מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים שלא כדין, אי-מתן שימוע והודעה מוקדמת

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עילות התביעה היו פיטורים שלא כדין המנוגדים להוראות חוק עבודת נשים, הפרת חובת השימוע, אי מתן הודעה מוקדמת, אי מסירת תלושי שכר, השלמת הפרשות לקופת גמל והשלמת פצויי פיטורים.
...
הסמכות לצרף צד להליך מעוגנת בתקנה 18 (א) לתקנות הקובעת כי: "בכל שלב משלבי הדיון רשאי בית הדין או הרשם, לבקשת בעלי דין או בלא בקשה כזאת ובתנאים שייראו לו, לצוות על הוספת שמו של אדם שהיה צריך לצרפו כתובע או כנתבע או שנוכחותו בבית הדין דרושה כדי לאפשר לבית הדין לפסוק ולהכריע ביעילות ובשלמות בכל השאלות הכרוכות בתובענה". לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובחומר הקיים בתיק מצאתי כי דין הבקשה להתקבל.
סוף דבר- הבקשה מתקבלת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אין חולק כי התובע עבד אצל הנתבע עד לחודש יולי 2020, אולם תפקידו ומועד תחילת העסקתו מצויים במחלוקת בין הצדדים, כמו גם נסיבות סיום העסקתו: בעוד התובע טוען כי פוטר ללא שימוע כדין, טוען הנתבע כי התובע נטש את עבודתו והתפטר ללא מתן הודעה מוקדמת.
...
התובע תבע פיצויי הלנת שכר עקב תשלום השכר בכל עשירי לחודש (ר סעיף 49 לכתב התביעה), אלא שמדובר בטענה כללית שנטענה ללא תשתית ראייתית ומשכך דינה להידחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.
הנתבע ישלם לתובע את הסכומים הבאים תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין: גמול שעות נוספות בסך 49,608 ₪; חלף הפקדות לפנסיה ופיצויים/פיקדון בסך 126,700 ₪; דמי הבראה בסך 22,491 ₪; פדיון חופשה בסך 41,400 ₪; דמי חגים בסך 31,800 ₪; חלף הפקדות לקרן השתלמות בסך 8,453 ₪; פיצוי מכוח חוק הגנת השכר בסך 2,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מהמפורט לעיל על הנתבעת לשלם לתובע סך של 5,147 ₪ ברכיב זה. פיטורים שלא כדין, אי מתן הודעה מוקדמת, אי עריכת שימוע כדין, פצויי פיטורים, קזוז הודעה מוקדמת.
...
] על כן תביעת התובע ברכיב זה נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן כזה שעל הנתבעת לשלם לתובע כדלקמן, כאשר בגוף פסק הדין צוין אילו רכיבים ישולמו בנטו.
תביעות התובע לפיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת, אי עריכת שימוע כדין, פיצויי פיטורים, שי לחג, אי מתן הודעה על תנאי העסקה והלנת שכר נדחות, הכל כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסיכומיו חזר התובע על הטענה כי פוטר שלא כדין תוך הפרת חובת השימוע וללא מתן הודעה מוקדמת, כי לא ניתנה לו הודעה לעובד בכתב על תנאי העסקתו וכי הנתבעת הפרה את חובת תום הלב כלפיו.
...
אף את התביעה לפיצוי בגין עוגמת נפש מצאנו לדחות, שעה שמדובר בפיצוי שנפסק בנסיבות קיצוניות ולא מצאנו כי הנסיבות שבפנינו מצדיקות פסיקת פיצוי כזה (ר' דב"ע נג/39-3 משרד החינוך – דוד מצגר, ניתן ביום 19.4.94).
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 7,758 ש"ח בגין הפרת קיום חובת השימוע, חלף הודעה מוקדמת ואי מתן הודעה לעובד.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סיכום ביניים: המחלוקת שבין הצדדים הצטמצמה לרכיבים הבאים: אי מתן הודעה על תנאי עבודה; אי תשלום ימי חופשה; פיטורים שלא כדין ובכלל זה אי עריכת שימוע; אי מתן חלף הודעה מוקדמת מיום 10.8.2019 ועד ליום 31.8.2019; אי מתן אישור על תקופת העסקה; והלנת פצויי פיטורים.
...
אשר על כן, מצאנו לפסוק לתובעת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ברף הנמוך.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שבפנינו, הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה ברכיב זה להתקבל בעיקרו.
סוף דבר אשר על כן, על הנתבעת לשלם לתובעת, תוך 30 יום מהיום, את הסכומים כדלקמן: א. פיצוי בעד אי מתן הודעה על תנאי עבודה בסך של 2,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו