מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי עוזרת בית בהריון

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת פוטרה מעבודתה – האם פוטרה התובעת בשל הריונה – זוהי הסוגיה העומדת להכרעת בית הדין.
...
אשר על כן מסקנתי היא שפיטורי התובעת נעשו בחוסר תום לב וללא כל סיבה מוצדקת לפיטורים או, למצער, הנתבעים לא הצליחו להוכיח כי התובעת כשלה בעבודתה אצלם.
בנוסף ישלמו הנתבעים לתובעת פיצוי בגובה משכורת אחת (4,427 ₪) בגין אי עריכת שימוע, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית החל מיום 1.3.10 ועד לתשלום בפועל.
הנתבעים ישלמו לתובעת שכר טרחת עורך-דין בסך 7,500 ₪ והוצאות משפט בסך 1,000 ₪, אשר ישולמו לתובעת תוך 30 יום מהיום ולא, ישאו הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד לתשלומן בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

[14: ע"ע (ארצי) 402/07 ניצנים- חברה לאבטחה וניהול פרוייקטים בע"מ- יאיר חודאדי, ניתן ביום 19.10.10 והאסמכתאות המפורטות שם.] לא זו אף זו, אלא שהתובעת העידה כי הודיעה לגב' ארזי כי היא בהריון בחודש פברואר 2012, מועד בו כלל לא עבדה לפי גרסת הנתבעים.
מאחר שקבענו שהתובעת הועסקה משך שנה במשרה מלאה ולאחר חזרתה מחופשת הלידה עברה לעבוד במשרה חלקית, אנו סבורים כי על מנת לשקף את זכאותה המלאה של התובעת לפצויי פיטורים יש לחשב את פצויי הפיטורים בהתאם לתקנה 7 לתקנות פצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), התשכ"ד-1964.
אשר לדעתנו יאמר כי דוחים אנו את תביעתה של התובעת לפצוי בגין אי הנפקת תלושי שכר, שכן למעסיק עובדת משק בית יש פטור מלהנפיק תלוש שכר בהתאם לסעיף 24(ד) לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958.
...
] מכאן, משעדותה של הנתבעת רלוונטית על מנת לשפוך אור על המחלוקות בין הצדדים ומשלא התייצבה להעיד אנו סבורים כי יש בכך כדי להחליש את גרסת הנתבעים בהתאם לכלל לפיו הימנעות מהבאת ראיה מצויה ורלוונטית מובילה למסקנה שאילו הובאה היא הייתה פועלת לרעתו של אותו צד שנמנע מהגשתה, ועל כן ההימנעות מחזקת את ראיות התביעה[footnoteRef:14].
אין בידינו לקבל טענות אלה, שכן הוכח כי הנתבעים לא שילמו לתובעת את זכויותיה הסוציאליות ואף לא הובאה כל ראיה כי נשאו בתשלומים בגין הוצאות רפואיות של התובעת.
לא שוכנענו כי יש בנסיבות העניין מקום לפסוק פיצוי זה לאור העובדה שפסקנו לטובת התובעת את שאר הרכיבים שנתבעו על ידה.
] סוף דבר הנתבעים ישלמו לתובעת ביחד ולחוד, בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים: חלף דמי לידה בסך 15,628 ₪ נטו, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.4.13 [לצורך הנוחות מועד סיום חופשת הלידה הראשונה] ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דברים אלה אכן היו כחלק מיחסים רגילים בין בעלת הבית לעוזרת ואין בהם כל רלוואנטיות להכרעה.
הנתבעת קוראת לתובעת מספר רב של פעמים "שקרנית", מטיחה בה האשמות, וברור לנו שאחרי שיחה כזו לא ניתן היה להמשיך את יחסי העבודה המתאפיינים ביחס אישי וקרוב במיוחד, בין עובדת משק בית לבעלת הבית.
בית הדין האיזורי פסק כי מאחר וההתפטרות הייתה בשל דרישת הנתבעת לשנות את מתכונת עבודתה, יש לראותה כמתפטרת בדין מפוטרת ועת מדובר בעובדת בהיריון, הפיטורים הם שלא כדין ובנגוד לחוק עבודת נשים.
...
לכן, דין רכיב תביעה שכנגד זה להידחות.
בהעדר רישום אמין של ימי העבודה וימי ההיעדרות של התובעת, לא ניתן לחייב את אף אחד מן הצדדים ולכן, דין רכיב תביעה שכנגד זה להידחות.
לסיכום נוכח האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובעת סכומים כדלקמן: סך של 21,600 ₪ בגין פיצוי על נזק ממוני, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.12.17 ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד הצהירה אשת התובע, כי בשל מצבו הם עברו להתגורר אצל החמה במשך חודשיים, בהיותה בהריון מיתקדם בעת התאונה (הבת נולדה ב- 10/12).
כך גם בעדותה, הודתה אשת התובע כי העסיקה עוזרת בית רק לקראת החגים, לשיטתה מחמת העידר אפשרות כלכלית.
המעבידה הודיעה לו על פיטוריו ביום 15.12.12, לאחר שהתובע הודיע למיכה כי בכוונתו למצות את ימי אי הכושר שניתנו לו על ידי המל"ל (ראו גם: סעיף 6 לנ/9; והודאת התובע בכך בעמוד 15 לפרוטוקול שורות 22-24).
...
המסקנה אליה הגעתי עולה בקנה אחד גם עם שיקולי מדיניות.
מנגד, הוכח כאמור, כי התובע לא עבר הדרכות בנושא בטיחות ואין בידי לקבל כי מיכה נתן הנחיות בנושא זהירות.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סכום של 32,384 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסכום של 7,600 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מכתב הפסקת העבודה שהציגה התובעת אינו מעיד על פיטורים, וודאי לא בעקבות מצב רפואי, ויש להניח כי התובעת, כאקדמאית מוכשרת צעירה, בת 35, ביקשה למצות את פוטנציאל ההתקדמות המקצועית שלה, ואת פוטנציאל ההישתכרות במקום עבודה שהציע לה תנאים טובים יותר, ללא כל קשר לתאונה.
כאב וסבל בהיתחשב באופי הפציעה, הניתוח, תקופת האישפוז והתקופה בה היתה רגלה של התובעת מגובסת, ובהיתחשב בכך שהתאונה ארעה בחודש השמיני להריונה, ובעקבותיה סבלה מתקופת אי כושר ממושכת, אני פוסקת לתובעת פיצוי בגין כאב וסבל בסכום של 60,000 ₪.
מעדותה עולה כי מדובר בהעסקת עוזרת בית בשכר, כמקובל במשפחות רבות במצבם של התובעת ומשפחתה, ושלא עקב המיגבלה הרפואית ממנה סובלת התובעת.
...
מקובלת עלי הטענה שיש לפסוק לתובעת פיצוי בגין עזרת הבעל ויתר בני המשפחה.
לסיכום, אני מעריכה את הפיצוי בגין עזרת הבעל ויתר בני המשפחה, ממועד התאונה ועד תום חודש דצמבר 2012, בצירוף שכר המטפלת שהועסקה למספר שעות בשבוע, בסכום גלובאלי של 30,000 ₪.
הנתבעות ישלמו לתובעת סך של 237,776 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך דין בסך 55,640 ש"ח הוצאות בגין שכר המומחים, והאגרה ששולמה עם הגשת התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו