ביום 25.9.2017 שלח עו"ד רואי כחלון, נציג היועץ המשפטי לממשלה, המשיב 2 בבקשה (להלן – נציג היועמ"ש והיועמ"ש, בהתאמה), מכתב לאגף המשמעת בנציבות שירות המדינה (להלן – הנציבות) שהמליץ על השעיית המבקש, שם כתב, בין היתר כי "האישומים המיוחסים למר **** כרסנטי חמורים ביותר. במעשיו של הנאשם יש משום הפרה בוטה של תפקידו בשירות המדינה בכלל ובמשרד החינוך בפרט. תפקידו כמורה במערכת החינוך מחייבו להקפיד הקפדה יתרה על טוהר המידות ועל היותו אזרח ישר, שומר חוק. במעשיו, הפר את אחריותו הבסיסית כלפי תלמידיו וכלפי הציבור כולו, והיא חינוך דור ערכי ושומר חוק. מר כרסנטי אינו משמש עוד כדוגמה ומופת לתלמידיו, ולכן נתקשה לקבל את המשך העסקתו בתפקידו. המשך העסקתו בתפקידו תהווה פגיעה באמון תלמידי בית הספר והוריהם, מורי בית הספר, ואמון הציבור במערכת החינוך ובשרות הצבורי כולו. נוכח האמור לעיל, נמליץ על השעייתו של מר כרסנטי מתפקידו עד לתום ההליך הפלילי המתנהל נגדו".
בעקבות ההמלצה, הודיעה הנציבות למבקש כי נשקלת האפשרות להשעייתו, והוא התבקש להעלות טיעוניו בכתב טרם קבלת החלטה בנושא.
בית הדין הוסיף וקבע כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המשיבה, שכן "המבקש הושעה מתפקידו בשל הגשת כתב אישום נגדו ונגד אחותו בעבירות שיש בהן קלון. מדובר במצב זמני, שכן המבקש לא פוטר מעבודתו. כמו כן, מיום 16.10.2017 ועד ליום 15.4.2018 תשולם למבקש מחצית ממשכורתו ומיום 16.4.2018 תשולם לו מלוא משכורתו. מנגד, ביטול החלטת הנציב והשבתו של המבקש לעבודתו על אף כתב האישום שהוגש נגדו תהווה פגיעה באמון התלמידים, הוריהם, מורי בית הספר ואמון הציבור כולו במערך החינוך ובשרות הצבורי. אי לכך אנו סבורים כי האנטרס הצבורי גובר על פני האנטרס האישי של המבקש".
בשולי הדברים הוסיף בית הדין האיזורי כי הוא לא מצא מקום לידון בטענות המבקש שעניינן היתנהלות מח"ש, אשר אינן רלוואנטיות לבקורת השיפוטית שעל בית הדין להפעיל כנגד החלטות הנציב.
יתכן, כי היה מקום להוועצות נוספת עם היועמ"ש טרם קבלת ההחלטה השניה, לנוכח הליך השימוע הנוסף בעקבות החלטת בית הדין האיזורי בהליך הראשון, אך הסוגיה של הקף חובת ההיוועצות הנוספת והשלכות הפרתה, אם וככל שהופרה כנטען – ואיני נידרש להביע, בשלב זה, דיעה בסוגיה – תבחן בהליך העקרי, ככל שיתנהל, ואין בה, כשלעצמה, כדי לגרום לביטול החלטת ההשעיה בהליך הזמני, בשים לב למכלול הנסיבות ובהן, בין היתר, עמדת נציג היועמ"ש כי יש לקיים את החלטת ההשעיה גם לאחר שתוקן התאור השגוי של מעורבות המבקש באישום הראשון, העבירות החמורות המיוחסות למבקש בכתב האישום וההשלכות הקשות על אמון הציבור בשירות הצבורי בנסיבות של העסקת מורה ומחנך המואשם בזיוף מיסמך בנסיבות מחמירות.
...
בית הדין הוסיף וקבע כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המשיבה, שכן "המבקש הושעה מתפקידו בשל הגשת כתב אישום נגדו ונגד אחותו בעבירות שיש בהן קלון. מדובר במצב זמני, שכן המבקש לא פוטר מעבודתו. כמו כן, מיום 16.10.2017 ועד ליום 15.4.2018 תשולם למבקש מחצית ממשכורתו ומיום 16.4.2018 תשולם לו מלוא משכורתו. מנגד, ביטול החלטת הנציב והשבתו של המבקש לעבודתו על אף כתב האישום שהוגש נגדו תהווה פגיעה באמון התלמידים, הוריהם, מורי בית הספר ואמון הציבור כולו במערך החינוך ובשירות הציבורי. אי לכך אנו סבורים כי האינטרס הציבורי גובר על פני האינטרס האישי של המבקש".
בשולי הדברים הוסיף בית הדין האזורי כי הוא לא מצא מקום לדון בטענות המבקש שעניינן התנהלות מח"ש, אשר אינן רלוונטיות לביקורת השיפוטית שעל בית הדין להפעיל כנגד החלטות הנציב.
בהחלטת בית הדין האזורי נכתב כי "לא מצאנו פגם בכך שההתייעצות עם היועמ"ש נעשתה לפני שעניינו של המבקש נבחן בשנית על ידי הנציב בהתאם להחלטת סגן הנשיא שופט גלם שניתנה בהליך הקודם". כפי שציין בית הדין האזורי, בסעיף 47 לחוק המשמעת אין התייחסות למועד ההיוועצות בין היועמ"ש לבין הנציב.
לא שוכנעתי, אפוא, בקיומה של עילה המצדיקה התערבות בשיקול דעתו של בית הדין האזורי המופקד על ניהול ההליך, ועל כן דין בקשת רשות הערעור להידחות.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.