האם ניתן לחייב מעסיק בתשלום פיצויים בשל נזק שניגרם כך לטענת התובע בשל היתעמרות והתנכלות מצד אנשי ועד העובדים? האם הכללת התובע ברשימת המפוטרים במסגרת הסכם הבראה, אשר זכתה לאישור ועד העובדים, מקים עילת תביעה כנגד המעסיק? והאם התובע זכאי לזכויות סוציאליות בגין אי העלאתו בדרגה? על כל זאת ועוד נסבה התביעה שלפנינו.
נוסף לכך, ראוי להבהיר כי לפי ההלכה הפסוקה, התובע לא תמיד יהיה זכאי לפצוי בגין פיטורים שלא כדין, גם במצב בו חובת השימוע לא קוימה באופן מדויק ודווקני:
"פגם בהליך השימוע כשלעצמו, אין בו בהכרח כדי להביא לביטול ההחלטה. הדבר תלוי בעוצמת הפגם, בנסיבות המיוחדות הנוגעות לעניין ובמציאת נקודת האיזון הנכונה בנסיבות כל עניין. מתקיימות לעתים נסיבות בהן גם אם זכות השימוע לא קוימה באופן פורמאלי, היא קוימה באופן מהותי ולא נופל פגם בפיטורים, כך למשל כאשר כל צד יודע את טענותיו של האחר וקיומו של שימוע לא היה מעלה ולא היה מוריד, או כאשר לעובד ניתנה היזדמנות לשטוח את טענותיו ולשפר את הטעון שיפור בתפקודו."
(ע"ע (ארצי) ד"ר בוריס פרייב נ' אורט ישראל (פורסם בנבו, 31.7.2011))
דהיינו, גם אם היינו מקבלים את הטענה שלא היתקיים שימוע בעל פה כדין, הרי שאין בדבר כדי להעניק לתובע זכות מוחלטת לפיצויים בגין פיטורים שלא כדין.
סוף דבר
דין התביעה על כל רכיביה - פיצוי בגין אי עריכת שימוע, פיטורים שלא כדין, פצויי פיטורים, אבדן הישתכרות עתידי, זכויות סוציאליות נילוות, היתנכלות תעסוקתית ועגמת נפש, להדחות.
...
על כן בשל זניחת הטענה, ומאחר שכאמור לעיל, לא נפל פגם בפיטוריו של התובע, דין הדרישה להשיבו לעבודה, להידחות.
סוף דבר
דין התביעה על כל רכיביה - פיצוי בגין אי עריכת שימוע, פיטורים שלא כדין, פיצויי פיטורים, אבדן השתכרות עתידי, זכויות סוציאליות נלוות, התנכלות תעסוקתית ועגמת נפש, להידחות.
באשר לפיצוי בגין פגיעה רפואית, פיזית ונפשית – דין התביעה להימחק.