דיון והכרעה
נסיבות סיום העסקתו של התובע
לטענת התובע, הוא נחשף לאי סדרים וכשלים בהתנהלות המועצה, וכאשר ביקש לתקנם הוא ניתקל בהתנגדויות קשות ופעולות מצד גורמים במועצה אשר הכשילו את עבודתו.
כאשר מדובר בנסיבות שבהן מעשה הפיטורים הוא בלתי נימנע, כי אז ניתן לצמצם את חובת השימוע, ובמידת הצורך להתאימה לנסיבות העניין (ע"ע (ארצי) 701/07 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' שלומי תורג'מן (מיום 3.3.2009); ע"ע 1268/01 החברה הממשלתית למדליות ולמטבעות בע"מ – רחל כהן, פד"ע ל"ט 71).
לטענת התובע, בכתב התשובה, "בנושא רכב הליסינג- לא היה ליסינג! הרכב הושכר ממקורב למועצה, קבלתי רכב ישן ומקרטע, לחצתי לקבל רכב חדש מליסינג וראש הראשות והגזבר לא אישרו, נסעתי עם הרכב עד ליום העסקתי, מעולם לא הייתי מעורב בתאונה עם הרכב, הרכב הוחזר בדיוק כפי שקבלתי אותו. מעולם לא דיברו איתי בנושא הנזקים לרכב, גם שהחזרתי את הרכב והכל היה בסדר ותקין. בנושא המחשב והסלולרי- בכל חברה מתוקנת מבצעים סגירת חשבון מסודרת עם כל עובד, עד עכשיו החשבון פתוח, ציפיתי לפגישת גמר חשבון בנושא תשלום השכר. טען הגזבר שהוא עובד על זה ויהיה איתי בקשר. עדיין ממתין לפגישת גמר חשבון." במסגרת תצהירו הבהיר התובע כי "לא גרמתי כל נזק לרכב הליסינג של הנתבעת...לא הועברה אליי כל פנייה בנושא זה..."; ולגבי המחשב והטלפון הבהיר התובע כי אלו אכן נותרו בידיו, "וזאת מאחר שכלל לא התבקשתי להחזירם...יצוין כי מדובר במכשירים ישנים, להערכתי בעלי ערך כספי נמוך מאוד, במהלך הדיון הקרוב בתיק אתאם עם נציגי המועצה את החזרת מכשירים אלה לידי המועצה."
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שבפנינו, הגענו לכלל מסקנה כי דין טענת הקזוז בעיניין הרכב להדחות ודין טענת הקזוז בעיניין המחשב והטלפון הנייד להיתקבל בעקרו (אך לא בסכום הנתבע).
...
הנתבעת לא הגישה כתב הגנה מתוקן, כך שלא מצאנו התייחסות מפורשת לטענות התובע בעניין.
משכך, טענת הקיזוז בעניין הרכב נדחית.
טרם הוברר לנו, גם לאחר ששמענו את עדותו של התובע, מדוע התובע לא הגיע למסור את המכשירים למועצה (ע' 6 ש' 35; ע' 7 ש' 1-3), כפי שמתבקש וכפי שהחזיר את הרכב, בוודאי עת מדובר במנכ"ל המועצה, בעניין זה מקובלת עלינו טענת ראש המועצה כי "הוא (התובע- ד.י.) אמור להחזיר את זה בעצמו" (ע' 8 ש' 13-14).
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת בעיקרה; ולפיכך על הנתבעת לשלם לתובע תוך 30 יום מהיום, כדלקמן:
א. פיצוי בגין הליך פיטורים שלא כדין על סך של 10,000 ₪.