מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים בשל אווירה עכורה בין העובדים

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע מבקש לחייב את הנתבעת בסעדים שונים: פיצויים בשל פיטורים ללא שימוע כדין - בשל "פרשת פיטורים מספר 1"; שכר שהפסיד בגין פיטורים לא חוקיים, עבור שישה חודשים; תשלום שכר וזכויות בגין תקופת ההשעיה, מיום 12.2.11 ועד ליום 1.6.11 ומ-24.7.11 עד למועד קבלת מכתב הפיטורים מאת הנתבעת, תוך הפחתת הסכומים שהתובע קיבל מהביטוח הלאומי בגין אותה תקופה; תשלום בגין תקופת הודעה מוקדמת ותקופת היסתגלות של 6 משכורות; תשלום בגין זכויות פנסיוניות וקרן הישתלמות עבור 12 חודשים שבהם התובע היה בחופשה כפויה.
טענות שהועלו כנגד התובע בהליך השימוע והמשמשות בסיס לפיטורים יחסים עכורים עם פקחים אחרים, שוטרים וכלפי תושבים כאמור לעיל, הוכח כי שררו יחסי עבודה עכורים בין התובע לבין מר עזרא.
אנו סבורים שהסיבה העיקרית אשר הביאה לפיטורי התובע הייתה האוירה העכורה שנוצרה בינו לבין פקחים אחרים (בעיקר מר עזרא, אך לא רק אתו).
...
אנו מקבלים את חישובי הנתבעת לגבי השכר הקובע, שנערך לפי ממוצע של 12 חודשי העבודה האחרונים – סך של 6,285 ₪.
נוכח כל אלה, בהתחשב בכלל הנסיבות, תקופת העבודה של התובע והשכר שקיבל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לו סך של 35,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין.
לסיכום נוכח האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע סכומים כדלקמן: סך של 40,852.50 ₪ בגין פיצויי פיטורים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.2.2011 ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כן נטען כי המכתב הוצא בהיתעלם מהנסיבות שהיו ידועות היטב למר רוזן - עקב מצבו הרפואי של בנה - וכי מטרת המכתב הייתה לפגוע בתובעת להעכיר את האוירה ולהכין את הקרקע לסיום עבודתה.
אכן נכון, ממכלול הראיות עולה כי התובעת חשה שחיקה רבה בעבודתה וזאת, בין היתר, מטעמים הקשורים ביחסים העכורים שבינה לבין רוזן והיא אף הייתה נכונה להגיע להסדר עם הנתבעת בדבר הפסקת עבודתה כנגד תשלום פצויי פיטורים.
זכאות התובעת לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין התובעת טענה כי היא זכאית לפצוי בגין הליך הפיטורים ובשל הפגמים שנפלו לטענה בהליך השימוע ובכלל אלה: ההתראה הקצרה לפני השימוע; העובדה שמטרת השימוע לא הייתה לשמוע את טענות התובעת אלא לנתב את השיחה לכך שהתובעת תודה ברצונה לסיים את העבודה והעובדה שהתובעת הוקלטה ללא ידיעתה ולא ניתן לה העתק מן התמליל לפני ההליך המשפטי.
...
כמו כן לא מצאנו לייחס את המשמעות שמבקשת לייחס התובעת למכתבו של חשב השכר אשר ביקש מן התובעת את אישורי המס למקרה שבו היא תהייה זכאית לתשלום עמלות כאמור.
על רקע דברים אלה אף לא מצאנו פגם של ממש המצדיק פיצוי בכל הנוגע למועד שבו הודע לתובעת על השימוע.
סוף דבר לאור כל האמור, הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום ממועד קבלת פסק דין זה את הסכומים כדלקמן: סך של 92,843 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה ורבית החל מיום 1.10.12 ועד למועד התשלום בפועל בגין פיצויי פיטורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

כפי שנפרט בהמשך מצאנו כי לתובע אכן שולמו פצויי הפיטורים כמפורט בפרוטוקול הישיבה מיום 5.1.1992 אולם גם נתון זה אינו משנה ממסקנתנו שכן בפועל לא התנתקו יחסי העבודה אשר שררו בין התובע ובין האגודה במשך 8 השנים אשר קדמו לכך.
אף התובע ציין בסוף ישיבת השימוע כי "נוצרה אווירה עכורה ואם ההנהלה תיתן לי הצעה נדיבה, אפרוש ואלך". ראו גם דבריו בישיבה מיום 5.6.2013 ועוד לפני אישור חברי ההנהלה את ההחלטה לפטרו: "אני מסיים תקופה של 30 שנה. הגיע הזמן, צריך לארגן את כל הדברים שמגיעים לי". משהגענו למסקנה כי התובע פוטר בשל היתנהלותו באותה ישיבה ולאו דוקא בשל חילוקי הדיעות בישיבה, התובע אינו יכול להיבנות בתביעתו זו, מכח חוק הגנה על עובדים.
...
נבהיר לעניין זה, כי אמנם שולמו לתובע באותה עת, פיצויי פיטורים מוגדלים, בשיעור של 150%, אולם אנו סבורים כי אלה שיקפו הסכמה הדדית של הצדדים בהיבטים שונים, החורגים מסוגיית פיצויי הפיטורים מכח החוק.
כמו כן, בנסיבות העניין כפי שפירטנו אין מקום לחייב את האגודה בפיצויי הלנה משמצאנו כי אי תשלום הרכיבים היה תוצאה של מחלוקת כנה.
סוף דבר - האגודה תשלם לתובע את הסכומים כמפורט בסעיפים 99-103 לפסד הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מנגד, לטענת הנתבע, התובעת פוטרה בתום התקופה המוגנת בשל בעיות חברתיות בינה לבין עובדות אחרות בנתבע וכן לנוכח היתנהלותה למול גורמים חצוניים.
] [21: סעיף 7 לתצהיר הגב' הרשקו וחקירתה הנגדית בעמ' 27 ש' 26-29, עמ' 28 ש'17-21, ש' 27-30, עמ' 29 ש' 3-4] שוכנענו כי התובעת פוטרה משיקולים עניינים ורלוונטיים הנוגעים ליחסים העכורים בינה לבין הגב' ברנס.
] אשר על כן, גם אם הייתה אווירה חופשית במשרד שכללה בדיחות גסות וסיפורים בעלי אופי מיני מצד כל העובדים והשוכרים במשרד ובכלל זה הנתבע, הוכח בפנינו כי גם התובעת נטלה חלק פעיל באווירה המשוחררת ולפיכך לא שוכנענו כי קיים קשר בין האווירה במשרד שכללה שיחות ובדיחות בעניינים מיניים לבין פיטורי התובעת.
...
בענייננו, לא שוכנענו שאי מסירת ההודעה לעובד נעשתה על ידי הנתבע "ביודעין", משעה שלא הייתה מחלוקת או אי בהירות בנוגע לתנאי העבודה של התובעת ולא הוכח כי התובעת לא הייתה מודעת לזכויותיה הן במועד תחילת העבודה והן לאחר חזרתה לעבודה בנתבע בחודש נובמבר 2013.
[38: ראו סע"ש 51723-06-12 שמעון גנדל נ' צרכניית החסד (ניתן ביום 14.4.2015) והאסמכתאות שם.] אשר על כן, התביעה לפיצוי בגין הפרת חוק הודעה לעובד-נדחית.
סוף דבר – התביעה נדחית במלואה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה לתשלום פיצויים בגין היתעמרות בעבודה ובגין פיטורים שלא כדין.
(1) היתייחסות מבזה או משפילה או מזיקה כלפי אדם, לרבות באמצעות צעקות, קללות, האשמות שוא, או הפצת שמועות מזיקות; (2) שבוש יכולתו של אדם לבצע את תפקידו, לרבות באמצעות הצבת דרישות בלתי סבירות או יצירת תנאים בלתי סבירים לביצועו, שאינם נחוצים לבצוע התפקיד ואינם מטעמים עניניים, כגון היטפלות קנטרנית למעשיו, הצגת דרישות או שינוין באופן שלא ניתן להיתמודד עמן, שליטה הדוקה באופן בלתי סביר על פעילותו במסגרת עבודה או הצרה, בפועל או בכוח, של סמכויותיו או תחומי אחריותו כנגזר מתפקידו, מטעמים בלתי עינייניים וכשביצוע העבודה אינו מחייב זאת; (3) הטלת משימות על האדם שמטרתן מילוי צרכיו האישיים של אחר ושאינן נוגעות לתחומי תפקידו; (4) הכפפתו של אדם לאוירה של פחד ואיומים; (5) ייחוס עבודתו, הישגיו והצלחותיו של אדם לאדם אחר או ייחוס לאדם כשלונות לא לו, תוך הסתרת עובדות או הצגה מעוותת שלהן; (6) נקיטת פעולות שיש בהן כדי להוביל לבידוד מקצועי או חברתי של האדם; (7) נקיטת פעולות שיש בהן כדי לפגוע באופן בלתי סביר בפרטיותו של האדם" (הצ"ח פ/1352/22 9.12.19); הגדרה של "היתנכלות תעסוקתית" מתחום בריאות הנפש, מובאת על ידי הפסיכולוג איתן מאירי בספרו "המגיפה השקטה במקומות העבודה" בזו הלשון: "היתנהגות פוגענית בעבודה היא היתנהגותו של אדם בעבודה הנוהג באחד ברשעות באופן עיקבי ומתמשך, על פי רב על ידי מניפולציות רגשיות, איומים, שתלטנות, השפלה או מידור, פוגע בו ומסב לו סבל ומצוקה רגשית וגופנית ומקשה עליו לבצע את תפקידו כהלכה.
זאת ועוד, במצב הדברים, בו בין מר מרון לתובעת היו חילוקי דיעות ולאור זאת שמערכת היחסים העכורה ביניהם, היא שעמדה בבסיס פיטוריה של התובעת, הרי שלא מצאנו לנכון לייחס לאי לקיחתו חלק בשימוע פגם שנפל בשימוע.
...
לאחר שעיינו בטענות הצדדים ובמכלול הראיות והעדויות שהובאו לפנינו הכרעתנו היא כדלקמן: העובדות הנתבעת היא חברה פרטית, המייצגת בישראל את חברת סמסונג הקוריאנית ופועלת בעיקר בתחום שיווק מוצרי סמסונג בשוק הישראלי באמצעות התקשרות עם מפיצים שונים.
לאור כלל האמור, תביעתה של התובעת ברכיב זה להידחות.
סוף דבר לאור כלל האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת השתתפות בשכ"ט עו"ד והוצאות משפט בסך 5,000 ₪, תוך 30 יום מהמצאת פסק הדין לידיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו