הנתבע טוען מנגד כי התובעת התפטרה מעבודתה, לאחר שנתנה בידיו מכתב התראה באמצעות עו"ד, לפיו ככל שלא ישלם לה את שכרה מיום 24.3.2020, המועד בו סיימה את חופשת הלידה, בכוונתה להתפטר בדין מפוטרת.
]
ביום 5.4.2020, שעות ספורות לפני שהתובעת יצרה עמו קשר, פנה הנתבע למשרד העבודה בבקשה לקבל היתר לפיטורי התובעת.
בנוסף, לטענתה, ביום 25.3.2020, יום לאחר שהתובעת היתה אמורה לשוב לעבודתה לאחר חופשת הלידה, הנתבע הוציא מכתב לחברת הביטוח, במסגרתו הודיע כי תופסק העברת הפרמיות בגינה, וביום 5.4.2020, הגיש בקשה להיתר פיטורים לממונה על חוק עבודתם נשים, בתואנה כי התובעת "נעלמה".
הנתבע פעל ביגוד לסיכום בין הצדדים, באשר לנכוי חלק העובד במהלך חופשת הלידה, שעה שקיזז כספי דמי הבראה, לטובת התשלומים לקרן הפנסיה, בשונה מן ההסכמות לפיהן הסכומים יוחזרו ממשכורתה הראשונה של התובעת בשובה לעבודה.
ככל שהתובעת טוענת כי פוטרה ביום 20.4.2020, הרי שאין כל משמעות לכל האירועים והמחלוקות שעד למועד זה. אלו רלוואנטיות, רק לצורך הטענה כי התובעת התפטרה בדין מפוטרת.
בגלל שנפגעת גם הגשת בקשה להיתר פיטורין למשרד העבודה?
ת: כי רציתי לעשות הכול לפי חוק, לא רציתי לעשות משהו שהוא לא חוקי, והגשתי בקשה.
נוסיף ונדגיש בעיניין זה, כי מן התכתובות והשיחות בין הצדדים עולה כי התובעת שבה ומבקשת מן הנתבע לשלם את שכרה ו/או לאשר לה חל"ת בגין התקופה מיום 24.3.2020, כאשר אין חולק שהיא שהתה בחופשת לידה עד לאותו מועד.
טענה זו של הנתבע אינה ברורה, שכן הוא אם לא פיטר את התובעת – מדוע ביטל את "היוזרים" שלה? יוער כי התובעת סיימה את תקופת חופשת הלידה ולא ביקשה לשוב לעבודה בטרם זו הסתיימה, ויש לדחות את טענות הנתבע גם בעיניין זה.
הסבריו של הנתבע לתובעת, לפיהם הוא לא יכול לאשר חל"ת לאור הבקשה שהגיש להיתר פיטורי התובעת, אף הם אינם מתקבלים על הדעת, שכן גם לשיטתו הוא לא התכוון לפעול לפיטוריה של התובעת, ולכן הגשת הבקשה, כשלעצמה, לא היתה אמורה למנוע מתן אישור כאמור.
...
כבר בתחילת הדברים נבקש לציין כי מצאנו לנכון לקבל תביעתה של התובעת באופן חלקי בלבד, ולחייב את הנתבע לשלם לתובעת את שכרה עד לתום "התקופה המוגנת" לאחר תום חופשת הלידה, לרבות הזכויות הנלוות לכך, וזאת לאור הנסיבות המיוחדות של תביעה זו, אשר מקורן בחוסר תקשורת בין הצדדים, כמו גם בהתבסס על העובדות כפי שהתבררו בפנינו, כמפורט במסגרת פסק דיננו להלן.
יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מן העובדה שהתפטרותה היתה על רקע אי תשלום שכרה מיום 24.3.2020, כאשר קביעתנו לעיל היא, כי על הנתבע לשלם שכרה זה, מאחר שמחדליו ופעולותיו הובילו את התובעת לפעול כן. לפיכך, אין אנו סבורים כי בנסיבות העניין, יש בסיס לטענות הנתבע במסגרת התביעה שכנגד.
לסיכום –
על הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים הבאים, וזאת בתוספת הפרשי הצמדה וריבית, ממועד סיום עבודתה של התובעת ועד למועד התשלום:
סך של 12,507 ₪ בגין שכרה של התובעת עד ליום 24.5.2020.
בנסיבות בהן רוב תביעתה של התובעת נדחתה, ולאור הפער בין סכום התביעה לבין הסכומים שנפסקו כנגד הנתבע, כמו גם דחיית התביעה שכנגד, אנו קובעים כי כל צד יישא בהוצאותיו.