הנתבעת 1 טענה כי התובע לא פוטר מעבודתו, ההפך מכך, הוא זומן לתחילת העונה ונידרש להתייצב לתחילת האימונים, ואולם, התובע לא התייצב ובכך הפר את ההסכם עם הנתבעת 1.
נסביר:
ביה"ד הארצי היתייחס ב- דב"ע (ארצי) נה/3-91 ב.ג פולימרים אגודה שיתופית חקלאית בע"מ – זהבה שטול [פורסם בנבו] (15.5.95)) למהותו ומשמעותו של הסכם עבודה לתקופה קצובה כך:
"בישראל, נמצא כי מרבית חוזי העבודה האישיים, בין אם הם נגזרים מהסכמים קבוציים ובין אם לאו, הם חוזים לתקופה בלתי קצובה, המאפשרים לכל צד לחוזה העבודה לסיימו בכל עת, אך לעיתים מקבל המעביד על עצמו מיגבלה או סייג לשימוש בזכותו לפטר עובד המועסק לתקופה בלתי קצובה. חוזה עבודה אישי לתקופה קצובה, אשר אין בו הוראה המתירה לצד לו לסיימו בכל עת לפני תום תקופתו מבלי להפר את החוזה, הוא חוזה עבודה אשר יש לו תוצאות משפטיות מיוחדות ובלתי רגילות, הן מבחינת הגבלת החופש המקובל להשתחרר מחוזה העבודה, והן מבחינת הנטל המוטל על הצדדים לו במקרה של הפרת החוזה. משום כך יש להקפיד על כך שחוזה עבודה אישי לתקופה קצובה כאמור, יהיה חד-משמעי, וישקף בצורה ברורה את ההסכמה המודעת של הצדדים לחוזה בדבר החובות אשר הם נוטלים על עצמם. כל ספק בעיניין זה יטה, אפוא, את הכף לכיוון היותו של חוזה העבודה חוזה לתקופה בלתי קצובה".
עיון בהסכמי ההעסקה שצורפו כנספח ב' לתצהיר התובע, מלמד כי שני ההסכמים מתייחסים לשתי עונות משחקים ספציפיות (2018-2019 ו- 2019-2020); וכי אין בהסכמי ההעסקה סעיף שמאפשר את ביטולם לפני תום שתי העונות.
...
המחלוקת בין הצדדים נטושה אודות השאלות הבאות:
האם נכונה טענת התובע כי השכר שסוכם איתו עמד על 24,000 ₪ נטו וכי הוא פוצל לבקשת הנתבעת 1 באופן שלבקשתה הסכים התובע שחלק מהשכר האמור ישולם ע"י הנתבעת 2; מי מהצדדים הפר את הסכם ההעסקה והאם התובע זכאי למלוא השכר שההסכמים מקנים לו בקיזוז השכר שקיבל בפועל באותה תקופה;
העובדות הצריכות לעניין:
לאחר ששמענו את הצדדים, את באי כוחם, עיינו בתצהירים על נספחיהם, בכתבי הטענות ובסיכומים, אנו מכריעים כדלקמן:
התובע עבד כשחקן כדורגל בנתבעת 1 בעונת המשחקים 2018-2019 (אם כי הצדדים התכוונו מלכתחילה כי הוא ישחק גם בעונה 2019-2020).
בנסיבות אלו אנו מקבלים את גרסת התובע כי היתה לו קרן פנסיה/פוליסה מתאימה כשהחל לעבוד בנתבעת 1.
בנסיבות אלו אנו סבורים כי יש לחייב את הנתבעת 1 בתשלום הלנת שכר בסך 20,000 ₪.
לסיכום –
הסכומים הבאים הם הסכומים שמצאנו כי הנתבעת 1 היתה צריכה לשלם לתובע (חלקם בערכי נטו).