ביום 11.2.2018 יצרה התובעת קשר טלפוני עם ניר והודיעה לו על דבר הריונה (אישור הריון מיום 13.2.2018 צורף כנספח ת/י"א) וכי ללא אישור הממונה על חוק עבודת נשים במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים (להלן- הממונה) לא ניתן לסיים את העסקתה.
שכן, "עצם היותה של התובעת בהיריון לא שלל ולא ביטל צורך זה של צימצום והתייעלות, ולכן החברה פנתה לממונה על חוק עבודת נשים. מובן הוא כי ככל שהממונה לא היתה מאשרת את פיטורי התובעת, החברה היתה משיבה אותה לעבודה ובלית ברירה נוקטת בפיטורים של עובדת אחרת במחלקה" (סע' 34 לתצהיר ניר).
...
במסגרת ההחלטה נקבע, בין היתר לאמור:
"25...מצאתי, כי יש טעם לפגם בכך שהתובעת לא ציינה בכתב התביעה, שהנתבעת פנתה לממונה ונוהל הליך לקבלת היתר לפיטורים בדיעבד בו נשמעו טענות הצדדים לעניין הפיטורים בעת ההיריון. יחד עם זאת שוכנעתי שטענת התובעת כרוכה בטענה לשימוע שלא כדין ולפעולות שהיו צריכות להינקט לדעת התובעת טרם פיטוריה ולא ננקטו, זאת ללא קשר להיותה בהריון ואין בהם משום כפל דיון על קביעות או עניינים שנדונו בפני הממונה.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ובחנו את המסכת הראייתית, אנו סבורים כי דין התביעה ברכיב זה להידחות.
מכל מקום, ובשים לב לכלל האמור לעיל, לא זו בלבד שלא מצאנו כי לתובעת נגרמה עוגמת נפש, הרי שמדובר בסעד חריג שמקרה זה אינו נכנס בגדרו.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל הנתבעת לשלם לתובעת, תוך 30 יום מהיום, כדלקמן:
א. פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 30,000 ₪.