לצד תמונה זו של פיטורים, התובע ציין בכתב התביעה כי הנתבעת גרמה לו לחשוב שהוא מתפטר מרצונו החופשי, "אולם בפועל, רצון חופשי ובחירה לא היו כאן, שכן מעשיו של התובע נעשו בשעת זעם, מתוך סערת רגשות שהנתבעת הוליכה אליה ולא מתוך בחירה חופשית". לצד זאת הוא ציין כי לאחר מכן ניסה להניא אותה ממעשיה, ופנה אליה במסגרת הודעת הדוא"ל מתאריך 12/12/17, ובמסגרת תשובתה, באמצעות דוא"ל, מיום 13/12/17 היא דחתה את כל טענותיו.
מחד, בפנייתו לנתבעת מיום 12/12/17 ציין התובע כך: "אני מצדי ידעתי שאני הולך להתפטר, רק חבל שהשימוע לא היה הוגן והולם ומכובד וחבל שזה גרר הליך פיטורין שלא כדין...". מאידך, בסעיף 79 לתצהירו טען: "אבקש להבהיר כי כלל לא תכננתי להתפטר באותה שיחה ובכלל לא תכננתי את התפטרותי (לא הכנתי מכתב התפטרות וגם לא התחלתי בחיפוש אחר מקום עבודה חדש, ויתרה מכך, גם ניסיתי לאחר מכן להניא את הנתבעת ממעשיה ומהתנהגותה כלפיי)..." (וראו גם עדותו בפנינו, בעמ' 14).
אשר למהלך "שיחת השימוע" – התובע טען, כי בראותו את הזימון לשימוע, חש דאגה, תיסכול ובלבול, והגיע למחרת לשיחת השימוע, לאחר שלא עצם עין, כימעט כל הלילה.
...
לסיכום
לאור כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים, אשר ישולמו בתוך 30 ימים מהיום שתקבל פסק דין זה לידיה:
פיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד – סך של 5,000 ₪, במונחי מועד מתן פסק דין זה.
השלמת פיצויי פיטורים – סך של 8,067 ₪, וזאת בנוסף על הסכומים שנצברו בקופות, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מיום 12/12/17 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף, אנו מורים לנתבעת למסור לתובע מכתב שחרור פיצויי הפיטורים שבקרן הפנסיה, וטופס 161, ככל שלא עשתה כן עד כה.
יתר התביעות נדחות, כפי שקבענו לעיל.
אשר להוצאות משפט ושכ"ט עו"ד – בשים לב ליחס בין הסכומים שנפסקו לבין הסכומים שנתבעו, ובשים לב לדרך המכבידה בה נוהלה התביעה, בין היתר: כתבי טענות מטעם התובע אשר כללו חזרות, עומס פרטים לא הכרחי וללא הבחנה בין עיקר לטפל, באופן שהכביד מאוד על הטיפול בתיק, כמו גם לחולשותיה הניכרות של התביעה, כפי שפורט לעיל – שקלנו לחייב את התובע לשאת בחלק מהוצאות הנתבעת, אך בסופו של דבר החלטנו, לא בלי היסוס, כי כל צד יישא בהוצאותיו.