]
חמישית, פיטורי התובע נעשו ממניעים פסולים, תוך הפלייתו ביחס לעובדים האחרים שעברו לעבוד בסניף החדש ותוך הפלייתו מחמת גילו[footnoteRef:33] והפרת הוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988 (להלן: "חוק שויון הזדמנויות בעבודה")[footnoteRef:34].
חשוב להבהיר, כי אין חולק שההחלטה בדבר ניוד עובד מתפקיד לתפקיד, ובכלל זה מתפקיד בכיר לתפקיד זוטר יותר, נימצאת במסגרת הפררוגטיבה של המעסיק לנהל את עסקו בדרך שהוא רואה בה לנכון; עם זאת, על הדבר להעשות תוך שמירה על זכויותיו של התובע ובהן זכותו היסודית כאדם וכעובד, שלא להיות בבחינת פיון על לוח שח-מט, המועבר אל מחוץ ללוח, מבלי שתנתן לו היזדמנות להשמיע טענותיו[footnoteRef:69].
ונוסיף, גם בשימוע שנערך לתובע ביום 1.3.18, שימוע בו התובע היה מיוצג, וגם במכתב ששלח בא כוחו לנתבעת לאחר פיטוריו, ביום 19.3.18[footnoteRef:85], לא נטען כי התובע פוטר מחמת גיל או כי הפיטורים היו נגועים בהפליה מחמת גיל.
עוד יש לציין בהקשר זה, את תקופת עבודתו הארוכה של התובע, את גילו המבוגר בעת הפיטורים אשר היה אמור להיזקף לטובתו בעת שקילת הפיטורים ואשר הקשה עליו למצוא מקור פרנסה לאחר פיטוריו, וכן את העובדה כי התובע העתיק את מקום מגוריו לעיר אילת לצורך העבודה בנתבעת ובסופו של דבר פוטר כאמור ללא שימוע כדין.
...
התביעות לתשלום פיצוי נפרד בגין "הפרת חובת נאמנות ביחסי עובד-מעסיק" ועוגמת נפש – נדחות.
בשים לב לכך שהתובע זכה בסכום כספי המהווה כ-5.8% בלבד מסכום תביעתו המקורי, לא מצאנו מקום לפסוק הוצאות והשתתפות בשכ"ט עו"ד לטובת התובע.
נציין, כי על אף הפער בין סכום התביעה לסכום שנפסק, לא מצאנו לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת וזאת בשים לב להתנהלותה של הנתבעת כפי שפורטה בפסק הדין אשר מצדיק לדעתנו את קבלת מלוא הסכום שנפסק מבלי לשלם את הוצאות הנתבעת.