מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי עובדת בהריון בתקופת ניסיון

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי תביעת התובעת לפצוי מכוח חוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 (להלן: "חוק שויון הזדמנויות" או "החוק") וחוק עבודת נשים, התשי"ד-1954 (להלן: "חוק עבודת נשים") בטענתה שפיטוריה נעשו במהלך הריונה ובשל היותה אם, בחוסר תום לב תוך פגיעה בזכויותיה, ללא שימוע ותוך גרימת עוגמת נפש.
ביום 25.11.10 פנתה התובעת לגב' נטעלי שוורץ, מזכירת סגן מנהל חטיבה קמעונית בנתבע, בזו הלשון: "שלום, לפני כ-4 חודשים ניפגשנו בעלי ואני עם מוטי שוחחנו איתו בנוגע לפיטורים שהודיעו לי בהיותי בהריון ללא שימוע בסוף הפגישה סוכם כי אצור קשר בכדי לעדכן שחזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה ומוטי ביקש שאזכיר לו שהוא אמר כי יפגיש אותי עם אהובה הירש ויבדוק כיצד ניתן להציל את המצב אשמח באם תעבירי לו את בקשתי .." הבקשה אכן הועבר אל מר מרדכי מולדבן (ר' נספח 28 לתצהיר התובעת) ביום 23.12.10 נשלח לתובעת מכתב זימון לשימוע, כמצוטט: "1. כידוע לך, בחודש דצמבר 2009 ולקראת תום תקופת הניסיון שלך, הועלה עניין המשך העסקתך בבנק בפני ועדת הקביעות של הבנק. לאחר שבחנה את המסמכים שהוצגו בפניה (וביניהם תיקך האישי, חוות דעת הממונים עליך ומבחן ההתאמה התעסוקתית שערכת), החליטה ועדת הקביעות שאין להעניק לך קביעות, זאת עקב העידר פוטנציאל מצידך לבצע תפקידים מקצועיים והיעדר אופק קידומי בבנק. אשר על כן הוחלט כי עבודתך בבנק תסתיים ביום 1.3.2010.
...
לא שוכנעתי כי בעניינו יש לפסוק לתובעת פיצוי בגין עגמת נפש מעבר לרכיבים שנפסקו לטובתה.
סוף דבר: בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין ישלם הנתבע לתובעת את הסכומים הבאים: פיצויים מכוח חוק שיויון הזדמנויות בעבודה בסך 18,000 ₪.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת שכ"ט עו"ד והוצאות בגין תביעה זו בסך 10,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במכלול השיקולים ולאור העובדה שהידברות לא עמדה בתנאי סעיף 28 לחוק להגברת האכיפה אנו קובעים כי היא חייבת ביחד ולחוד עם הנתבעת 2 בתשלום הזכויות הקוגנטיות להן זכאית התובעת בגין תקופת העבודה לרבות פצויי פיטורים ולמעט זכויות הנובעות מהפגמים שנפלו בסיום העסקתה, וזאת מהטעמים הבאים: הגם שהידברות לא פיקחה על התשלומים ולא הביאה בחשבון כי לפחות מחודש מאי 2014 החוזה אותו כרתה עם נתבעת 2 הוא חוזה הפסד, הרי שכאשר הובא לידיעתה כי התובעת נוידה/פוטרה עת היתה הרה, דרשה הידברות להשיבה לאלתר לעבודתה הגם שלא היתה מרוצה מעבודתה.
התובעת טענה כי בעת שנזקקה לטפול רפואי בפועל, לא הייתה זכאית לו. התובעת לא צרפה כל ראיה לתמיכה בטענה כי ניסתה לעשות שימוש באותו הביטוח, ואף לא פירטה לאיזה טפול נזקקה, מתי, והאם מדובר בטיפול רפואי מן הסוג הנכלל בביטוח.
...
ראשית, משאין מחלוקת כי התובעת הייתה בחודש האחרון להריונה וכי הדבר היה ידוע לנתבעת 2, הרי שלא ניתן לטעון כי מדובר בעזיבה "פתאומית". שנית, ובהתאם, באנו לכלל מסקנה מעדויות וראיות הצדדים, כי התובעת לא נטשה את עבודתה אלא כי יצאה לתקופת לידה והורות, ופוטרה בניגוד לדין.
וכדברי בית הדין הארצי בפרשת קסטרו: "קיזוז זמן הפסקה הוא זכות של המעסיק אך לא חובה. מעסיק הבוחר שלא לקזז הפסקות, אינו רשאי על פי ההלכה הפסוקה לבוא בדיעבד ולשנות את תנאי ההעסקה". [סע"ש 3263-07-13 אור שחם – קסטרו שיווק 1985 בע"מ (20.1.16)] התוצאה אפוא כי נדחות טענותיה של הנתבעת 2 לקיזוז.
סוף דבר נוכח האמור לעיל, הרי שאנו מחייבים את הנתבעת 2 לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים סך של 11,450 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ודוק, בשל האופן בו נוהלה ההגנה, אשר גרסה כי בעת שהוחלט על פיטורי התובעת כלל לא היה ידוע על ההריון ועל ההיעדרות הצפויה בקייץ, ממילא לא נטען ולא הוכח כי ההעדרות בחודשי הקיץ מחמת ההריון איננה מתיישבת עם אופיו או מהותו של התפקיד או המשרה ומצדיקה כשלעצמה את ההחלטה על הפיטורים.
התובעת עבדה בפועל 3 ימים בלבד, ופוטרה בתחילתה של תקופת היתלמדות שהייתה צפויה להימשך כחודש ימים (ראו עדות התובעת שאישרה כי עסקינן בתקופת היתלמדות/ניסיון- עמ' 11 לפרוטוקול).
...
אם כן, לא מצאנו טעם להוסיף על הפיצוי שקבענו לעיל, פיצוי נוסף לפי הוראות חוק עבודת נשים.
אם כן, תביעתה של התובעת ברכיב זה כלל אינה ברורה ועל כן נדחית.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים כדלקמן: פיצוי בגין הפרת הוראות חוק שוויון הזדמנויות בסך 30,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת טענה בסיכומיה כי תקופת הניסיון לבחינת התאמתה לתפקיד אחראית לוגיסטיקה שהייתה אמורה להיות שבועיים הסתיימה בתום שלושה ימים, עת נקראה למשרדה של גב' מילר "שאמרה לה כי מאחר והתובעת הגיעה להחליף עובדת בשם ליזה שעזבה לאחר חופשת לידה (דבר שמעולם לא נאמר לה!) ומאחר שגם התובעת בהריון, הנתבעת הבינה כי זה לא משתלם לה להשקיע בהכשרתה של התובעת, ולכן היא מפוטרת. או אז התבהרה התמונה לתובעת, שהבינה כי השפעת ההיריון עליה, והסימפטומים שאיתו הוא הביא, הם אלו שהביאו לפיטוריה." (סעיף 31 לסיכומי התובעת).
...
לאור כל האמור ובהתאם לנסיבות המקרה, מתבקש בית הדין לדחות את התביעה על כל ראשיה ורכיביה על הסף, וכן לחייב את התובעת בהוצאות משפט נכבדות ולדוגמה.
לפיכך, דין רכיב זה להידחות.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין את הסכומים הבאים: 129.1 פיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בסכום של 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה (27.11.2018) ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

דוקא כללי משרד החינוך (צורפו כנספח 6 לתצהיר התובעת) מלמדים כי לא ניתן לפטר מורה בהריון בתקופת נסיון, וכי יש לידון בכך בפני ועדה פריטטית.
...
סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: פיצוי ממוני כמפורט לעיל בסך של 20,896 ₪.
סבורנו כי הנתבעת עלתה בכך על התובעת.
עם זאת ובנסיבות הענין מצאנו לחייב את הנתבעת בהוצאות התובעת בסך של 5000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו