מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים סמוך לגמלאות: זכויות עובדים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

יודגש, כי העובדה כי נפל פגם בשימוע בכך שהנתבעת לא שקלה לזכותו של התובע שיקולים אישיים, לרבות גילו וסמיכות הזמנים לגיל הפרישה, אין משמעה כי ההחלטה על הפיטורים היתה נגועה בהפליה אסורה.
...
] על יסוד כל האמור לעיל, לא שוכנענו כי יש להחיל לגבי התובע את החריג הקבוע בסעיף 30(א)(5) לחוק.
אין גם להחיל לגבי התובע את החריג הקבוע בסעיף 30(א)(6) לחוק, שכן לא שוכנענו כי לא ניתן היה לפקח על שעות עבודתו.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה, לעניין תשלום הפרשי השכר בגין עבודה בשעות נוספות, והנתבעות תשלמנה לתובע סך של 453,130 ₪ בהתאם לפירוט בסעיף 56 לעיל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו, השימוע שנערך לו היה למראית עין בלבד, טענותיו כלל לא נרשמו וזאת כאשר בנסיבות העניין, לנוכח מצבו הרפואי שהיה על פי הנטען ידוע לנתבעת, היה על הנתבעת לשקול חלופות לפיטוריו, כדוגמת מתן היזדמנות לשפר את התיפקוד, תפקיד חלופים, הכשרה ולווי, לשקול פיטורים של עובד אחר, וזאת על מנת שלא לפטר את התובע לפני הגיעו לגיל פרישה, באופן שפגע בהכנסתו החודשית ובזכויותיו הפנסיוניות.
ודוק, איננו מבקשים לקבוע כי לא ניתן לפטר עובד בשנתיים הסמוכות לצאתו לגימלאות שהרי בתנאי השוק דהיום גם פיטורים בגיל 55 או 60 או 62 הם פיטורים קשים, שבצידם חשש ממשי מפני חוסר יכולת להישתלב בשוק העבודה.
...
עם זאת, אנו סבורים כי בנסיבות בהן עובד השקיע את מיטב שנותיו בשירות המעביד, ובפרט מקום מדובר במעביד המעסיק למעלה ממאה עובדים, ראוי הוא ליתן לעובד פרק זמן סביר בו יוכל להתייעץ ויוכל להעלות בפני המעביד אלטרנטיבות לפיטורים, לרבות שקילת האפשרות להעסיקו בשכר נמוך יותר או במשרה חלקית, באופן שאפשר שיביא תועלת לשני הצדדים, יאפשר בחינה של האפשרות לצאת לפנסיה מוקדמת מטעמי בריאות ועוד כיו"ב. בנסיבות דנן התרשמנו כי הזריזות בה נערכו השימוע והליך הפיטורים, כאשר אף ההתדרדרות במצבו הרפואי של התובע לא הובילה לשקילה מחדש של הפיטורים, ושל האלטרנטיבות הקיימות (מעבר לאישור ימי מחלה כמתחייב), איננו הולם את תקופת עבודתו הארוכה התובע בשירות והוא נגוע בחוסר תום לב. בשיקלול מכלול נסיבות העניין, לאחר שנתנו דעתנו גם לכך שהתובע זכה למענק פרישה מוגדל, אנו סבורים כי יש להעמיד את הפיצוי בגין הפגמים בהליך הפיטורים על כ- 7 משכורות, ובסך הכל 76,580 ש"ח. הפרשות לפנסיה בשנים 1992-1993 התובע טוען כי הנתבעת היתה מחוייבת להפריש עבורו תשלומים לקרן פנסיה מראשית עבודתו, וכי נמנעה מביצוע ההפרשות עבורו לפנסיה במשך מספר חודשים בשנים 1992-1993.
בנסיבות העניין דין התביעה ברכיב זה – להדחות, ואין צריך שנכריע במחלוקת שבין הצדדים לעניין זכותו של התובע להפרשות לפנסיה באותה תקופה.
כללו של דבר: הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך 76,580 ₪ בגין הפגמים שנפלו בהליך הפיטורים.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

למחרת, ביום 21.11.17 שלח ארגון הסגל מכתב למכללה ובו הועלו דרישות למידע ומסמכים נוספים, על בסיס המסקנות מישיבת המו"מ. בין היתר, ביקש ארגון הסגל נתונים הנדרשים לצורך רישום שיעבוד לטובת עתודת הפיצויים; רישום השיעבוד כתנאי למו"מ על פצויי הפיטורים; יישום התיקנון באופן שוויוני; מסירת כתבי מינוי ארוכי טווח לסגל תקני; תשלום תנאי שכר לחברי סגל בחוג לפסיכולוגיה בהקף של 125% לפחות רטרואקטיבית מאוקטובר 2017 ואילך; מסירת פרטים ומידע על עובדי הסגל; מתן זכאות למי שפוטר סמוך לגיל פרישה, שמועד פרישתו לגימלאות היא בשנים תשע"ז-תשפ"א, לתנאי פרישה בהתאם לשכר האוניברסיטאי המעודכן; תיקון הפרות שונות כגון הרחבת חניית הסגל, ביטול קוד הגישה במדפסות קומתיות, אי תשלום למרצים עבור ביטול קורסים סמוך לפתיחת שנת הלימודים; תיקון הפרות חדשות כגון אי הישתתפות מלאה בהוצאות תקציב ארגון הסגל, כנוס וועדת התייעלות.
...
אם יגיע הבורר למסקנה שבשלו התנאים לכך שהצדדים יהיו מחוייבים לשאת ולתת בעניין הסדר פיצויי הפיטורים, יהא הבורר מוסמך לדון בשאלות הנגזרות מכך.
שנית, טענת ארגון הסגל כי הבורר אינו רשאי לדון בשאלת היקף המידע שעל המכללה להעביר לארגון הסגל כל עוד דיון בעניין זה תלוי ועומד בבית הדין לעבודה אף היא דינה להידחות.
סוף דבר הבקשה מתקבלת.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש עתר לבית המשפט לעניינים מינהליים על מנת שיורה על ביטול החלטת המשיבים לפטרו פחות משנה לפני מועד זכאותו לצאת לגימלה.
עוד דחה בית המשפט את עתירתו של המבקש למנוע את פיטוריו סמוך למועד בו ניתן לצאת לגימלאות.
החקיקה המסמיכה את המשיבים לפטר את המבקש היא ישנה וראוי כי הענקת "כוח עצום ורב על זכויות אדם ועובד" לרשות המנהלית תעוגן בחקיקה.
...
העולה מהמקובץ, כי נראה על פניו שהליך הפיטורין התקיים כדין מבלי שנפגעו כללי הצדק הטבעי בעניינו בגין אי מתן הזדמנות הולמת למבקש להביע את טיעוניו.
סוף דבר.
הבקשה נדחית.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2006 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אכן, פיטוריו של התובע נעשו בסמיכות למועד פרישתו הצפוי לגימלאות, לאחר הגיעו לגיל פרישה ולאחר שכבר הביע רצונו לפרוש בחודש אוגוסט 2003, כאשר מועד הפרישה נדחה ליום 1.1.04 רק בשל הוראות תקנון קג"מ. אלא, שלאחר שמיעת העדויות לא שוכנענו כי היה בסמיכות הזמנים שבין פיטוריו של התובע לבין מועד פרישתו הצפוי כדי להעיד על נסיונותיה של הנתבעת "לחסוך" כביכול בתשלום מענק ימי מחלה, כפי שטען התובע.
כך, לדוגמא, בעיניין תב"ע נה/73-3 ישראל צור נ' מרחבי תובלה למושבים חב' להובלה (1989) בע"מ, עבודה איזורי, כרך י', 150, בו נדונה תביעתו של עובד למענק בגין אי ניצול ימי מחלה, על פי חוקת העבודה לעובדי הציבור במושבים, נקבע: "…אולם, התובע אינו זכאי לפיצוי בגין אי ניצול ימי מחלה, שכן מדובר בזכות המוענקת, על פי הוראות ה"חוקה" לעובד שפרש לגימלאות ולא לעובד שפוטר.
...
אלא שאין באמור כדי לשנות מהמסקנה דלעיל.
אף לו היה נותר ספק בעניינו של התובע, הרי שבסופו של דבר יש לזכור כי התובע לא גילה לנתבעת את דבר הרשעתו (עוד באפריל 2002) ובחודש פברואר 2003 הודיע על רצונו לפרוש, מבלי שנודע לנתבעת דבר ההרשעה כלל.
התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו