מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים מיידיים בגין איחור: תנאים ונהלים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עם זאת, כשבוע וחצי לאחר מכן הוא קיבל הודעה מהקב"ט הארצי כי הוא ימשיך בעבודתו באותו מתקן, על תנאי, עד לחודש יולי 2016 והזהירו מהפרה נוספת של הנהלים אשר תוביל לפיטוריו המידיים.
] רק ביום 8.8.16, חודש ושבוע לאחר פיטוריו, התובע הוזמן לשיחת שימוע בעקבות הארוע הנ"ל. בתום השימוע הובטח לתובע לקבל מכתב פיטורים, ובפועל "מכתב סיום העסקה" נימסר לו באיחור רב. נוכח פיטוריו ובשים לב לאופן בו נעשו עתר התובע לתשלום חלף הודעה מוקדמת, פצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, פיצוי בגין אי קבלת מכתב פיטורים, פיצוי בגין הפסד דמי אבטלה, עגמת נפש, פיצוי בגין פגמים בתלושי השכר ופצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העסקה.
...
משלא הביא התובע ראשית ראיה לתמוך בטענה לזכאות למענק כאמור, תביעתו בעניין זה נדחית.
משלא הועלו טענות ולא נעשה מאמץ להוכיח את עגמת הנפש כמפורט בפסיקה שהובאה לעיל, דין התביעה גם בעניין זה להידחות.
סוף דבר אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובע סך של 73,351 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית בהתאם למועדים המפורטים להלן, תוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין, כדלקמן: הפרש פיצויי פיטורים בסך 15,260 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.7.2016 ועד למועד התשלום המלא בפועל; חלף הודעה מוקדמת בסך 4,591 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.7.2016 ועד למועד התשלום המלא בפועל; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 7,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.7.2016 ועד למועד התשלום המלא בפועל; פיצוי בגין פגמים בתלושי השכר בסך 30,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

במסגרת התחייבויות התובעת בהסכם נקבע כי עליה לפעול במסגרת הנהלים, סדרי העבודה, המשמעת וההתנהגות המקובלים בנתבעת; התובעת לא תעסוק במישרין או בעקיפין, בכל עבודה או עיסוק נוספים, אלא אם כן קיבלה את אישור הנתבעת לכך מראש ובכתב; לא תקבל כל תשלום מתנה או טובת הנאה מצד שלישי, בקשר ישיר או עקיף עם עבודתה; הובהר כי דו"ח שעות הנוכחות בעבודה נקבע בהתאם לשעון הנוכחות המוצב במשרד, והתובעת רשאית לנהל דו"ח שעות נוכחות מטעמה על מנת לאמת את הנתונים של שעון הנוכחות; על התובעת להודיע ולדווח על כל שינוי במצבה הבריאותי ו/או יכולת תפקידה במשרד ו/או על כל העדרות ו/או איחור לעבודה (סעיף 6 להסכם העבודה).
למחרת היום (14.7.16), התייצבה התובעת לעבודה כפי שנדרשה לעשות במעמד השימוע ובמכתב הפיטורים מיום 13.7.16, או אז קיבלה התובעת מכתב פיטורים עדכני ובו נימסר לה כי פיטוריה יהיו לאלתר (נספח יב' 2 לתצהיר התובעת).
עוד טענה התובעת כי פיטוריה הנם פיטורים פסולים, מקוממים, מנוגדים לכל דין לרבות כללי הצדק הטבעי, אשר נעשו מטעמים פסולים שכן ניתן ללמוד ממסירותה לעבודה ומשביעות הרצון של מנהל הנתבעת משיפור תנאי העסקתה באופן עיקבי לאורך כל תקופת העסקתה אצל הנתבעת.
במסגרת מכתב הזימון לשימוע מיום 8.7.16, נכתב כי השיקולים לזימונה לשימוע הנם "בשל היתנהלות שאינה מקובלת ובשל אי קיום נוהלי העבודה במשרד". בצֶבֶר הדברים שהובאו בפנינו, סבורים אנו כי מנהל הנתבעת, שעה שהחליט על פיטוריה של התובעת, לא השכיל לבחון את הדברים נכונה, ולא שמע את התובעת באמת, בלב פתוח ובנפש חפצה.
אם אני מבין נכון, מאחר והיא נתנה את מספר השעות, ואם היא לא נתנה אז ממילא יש את הנכוי הממוחשב, הנכוי הידני הוא סנקציה בגלל האיחור? כן. .
...
מאותם הנימוקים גם לא מצאנו להורות על השבת תשלום פיצויי הפיטורים, שכן משעה שדחינו הטענות לעניין אישורי המחלה, אזי גם התביעה להשבת פיצויי פיטורים – נדחית.
סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובעת, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים: א. דמי מחלה צבורים בסך 13,864 ₪.
התביעה שכנגד – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

כך למשל הסית עובדים אחרים, הגיע באיחור ועבד במקומות אחרים.
התובע זומן לשימוע ביום 16.8.18 בטענה כי הנתבעת מבצעת "תהליך רה-ארגון בפעילות החברה" וכי לפיכך נשקלים פיטוריו, וביום 20.8.21 נימסרה לו הודעת הפיטורים במסגרתה פוטר לאלתר.
גם ביחס לעבודה שכביכול "סידר" לדודו בנגוד לנוהלים, הסביר התובע כי הוצגו הצעות מחיר מצד בעלי מיקצוע, והנתבעת בחרה בזול ביותר, תוך שהיא יודעת מראש כי הוא דודו של התובע.
התובע אמנם חתם על הסכם עבודה עם תחילת עבודתו ביום 28.10.2007, בו צוינה חלות סעיף 14 לחוק פצויי פיטורין, אך אין בכך כדי לאיין את זכאותו לתשלום מלא ברכיב זה. לתובע לא ניתנה הודעה על תנאי עבודתו, והוא אף לא חתם על נספח הבהרה שצריך היה להיות מצורף לחוזה.
...
כמו כן, נדחית טענת הנתבעת לקיזוז.
אחרית דבר לפיכך, תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים: הפרשי פיצויי פיטורים 42,302 ₪ הלנת פיצויי פיטורים 8,000 ₪ ניכוי שלא כדין 1,600 ₪ סה"כ: 51,902 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ ושכר טרחת עורך דין בסך 9,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חלק ראשון – פתח דבר ותמצית טענות הצדדים פתח דבר עניינו של פסק דין זה הוא תביעה לתשלום הסך של 237,444 ₪ בגין איחור במסירת שתיים מתוך שלוש דירות אותן רכש התובע במסגרת הישתתפות בקבוצת רכישה.
התובע הפנה לאפשרות של דחיית מועד המסירה בשל שנויי רוכשים בדירה וכך למשל ציין את סעיף 2.1 לנספח י"ב לחוזה הקובע כי:" לא תהיה דחיית מסירה אלא במקרים מיוחדים ובכפוף לתנאים שלהלן: ...2.1.3 שינויים ותוספות בדירה- במקרה בו הרוכש ביצע שינויים ותוספות בדירה, הדחייה תהיה על פי האמור בהסכם השינויים החתום בין הרוכש לקבלן." לדברי התובע, מכיוון שהתקשר ישירות בהסכמים לבצוע שינויים ותוספות בשתיים מדירותיו, סוכם על מועד נדחה למסירת החזקות בדירות של 12 שבועות בלבד מעבר למועד המסירה הקבוע בהסכם הבניה.
הנתבעת הוסיפה והפנתה אל סעיף 4.4 לנספח י"ב להסכם (נוהל מסירת דירות) הקובע כדלקמן: "מובהר כי מסירת דירות יתקיימו אך ורק באישור המזמין בכתב ו/או מי שאושר על ידי המזמין ובכתב לבוא במקומו לצורך סעיף זה...". אישור המזמין בכתב ניתן לאחר שרוכש הדירה הסדיר את תשלום מלוא התמורה עבור הדירות ורק בכפוף לו ולאחריו ניתן למסור את הדירה הנרכשת לחזקתו.
עוד ניתן להפנות אל תא (ירושלים) 44274-11-18, , ישראל ניסים אהרון נ' אברהם דואיב (השופטת ד' כהן-לקח) שם נקבע כך (ההדגשות לא במקור): "סעיף 43(א)(1) הנ"ל לחוק החוזים דן בנסיבות בהן היתנהגות או מצב שצד לעסקה אחראי להם, מנעו מן החייב לקיים חיוב חוזי. במצב כזה, מחיל סעיף 43(א)(1) הנ"ל דין השעיה מיוחד, שפוטר את החייב מחובתו לקיים את החיוב כל עוד נמשך הארוע המסכל שהצד האחר אחראי לו. הסדר זה מבוסס על נורמות בסיסיות של הוגנות, שכן צד להסכם שדורש קיום חוזי שעה שהוא עצמו מסכל את קיומו בידי החייב, אחראי בעצמו להפרת האיזון החוזי בין הצדדים. בנסיבות אלה, המחוקק ראה לקבוע כי החייב יהיה פטור מקיום חיובו, כל עוד הצד המסכל לא פעל להסרת המניעה" ומן הכלל אל הפרט - התובע אינו זכאי לפצוי בגין טענה לאיחור במסירת שתיים מדירותיו, להבדיל מהדירה השלישית שנמסרה עם השלמת התשלום.
  ועוד הערה ביחס למסירה המידית - לכל האמור לעיל יש להוסיף שהעובדה שהדירות נימסרו כימעט מיד לאחר התשלום, דוקא תומכת בגירסה לפיה התשלום היה הגורם שעיכב את המסירה.
...
  ועוד הערה ביחס למסירה המידית - לכל האמור לעיל יש להוסיף שהעובדה שהדירות נמסרו כמעט מיד לאחר התשלום, דווקא תומכת בגרסה לפיה התשלום היה הגורם שעיכב את המסירה.
סוף דבר לאור כל האמור לעל, התביעה נדחית.
אני מחייב את התובע בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 20,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

יומיים אח"כ פנה, ב-14.4.21, למח' שכר בנתבעות והודיע על התפטרותו לאלתר, חתם במקום על מכתב התפטרות (נספח ד' לכתב ההגנה), בלא שנתן הודעה מוקדמת המתחייבת כדין (דו"ח נוכחות לחודש זה, נספח ה').
בהמשך נישאל ביחס לגירסתו בתביעה של עובד אחר, מר דכדך (סעש 58823-06-20) ועונה: "היה ריב ביני לבינו ואמר לי אם אתה לא רוצה לעבוד אל תעבוד. כל זה בגלל שאיחרתי". דהיינו, גרסה שלישית, שתי שורות לאחר מכן, שהריב היה בגלל איחור וכלל לא בגלל כספים.
בתצהירו הוא מציין: "... עד ליום פיטורי ב-14.5.21 באופן מפתיע וללא הזמנה לשימוע וללא התראה... " אולם בסעיף 2 ב' הוא מציין: "כן להצהיר כי הנסיבות לפיטוריי הנו עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה ויחס מחפיר כלפיי, גם לפי כל העובדים אשר פוטרו מעבודתם, לכן ההיתנהגות כלפיי הוא שגרם לפטר ואשר אילץ אותי ע"י מנהל העבודה בשם מג'די חליל לחתום על מיסמך שאינני יודע מה תוכנו, ובשל כך אמרו לי תחתום על המסמך הרצ"ב באותו נוסח של כל העובדים, וכך אמר לי תלך הביתה מבלי לשלם לי את יתרת זכויותי..." בתצהיר עצמו לא ברור אם התובע חשב שיש הרעת תנאים מוחשית ויחס מחפיר והתפטר, או שהוחתם ופוטר.
מר חקקיאן ציין בתצהירו שיש נוהל במח' שכר ביחס לעובד שרוצה להודיע על התפטרותו, לפיו ניתן לו מיסמך לאחר שבקש להפסיק את העבודה (סעיף 11 לתצהיר חקקיאן).
...
הנתבעות ישלמו לתובע הפרש דמי חגים בסך של 1,920 ₪.
לאור תוצאות פסק הדין, אשר דחה את רוב רובן של עילות התביעה, לעומת סכום התביעה בסך 227,000 ₪ ועל פי מדיניות בית הדין הארצי בפסיקה , ישלם התובע שכ"ט ב"כ הנתבעות.
סכום זה יקוזז מהסכום שהנתבעות חבות לו, והנתבעות ישלמו לתובע סך 920 ₪ תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו