מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי עובדים במסגרת תוכנית התייעלות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בזמן שהתובע מקבל דמי אבטלה, ולאחר שנקבעו לו אחוזי נכות על ידי הועדה הרפואית המחוזית, ולאחר שנעשתה אליו פנייה בחודשים 1/12 ו-6/12 לבוא ולסיים את הליכי פרישתו, בחודש 9/12 נכנסה הנתבעת לתוכנית התייעלות, במסגרתה צומצמו תקנים ועלויות כוח אדם.
אמנם, בתחילה הועד רצה שהתובע ייכלל במסגרת תוכנית ההבראה, אך לבסוף העידו נציגיו בבית הדין כי התובע הוחרג, וכי נכתב ליד שמו "פנסיה 97". עולה כי נציגי הועד ידעו בזמן אמת כי התובע לא מגיע לעבודה עקב מצבו הבריאותי, וכן שהוא מיועד לפיטורים על רקע מצבו הרפואי, לרבות התוספת של אחוזי הגמלה הנלווית לכך.
...
מכל האמור לעיל עולה, כי לא נפל פגם בפיטוריו של התובע, החלטת הנתבעת 2 בדין יסודה, וכפי שהובהר לעיל, בסמכות משרד הפנים שלא לאשר פיטורים במסגרת תוכניות הבראה של רשויות מקומיות בכלל ובנסיבות העניין בפרט, עת דובר בתובע שהליך פיטוריו על רקע רפואי החל עובר להחלת תכנית ההבראה.
לאור קביעתנו, לפיה יש לדחות את תביעת התובע לעניין הכללתו בתוכנית הבראה, כמו בעניין השבתו לעבודה, הרי שכפועל יוצא יש לדחות את תביעותיו הכספיות הנובעות מטענותיו לעניין אחוזי גימלתו.
אחרית דבר דין התביעה להדחות במלואה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע הוסיף וטען, כי משנת 2009 עד מועד סיום העסקתו - לא הועלה בדרגות, כך שנגרעו ממשכורתו עשרות אלפי שקלים; ההחלטה בדבר ניודו הייתה נגועה באי חוקיות; פוטר בעודו בימי מחלה, מבלי שנערך לו שימוע כדין; פיטוריו היו במסגרת הסכם ההבראה ותוכנית התייעלות, על אף שלא עמד בתנאים ועל אף שהדבר גרע מזכויות הפנסיה שלו; לטענת הנתבעת, בשנים 2014-2013 החברה חוותה הדרדרות כלכלית חמורה עובדה שאינה שנויה במחלוקת, אשר הביאה את החברה עד כדי קריסה.
...
על כן בשל זניחת הטענה, ומאחר שכאמור לעיל, לא נפל פגם בפיטוריו של התובע, דין הדרישה להשיבו לעבודה, להידחות.
סוף דבר דין התביעה על כל רכיביה - פיצוי בגין אי עריכת שימוע, פיטורים שלא כדין, פיצויי פיטורים, אבדן השתכרות עתידי, זכויות סוציאליות נלוות, התנכלות תעסוקתית ועגמת נפש, להידחות.
באשר לפיצוי בגין פגיעה רפואית, פיזית ונפשית – דין התביעה להימחק.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

טענות הנתבעת בסיכומיה עובדות המקרה מלמדות באופן ברור ורציף כי החלטת החברה לסיים העסקת התובע במסגרת תכנית פרישה והתייעלות – נעשתה כדין; כי אין בסיס לטענות התובע כי הפיטורים או השימוע נערכו שלא כדין; וכי הכללת שמו ברשימות ההנהלה נעשתה כצעד אחרון, משיקולים עינייניים, על רקע חוסר שביעות רצון מתמשך מתפקודו ולאחר שכשלו מאמצי מנהליו ליתן לו היזדמנות להוכיח עצמו מחדש ולהשתלב בעבודת המחלקה.
...
כללו של דבר: התביעה לפיצוי בגין הפרשי שכר – נדחית.
שוכנענו כי החלטת הנתבעת ניתנה מטעמים ענייניים ולא מצאנו בסיס ראייתי כלשהו לטענות התובע בדבר קנוניה נגדו או בדבר התנכלות תעסוקתית.
נוכח האמור, נדחית התביעה לפיצוי בגין פגמים בהליך השימוע, עגמת נפש ופיצוי בגין פגיעה בשכר.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתגובתה טענה הנתבעת כי הכוונה לפטר את התובעת נעשתה משיקולים עינייניים בשל הכוונה להוציא את שירותי הדוברות מהעירייה במסגרת תכנית התייעלות, כאשר טענות התובעת להיתנכלות אישית כלפיה חסרות בסיס.
...
נציין כי תביעת התובעת כוללת סעדים הצהרתיים למניעת פיטוריה אך מאחר ובסופו של דבר היא לא פוטרה והיא עובדת בנתבעת גם כיום, סעדים אלו התייתרו ונותר להכריע בסעד הכספי בלבד.
] מכל מקום, כשלקחנו בחשבון את כל המדדים המפורטים לעיל, אנו סבורים שיש לפסוק לתובעת פיצוי בסך 40,000 ₪ וכי פיצוי זה הוא סביר והולם את מחדלי הנתבעת במקרה זה. סעדים וטענות שאיננו דנים בהם כפי שפירטנו לעיל, התובעת לא תיקנה תביעתה לאחר סיום ההליך הזמני ולכן כפי שהבהרנו אינספור פעמים לתובעת, אנו דנים במסגרת פסק הדין רק בסעדים העולים מכתב התביעה.
בנסיבות אלה, אנו סבורים שיש מקום לפסוק הוצאות נמוכות יחסית בתיק, ואנו קובעים כי על הנתבעת לשלם הוצאותיה של התובעת בסך 3,000 ₪.
סוף דבר מכל המפורט לעיל, אנו קובעים כי הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 40,000 ₪ והוצאות משפט בסך 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

אין חולק כי לקראת סוף מאי 2019 נידרש התובע לחזור ולעבוד רק מהמשרד, וזאת במסגרת תוכנית ההתייעלות והרה-אורגניזציה של הנתבעת.
במכתב ההתראה לפני פיטוריו מיום 22/5/19 (נספח ד' לכתב התביעה) נרשמו על ידי באת כוחו של התובע טענות שונות על כך שהתעללו בתובע משך השנים; כי תלושי השכר פקטביים וכי לא שולמו לו מלוא הסכומים המגיעים לו. בסיום המכתב נרשם כי הנתבעת מתבקשת להמציא לב"כ התובע את המסמכים הבאים: תלושי שכר מתוקנים, פנקס חופשות, אישור בדבר השלמת ההפרשות לקרנות הפנסיה (לאור הטענה בדבר התלושים הפיקטיביים), ודוחות נוכחות.
...
לגבי החזרה לעבודה מהמשרד בשלהי 2019 - מקובלת עלינו טענת הנתבעת כי בשלב זה נדרש התובע לחתום על הסכם (בו יעבוד שוב מהמשרד, ללא הורדה בשכרו) וכי התובע סירב לחתום על הסכם זה. מכל האמור – וכאמור – תשלם הנתבעת לתובע פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בשל המעבר לעבודה מהבית והעלאת שכרו החודשי בסך של 5,000 ₪.
בנסיבות אלו, ואף שעקרונית היה התובע זכאי להוצאות בשל ניהול המשפט וקבלת חלק מזכויותיו, משלקחנו בחשבון את התנהלותו בעניין הטלפון והמחשב, אך גם בפער המשמעותי בין גובה התביעה לבין הסכומים שפסקנו לו - אנו קובעים כי הנתבעת לא תישא בהוצאותיו כלל.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: 5,000 ₪ בגין אי מתן הודעה לעובד; 5,000 ₪ בגין פגמים בתלושים; 18,326 ₪ בגין דמי הבראה; 19,347.5 ₪ בגין פידיון חופשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו