיון העבודה בישראל, לרבות פניית הרשות אל הגב' מצקביץ ובתה ותניית התצהירים לצורך הארכה לפנים משורת הדין, כהתנהלות עוולתית, רשלנית שגרמה לפגיעה בזכויות התובעת, לרבות זכותה לפרטיות.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 4,500 ₪ תוך 60 יום.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשת 1, אזרחית הפיליפינים, נכנסה לישראל כדין ביום 29.10.2013 ועבדה ברישיון בתחום הסיעוד אצל כמה מעסיקים.
צוין כי לפי נוהל רשות האוכלוסין וההגירה 5.3.0002 "נוהל העסקת עובד זר בענף הסיעוד" (30.1.2017), המבקשת 1 לא הייתה זכאית להארכת אשרת העבודה שלה, היה עליה לצאת מישראל עד ליום 24.5.2018, ולפי נוהלי המשיבה – המבקשת 1 אינה יכולה להסדיר את מעמדה בתור עובדת סיעודית בישראל.
עוד נטען שלא יהיה אפשר לקדם קבלת אשרה מיוחדת לעבודה בישראל בלי שהמבקשת 1 תשהה בה. לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, הגעתי למסקנה שדינה להדחות.
...
עוד נטען שלא יהיה אפשר לקדם קבלת אשרה מיוחדת לעבודה בישראל בלי שהמבקשת 1 תשהה בה. לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, הגעתי למסקנה שדינה להידחות.
בקשת הרשות לערער נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

ההליך והצדדים לו התובעת הגיעה מן הפיליפינים כמהגרת עבודה ועובדת בישראל מזה כמה שנים בתחום הסיעוד; כך גם הנתבע.
כל הסכומים ניתנו לנתבע לשם הסדרת אשרת עבודה בארצות-הברית עבורו; היא עשתה כן על-רקע תכניתם המשותפת לעבור להתגורר יחדיו בארצות-הברית ולעבוד בה. הנתבע נידרש להחזיר לתובעת את סכומי ההלוואה בצרוף שערוך ובסך הכול 13,250 ₪.
הוסיף הנתבע והעיד שכל היתנהלותו בתהליך הפקת ויזה עבורו הייתה במישרין על-מול הסוכן, ללא מעורבות של התובעת ובלי שהם שוחחו על כך. לא הוצג איפוא מיסמך שקושר את הנתבע לקבלת 2,000 דולר מהתובעת או כל סכום אחר שעליו נסבה התובענה.
...
לאחר שהעיד ונוכח עדותו האמינה, יש לדחות את התביעה מקל וחומר.
התביעה נדחית אפוא.
התובעת תשלם לנתבע את הוצאות ההליך בגין שכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪ כולל מע"מ, זאת תוך שלושים יום מן המועד בו יומצא לה פסק-הדין.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותרת מס' 1 (להלן: "העותרת"), בעלת אזרחות פיליפינית, ילידת 1977.
העותרת נכנסה לישראל ביום 26.9.04, באשרת עבודה בתחום הסיעוד.
לאור מכלול המידע אשר היה בידי המשיב, ואשר הוצג לבית המשפט, לאור התשאולים, הבדיקות והתצפיות שנערכו לעותרים, הגיע המשיב למסקנה כי לא הוכח קשר כנה בין העותרים ולפיכך, דחה את בקשת העותרים לקבלת מעמד בישראל עבור העותרת מכוח היותם בני זוג.
...
על בסיס כל אלה הגיעה יחידת התשאול למסקנה כי העותרים מנהלים שגרת חיים נפרדת, וכי העותרת נמצאת במערכת יחסים עם אזרח ישראלי אחר.
לאור מכלול המידע אשר היה בידי המשיב, ואשר הוצג לבית המשפט, לאור התשאולים, הבדיקות והתצפיות שנערכו לעותרים, הגיע המשיב למסקנה כי לא הוכח קשר כנה בין העותרים ולפיכך, דחה את בקשת העותרים לקבלת מעמד בישראל עבור העותרת מכוח היותם בני זוג.
אשר על כן ולסיכום, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו