מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים ללא שימוע ללא מתן פיצויי פיטורים במקרה של פיטורים צודקים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פצויי פיטורים לטענת התובעת, פוטרה ללא שימוע וללא מתן הודעה מוקדמת במהלך חודש יוני 2016, עם קבלת ההודעה על מכירת העסק ולאחר שסרבה לחתום על מיסמך העדר תביעות.
בהתאם לסעיף 1(ב) לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג – 1963, במקרה של חילופי מעסיקים התובעת זכאית לפצויי פיטורים.
הנתבע לא זימן את העובד למתן עדות וכן נימנע מלזמן עדים נוספים שיכולים היו להעיד בסוגיה זו. בסעיף 2 לחוק שכר שווה לעובד ולעובדת, תשנ"ו - 1996, נקבעה חובת תשלום שכר שווה לעובד ולעובדת המבצעים אותה עבודה:   "עובדת ועובד המועסקים אצל אותו מעביד באותו מקום עבודה, זכאים לשכר שווה בעד אותה עבודה, עבודה שווה בעיקרה או עבודה שוות ערך;"   בהתאם להוראת סעיף 6 לחוק שכר שווה, משהוכח כי קיים הפרש בשכר לרעת העובדת המועסקת אצל אותו מעסיק באותו מקום עבודה, עובר הנטל לשכמי המעסיק להוכיח נסיבות המצדיקות הפרש בשכר.
...
הודעה לעובד נוכח קביעתנו כי הנתבע לא מסר לתובעת טופס הודעה לעובד בדבר תנאי העבודה, כנדרש בדין, התביעה לפיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד מתקבלת.
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבע ישלם לתובעת: א. שעות נוספות בסך 26,730 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לתובע לא נערך שימוע ולא ניתנה לו הודעה מוקדמת.
התובע עתר לתשלום פיצויים בגין אי מתן הודעה לעובד על תנאי העבודה, תשלום בגין שעות נוספות, פיצוי על אי מסירת תלושי שכר כדין בנגוד לחוק הגנת השכר, דמי נסיעות, דמי חג, חופשה שנתית, דמי הבראה, שי לחג, ביגוד, פיצוי בגין אי הפרשות לפנסיה, חלף הודעה מוקדמת, פצויי פיטורים ופצוי בגין פיטורים שלא כדין.
נוכח האמור אנו קובעים שלא הוכח כי היו יחסי עובד-מעסיק בין התובע ובין הנתבעת 1 או שקיימת עילה אחרת המצדיקה לחייב את הנתבעת 1 ברכיבי תביעה כלשהם.
...
נוכח האמור אנו קובעים שלא הוכח כי היו יחסי עובד-מעסיק בין התובע ובין הנתבעת 1 או שקיימת עילה אחרת המצדיקה לחייב את הנתבעת 1 ברכיבי תביעה כלשהם.
לסיכום נוכח האמור לעיל, בהעדר הוכחה של עילה כלשהי כנגד נתבעת 1, התביעה כנגדה נדחית במלואה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתו של מר נימן ברוך (להלן – התובע) נגד דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ (להלן – הנתבעת או דן) בגין פיטורים שלא כדין, תשלום מענק פרישה, תשלום הפרישי פדיון חופשה וזכויות נוספות, וכן פיצוי בגין עגמת נפש.
חובת השימוע אינה חלה כאשר יחסי העבודה מסתיימים שלא בדרך של פיטורים, כגון בדרך של פרישה לגימלאות או לפנסיית נכות צמיתה, היות שלא מתקיימת התכלית שביסוד השימוע, שעה שהתובע אינו יכול לשוב לעבודה.
מדובר בהליך אשר נועד לבחון את ההצדקה העניינית במהלך הפיטורים ופשיטא שאם מתקיימות נסיבות בהן מעשה הפיטורים הנו בלתי נימנע או שתקופת ההעסקה קבועה וקצובה מראש, כי אז ניתן לצמצם את חובת השימוע ובמידת הצורך להתאימה לנסיבות העניין.
עגמת נפש בהמשך לסוגיית השימוע אשר נבחנה לעיל, טען התובע כי היות שפוטר ללא שימוע כעבור 39 שנות עבודה, לאחר שהנתבעת היתנערה ממנו ומנעה ממנו זכויות המגיעות לו, כך שנגרמו לו נזקים כלכליים ואחרים רבים, ואולץ להגיש תביעה זו ולשאת בהוצאות משפטיות רבות, נגרמה לו עגמת נפש רבה במיוחד, כאשר ברקע מצבו הבריאותי הקשה, והכל בשל היתנהלות הנתבעת.
אין המקרה שלפנינו, עת עסקינן בעובד אשר סיום העסקתו במועד בו הסתיימו היה בלתי נימנע נימנה על המקרים החריגים הנ"ל, בהם דובר בנסיבות כגון: פיטורים שלא כדין בנסיבות חריגות, העברה מתפקיד שלא כדין, פיטורי עובדת בהריון בנגוד לדין, פיטורים על רקע חשיפת אי סדרים במקום העבודה בנגוד לדין וכיוצא באלה.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 11,680 ₪ בגין השלמת פדיון חופשה.
בנסיבות העניין, על אף שרוב התביעה נדחתה תשלם הנתבעת לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פיטוריה של התובעת מנוגדים גם לחוק שויון הזדמנויות בעבודה, שכן שובץ מורה גבר תחתיה, ולא הייתה כל הצדקה לפיטוריה.
התובעת פוטרה ללא שימוע, שלא כדין.
פיצוי בגין הליכי הפיטורים לאור קביעתנו, כי התובעת פוטרה בפועל בשיחת טלפון, ללא הליך מסודר וללא שניתנה לה היזדמנות לשטוח טענותיה, זכאית התובעת לפצוי בגין פגמים בהליך הפיטורים.
...
נוכח תקופת העבודה הקצרה יחסית, וחלקיות המשרה, תשלם הנתבעת לתובעת פיצוי בסך 5,000 ₪ בגין הפגמים בהליך הפיטורים.
סיכום לאור כל האמור, תשלם הנתבעת לתובע את סכומים הפיצויים הבאים: פיצוי בגין פיטורי התובעת בניגוד לחוק עבודת נשים בסך 50,000 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובעת פיצויי פיטורים בסך 3,964 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.7.14 ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לטענת התובע הוא פוטר ללא שימוע ומבלי שניתנה לו סיבה מוצדקת לפיטורים.
כן עותר התובע לפצויי פיטורים, לדמי הודעה מוקדמת, לדמי הבראה ולדמי חגים בגין תקופה שלא היתיישנה (החל מחודש 4/2014).
בכל הנוגע להסדר "טעמים מיוחדים שיירשמו" הצביע בית הדין על מספר נסיבות המצדיקות לשקול החלת הסדר זה במקרה קונקריטי, ובכלל זאת – העידר תעוד לעבודתו של העובד (ככל שמדובר בעניינים שבהם נטל הראייה מוטל על העובד, אולם הפרת החובות הרישומיות מקשה עליו את הוכחת תביעתו); העסקה בתבנית מורכבת, עת יש לבחון את האותנטיות והלגיטימיות של ההיתקשרות בין הגורם הנתבע לבין הגורם שהעסיק במישרין את העובד, ובכלל זאת אם הגורם הנתבע היתקשר עם קבלן כוח אדם או קבלן שירות חסר רישיון על פי החוק".
...
עיקר טענות התובע בתגובתו: דין הבקשה להידחות על הסף תוך חיוב הנתבע בהוצאות, בין היתר מהסיבה שהבקשה מוגשת בחוסר תום לב ולאור עיתוי הגשתה.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בבקשה ולאחר שבחנתי את כלל החומר המצוי בתיק בית הדין, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, מהנימוקים אשר יפורטו להלן.
מאפיינים אלו מהווים "טעמים מיוחדים שירשמו" המצדיקים כשלעצמם במקרים מסויימים לפטור את התובע מהפקדת ערובה, או במצטבר עם ראשית ראייה שהראה התובע להוכחת תביעתו - כגון במקרה זה. לסיכום, בשל כלל האמור לעיל – הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו