דיון והכרעה -
את דרישתו לפצויי הלנת פצויי פיטורים, פירט התובע לראשונה בסעיף 10 לתצהירו, כאשר לטענתו שם הוא לא קיבל פצויי פיטורים מלאים מהנתבעת במועד וכן שחררה לידיו רק ביום 11.12.15, מעל חודשיים לאחר פיטוריו ורק לאחר שהגיש את תביעתו, את הכספים שנצברו לזכותו ברכיב הפיצויים שבקרן הפנסיה, כפי שניתן ללמוד, לטענתו, ממכתב השיחרור שצרף לתצהירו.
במסגרת עבודתו אצל הנתבעת הוא היה עובד משך שעות רבות ואף נידרש להחתים כרטיס נוכחות בכניסה וביציאה, כפי שניתן ללמוד מדו"חות הנוכחות, אך שעות רבות אלו ובעיקר המספר הרב של השעות הנוספות שביצע לא באו לידי ביטוי בשכר אותו קיבל, כאשר עת הלין על כך לפני הנתבעת הוא נענה, בכל פעם מחדש, כי הוא "עובד גלובאלי".
מדו"חות הנוכחות שהפיקה הנתבעת והמצויים בידו ניתן ללמוד בבירור שהוא עבד מידי חודש מעל 200 שעות עבודה ומעל 10 שעות ביום וזאת מבלי שיופיע באותם תלושים כל רכיב של גמול שעות נוספות כנדרש.
...
אלא שהנתבעת לא הצליחה להוכיח את טענתה לטעות בשוגג באי קיזוז שעת הפסקה מידי יום שכן מהעדויות ששמענו, התברר כי התובע, כמו יתר עובדי הנתבעת, אכן זכה להפסקת אוכל של שעה, כאשר המפקח במטווח, הצהיר בסעיף 4 לתצהירו,כי "במשך תקופת העסקתי בנתבעת, מידי יום, סגל הנתבעת ובכללם אני והתובע, היינו מקבלים הפסקת אוכל יומית בת שעה בין השעות 13:00-14:00 במהלכה ישבנו אני והתובע לשולחן יחד עם סגל הנתבעת, הפסקה במהלכה היתה מוגשת לנו ארוחת צהרים חמה ועשירה חינם וללא עלות ועל חשבונה של הנתבעת".
כמו כן, שוכנענו כי לתובע כמו יתר העובדים בנתבעת לא קוזזה שעה זו ממכסת השעות, כפי שגם אישר מפקח המטווח, בחקירתו הנגדית :
"ש. אתה אוכל צהריים? יש הפסקות צהריים בעבודה?
מאחר ומבדיקה חלקית שערכנו מצאנו כי חישוביו של התובע נכונים ובהתאם לאשר נקבע בחוק: בגין שעתיים הראשונות 125% ובגין השעוטת שלאחר מכן 150% ומאחר והנתבעת לא הראתה תחשיב אחר שיש בו לסתור את חישוב התובע ואת הנתונים עליהם הוא התבסס, הרינו פוסקים לו את מלוא סכום התביעה בגין רכיב זה.
אשר לפיצויי הלנת השכר מאחר והשתכנענו כי היתה מחלוקת אמיתית בין הצדדים בעניין רכיב הבונוס, החלטנו שאין הצדקה לחייב את הנתבעת בתשלום פיצויי הלנה.
האם זכאית הנתבעת לקיזוז שעות הפסקה יומית?
שאלה זו נדונה והוכרעה על ידינו עת דנו בשאלת זכאותו של התובע לתשלום גמול שעות נוספות ולכן אין מקום לחזור ולדון בה.
לסיכום -
לנוכח כל האמור לעיל לרבות דחיית טענת הקיזוז, הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים שלהלן:
סכום של 4,250 ₪ בגין הפרשי פיצויי פיטורים.