מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים לא חוקיים בזמן שירות מילואים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(ב) לא יפטר בעל מיפעל עובד בתקופת היותו בשירות מילואים אלא בהיתר מאת ועדת התעסוקה; ולענין שירות מילואים העולה על יומיים רצופים, לא יפטרו בלא היתר כאמור גם בתקופה של שלושים ימים לאחר תום שירות המילואים; לא תיתן הוועדה היתר לפי סעיף קטן זה אלא אם כן יוכיח בעל המפעל כי הפיטורים המבוקשים אינם בשל שירות המילואים; הוועדה תיתן את החלטתה, ככל הניתן, לאחר שתובא לפניה תגובת העובד.
אשר על כן, באיזון הראוי בין העתרותו של הנתבע לבקשתו של התובע לדחיית מועד סיום ההעסקה, לבין העובדה שההעסקה הסתיימה בתקופה בה אסור היה למעסיק לסיימה על פי חוק מבלי לפנות לקבלת היתר מועדת התעסוקה, סבורים אנו כי יש להעניק לתובע פיצוי בשיעור של כמשכורת אחת בסך 6,000 ₪.
...
אשר על כן, באיזון הראוי בין היעתרותו של הנתבע לבקשתו של התובע לדחיית מועד סיום ההעסקה, לבין העובדה שההעסקה הסתיימה בתקופה בה אסור היה למעסיק לסיימה על פי חוק מבלי לפנות לקבלת היתר מוועדת התעסוקה, סבורים אנו כי יש להעניק לתובע פיצוי בשיעור של כמשכורת אחת בסך 6,000 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 18,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 17.1.13 (מועד הגשת התביעה) ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 41(א)(ב) לחוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה), התש"ט- 1949 קובע לאמור: "לא יפטר בעל מיפעל עובד בתקופת היותו בשירות מילואים אלא בהיתר מאת ועדת התעסוקה; ולענין שירות מילואים העולה על יומיים רצופים, לא יפטרו בלא היתר כאמור גם בתקופה של שלושים ימים לאחר תום שירות המילואים; לא תיתן הוועדה היתר לפי סעיף זה, אלא מטעמים מיוחדים שיירשמו שבשלהם יש להתיר את הפיטורים, ורק אם הוכיח בעל המפעל כי הפיטורים המבוקשים אינם בשל שירות המילואים; הוועדה תיתן את החלטתה, ככל הניתן, לאחר שתובא לפניה תגובת העובד." הסעיף אינו מטיל דוקא על התובע לפנות לוועדת התעסוקה.
...
מכאן שמדובר ברכיב שהוא חלק מהשכר הקובע לצורך חישוב פיצויי הפיטורים, ודין תביעתו של התובע ברכיב זה להידחות.
אשר על כן, אנו סבורים כי התובע זכאי לפיצוי בגובה השתכרותו עד לתום שלושים ימים שלאחר תום שירות המילואים, ובמקרה זה עד ליום 15.9.14, קרי, כחודש וחצי נוספים (לפי שכר בסיס) ובסך הכל 8,625 ₪.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה הקטן בלבד.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין "אי הפרשות מלאות לפנסיה" בסך 23,100 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

אין חולק, כי התובע נפגע בתאונת דרכים כמשמעה בחוק במהלך שירות מילואים ביום 21.6.11.
התובע מצרף מיסמך פיטורין של ג.ש.ש. מיום 23.2.12 שכותרתו "סיום עבודה עקב מצב בריאותי". במסמך זה מודיע ג.ש.ש לתובע על פיטורין עקב מצבו הבריאותי ומציין גם את מכתבו של רופא התעסוקה בדבר אישור עבודה ל- 4 שעות בישיבה.
...
עם זאת, מדובר על פי המסמכים הרפואיים הרבים שהומצאו לי והכוללים בין השאר אשפוז וטיפולים שונים וגם עצם קביעת הנכות מצביעה על כך שזה הוא התיק הנכון לפסוק לתובע את ראש הנזק המקסימלי בגין כאב וסבל ולכן אני מקבל את עמדת התובע בראש נזק זה ופוסק לו את הסכום המקסימלי שאפשרי לפי 10% נכות על פי התקנות אשר בתוספת ריבית אני מעמיד אותה על סכום של 18,600 ₪.
אשר על כן אני סבור שיש הצדקה לפסוק סכום גלובלי לתובע בגין הפסד שכר בעבר אבל אני לא מקבל את הטענה כי מדובר בסכומים המגיעים לסך של 160,000 ₪ לערך, דבר שלא הוכח ובוודאי שלא 16 חודשי אי כושר עבודה מלא.
סכומים אלה תשלם הנתבעת ל תובע תוך 30 יום שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(תיקון מס' 12) תשס"ב-2001 (תיקון מס' 14) תשס"ד-2004 (תיקון מס' 17) תשס"ט-2009 (ב) לא יפטר בעל מיפעל עובד בתקופת היותו בשירות מילואים אלא בהיתר מאת ועדת התעסוקה; ולענין שירות מילואים העולה על יומיים רצופים, לא יפטרו בלא היתר כאמור גם בתקופה של שלושים ימים לאחר תום שירות המילואים; לא תיתן הוועדה היתר לפי סעיף זה, אלא מטעמים מיוחדים שיירשמו שבשלהם יש להתיר את הפיטורים, ורק אם הוכיח בעל המפעל כי הפיטורים המבוקשים אינם בשל שירות המילואים; הוועדה תיתן את החלטתה, ככל הניתן, לאחר שתובא לפניה תגובת העובד".
...
שימוע לא חייב להתקיים במסגרת ספציפית וקבועה ובלבד שלתובע ניתנה זכות הטיעון (ראו בהרחבה אצל ד"ר יצחק לובוצקי, סיום יחסי עבודה, מהדורה חמישית-2020 בורסי פרק 5) התרשמתי, דווקא מדבריו של התובע, כי זו אכן ניתנה לו. על כן, דין התביעה ברכיב זה – להידחות.
סוף דבר לאור האמור לעיל – התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע הסכומים הבאים בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין: סך של 2,000 ₪ כפיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה; סך של 35 ₪ בגין השבת קיזוז ציוד משכרו של התובע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

פיצוי בגין פיטורים לא חוקיים ועוגמת נפש לטענת התובע, הוא פוטר במהלך שירות מילואים פעיל, ללא היתר מוועדת התעסוקה במשאד הבטחון בנגוד להוראות סעיף 41 לחוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה), תש"ט-1949 (להלן – חוק חיילים משוחררים) התובע העמיד תביעתו ברכיב זה בסך של 20,000 ₪.
...
] אשר על כן, התביעה לתשלום תגמולי מילואים – נדחית.
אשר על כן, התביעה ברכיב זה – נדחית.
סוף דבר הנתבעים ישלמו לתובע ביחד ולחוד בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 7,366 ₪ תמורת הודעה מוקדמת בסך 3,400 ₪ פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 5,000 ₪ פיצוי בגין העדר שימוע 10,000 ₪ גמול שעות נוספות בסך 59,426 ₪ פדיון חופשה בסך 6,000 ₪ דמי הבראה 1,716 ₪ חלף הפרשות לפנסיה בסך 6,143 ₪ החזר ניכויים מהשכר בסך 7,943 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו