מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורים בגלל שיחות טלפון פרטיות בעבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי להתפטרותה של התובעת קדמו היתנהלות לא ראויה כלפי המנהלת החדשה, דרישות כלפי מר עבדת כי יפטר אותה, יציאות מהמשתלה להפסקות בנות שעה ויותר וניהול שיחות טלפון פרטיות רבות וארוכות.
מסקנת האמור היא כי התובעת עמדה בנטל המוטל עליה והוכיחה כי התפטרה עקב מצבה הבריאותי.
...
לאור האמור, התביעה שעניינה עוגמת נפש, נדחית.
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת באופן חלקי בלבד.
הנתבעת תשלם לתובעת: א. יתרת פיצויי פיטורים בסך 3,292 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובעת, גב' ליאנה קורקבדוס (להלן: "התובעת"), הגישה תביעה לתשלום פצויי פיטורין (לרבות פצויי הלנה), פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, דמי מחלה ושכר עבודה (לרבות פצויי הלנה), דמי הבראה, פדיון חופשה, הפרשות לפנסיה, מענק שנתי, דמי כלכלה וגמול שעות נוספות.
זאת ועוד, עבודתה של התובעת במיון והרכבת שתילים מתבטאת בעדינות רבה המצריכה רכוז ותשומת לב מיוחדים; ואולם, התובעת לא הייתה מוכנה להשמע לנהלי הנתבעת ולא לעסוק בעניינים פרטיים בזמן עבודה זו, כדוגמת ביצוע שיחות טלפון פרטיות, האזנה לרדיו עם אוזניות באופן המונע תיקשורת עימה, ועוד.
השיחה מיום 19.3.17 ואי חזרתה של התובעת לעבודה סדירה לאחר ה-19.3.17- התפטרות או פיטורים? נקדים ונאמר, כי לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, דעתנו היא כי ממכתב הנתבעת מיום 19.3.17[footnoteRef:89], בשילוב השיחה מיום 19.3.17 והעובדה כי התובעת לא זומנה לשיחת שימוע לאחר השיחה מיום 19.3.17 והנתבעת אף לא ענתה למכתב ההסתדרות מיום 21.3.17, עולה, כי התובעת פוטרה ע"י הנתבעת ביום 19.3.17.
...
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 ימים מיום שיומצא לה פסק הדין, כדלקמן: א. תשלום בגין דמי מחלה בסכום של 7,965 ₪.
הנתבעת תשלם את הוצאות התובעת בסכום של 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו תביעת התובעת לתשלום זכויות עבודה שונות ובכלל זאת, פצויי פיטורים, הפרשות לתגמולים, פיצוי בגין פיטורים בנגוד לחוק שויון הזדמנויות בעבודה, פיצוי בגין היתנהלות שלא בתום לב ועוגמת נפש, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ואי עריכת שימוע, פיצוי בגין הפרת חוק הודעה לעובד, הסרת סירטון תדמית ופצוי בגין השמוש בקניינה של התובעת.
התובעת קיבלה זימון לשימוע מספר ימים לפני המועד בו היתקיים ובזימון לשימוע פורטו הסיבות בעטיין הנתבעת שוקלת את פיטוריה ובכלל זאת איחורים, היעדרויות וניהול שיחות פרטיות בטלפון.
רביעית, עדות מר שפירו לפיה התובעת הייתה עסוקה בענייניה זמן רב במהלך יום העבודה (עמ' 14, שורות 26-33 ועמ' 18, שורות 1-2: "כשאני מגיע לשעתיים, חמש שעות ואני רואה שבנאדם מול העיניים שלי כל הזמן עסוק בטלפונים, בשיחות פרטיות, התכתבויות ולא בעבודה, אז אני מבין לגמרי מה קורה"), לא נסתרה.
...
בנסיבות אלו ניתן לראות בהתנהלות הנתבעת משום הסכמה לתשלום ועל כן מצאנו לדחות את תביעת ההשבה.
לעניין תשלומי התגמולים ביתר, הרי שלנוכח האמור בפסק הדין לעיל, מצאנו כי על התובעת להשיב לנתבעת את הסך של 1,022 ₪.
סוף דבר: על הנתבעת לשלם לתובעת תוך 30 ימים מהיום פיצויי פיטורים בסך 3,367 ₪ ומנגד עליה להשיב לנתבעת סך 1,022 ₪, הכל בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.8.16 ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתביעה שכנגד שהוגשה על ידי העובד נתבעו 757,764 ₪ בגין פיצויים בגין הפרת פרטיות ולשון הרע, הפרישי שכר, פדיון חופשה והבראה, תמורת הודעה מוקדמת, פצויי פיטורים ופיצויים בגין אי מתן הודעה בכתב על תנאי עבודה.
מהעדויות שנשמעו, בעיקר מהלקוחות שהעידו, הקשר הישיר של הלקוח היה עם העובד שהתייצב אצלו לבצע את העבודה ובמקביל היתקיים רק קשר טלפוני עם משרדה של החברה.
טענות החברה מגובות במסמכים רבים – דוחות איתורן, חשבוניות, כרסטת הנהלת חשבונות, צלום כרטיסי נוכחות, פירוט שיחות בטלפון נייד ועוד.
השיקולים לחומרה – חומרת המעשים בגינם פוטר העובד; הנזק שניגרם למעביד או שעלול היה להיגרם לו עקב כך, הקפו והשלכותיו; משך הזמן ומספר הפעמים שביצע העובד את מעשיו החמורים; תקופת עבודתו של העובד, מעמדו ותפקידו ומידת האמון הנובעת הימנו; הפרת האמון – המועצמת כשמדובר ביחסי עבודה ממושכים, בתפקיד אמון; השפעת היתנהגותו של העובד והמעשים בגינם פוטר על עובדים אחרים ועל יחסי העבודה במקום העבודה והקף ההרתעה בנסיבות המקרה; השיקולים לקולא – אופן ביצוע העבודה במהלך תקופת עבודתו של העובד ותרומתו למעביד; משך תקופת העבודה, וכפועל יוצא הימנה – עוצמת הפגיעה בצפויה בעובד ובמשפחתו, כתוצאה משלילת פצויי הפיטורים, במלואם או בחלקם, בשים לב לסכום שיוותר בידיו למחייה; נסיבותיו האישיות של העובד, לרבות גילו, מצבו המשפחתי, מצב בריאותו ויכולת ההישתכרות העתידית שלו.
...
ר' בעדותו של גיורא נקש: "לא היינו עוקבים... זה הכל נעשה אחרי שמצאנו אותו ... את ההתנהגות שלו" (ר' גם בעדות אשתו, בעמוד 77 שורות 19 – 24).
גם התביעה לפיצויים בגין לשון הרע נדחית, מאחר שהפרסום היחיד שהוכח הוא הגשת תלונה במשטרה, ובנסיבות העניין במיוחד לאור הקביעות בפסק הדין, אין לראות בפניה למשטרה כפרסום אסור, שלא כדין.
סוף דבר – התביעה מתקבלת בעיקרה והתביעה שכנגד מתקבלת באופן חלקי, כמפורט להלן: הנתבע ישלם לנתבעת פיצויים בגין נזקים שגרם לה בהפרת התחייבויותיו החוזיות כלפיה, בסך 320,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

במסגרת התובענה עותר התובע לסעדים הבאים: פיצוי בגין אי מתן פירוט על תנאי עבודה; פיצוי בגין אי תשלום גמול שעות נוספות; השבת ניכוי שכר שנעשה שלא כדין; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין וללא עריכת שימוע; פגיעה בפרטיות עקב התקנת מצלמות במקום העבודה מהן לטענת התובע היה ניתן לשמוע את שיחותיו האישיות.
לא היה דבר כזה זה א.י - שיחת טלפון עם עוד מישהי מחברת עמישב שאתה מבקש שתשלח לך תמונות שלה לא נכון, תכנס בימים האלה תראה אם עבדתי בכלל, לא דברתי כך ולא ביקשתי תלונות ובטח כשאני נשוי עם ילדים ולא הוזהרת ביום 15.1.20 חודש לפני הפיטורים ע"י יאן שהוא אומר שזו אזהרה אחרונה לפני שתפקדו אם תהיה תלונה? לא היתה שיחה ולא היה דיבור.
...
טענת התובע לפיצוי עבור פגיעה בפרטיותו – נדחית.
טענות הקיזוז להן טוענת הנתבעת ביחס לרכיב גמול שעות נוספות (בתצהיר עדות ראשית סך של 3690 ₪; בסיכומי הנתבעת סך של 4,219.85 ₪) – נדחות.
טענת הקיזוז לה טוענת הנתבעת בקשר להטרדות המיניות הנטענות בסך של 50,000 ₪ - נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו