מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי מנהל בית ספר "סיני" ביבנה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סמוך לפתיחת שנת הלימודים התשס"ו שב והגיש המנוח לבית הדין האיזורי בקשה – שלישית במספר – למתן צו מניעה זמני לביטול פיטוריו ובקש כי בית הדין יורה על החזרתו לתפקידו כמנהל בית הספר עד להכרעה בהליך העקרי.
כנגד פסק הדין הגיש המנוח עתירה לבית המשפט הגבוה לצדק בה ביקש המנוח להורות על החזרתו לעבודה כמנהל בית הספר "סיני" ביבנה.
...
לאור האמור לעיל, התביעה לקבלת קצבת שארים נדחית.
אין בידי לקבל את טענתו הנתבע 1 בדבר היעדר מעמד התובעת לעניין תביעת הגמל.
סוף דבר- התביעה כנגד הנתבע 2, נדחית.

בהליך תובענה ארגונית (בין עובד לארגון עובדים) (תע"א) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מהעדויות ששמענו עולות העובדות הבאות שהן אינן במחלוקת: התובעת מורה בהכשרתה, התקבלה לעבוד בשירות הנתבעת כמורה, בחודש ינואר 2011 בבית ספר "סיני" ביבנה (להלן: "בית הספר").
במהלך שנת הלימודים תשס"ה הועבר מנהל בית הספר מתפקידו, בית הספר עבר לניהולו הישיר של הרב בלוי ז"ל, אשר נעזר לשם כך בגב' שרה ישראלי, עובדת וותיקה ומוערכת בנתבעת, אשר התבקשה על רקע המצב המשברי אליו נקלע בית הספר, להגיע ולשמש כסגנית מנהלת בית הספר.
אין חולק כי התובעת לא שובצה כמורה בבית הספר לקראת שנת הלימודים תשס"ו. בעקבות פניית התובעת לנתבעת, הוציא הרב בלוי ז"ל מכתב לתובעת, הנושא את התאריך ט' אלול תשס"ה (13.9.05) ובו נאמר: "כפי שאמרתי לך בטלפון, מצ"ב "מכתב פיטורים" שדרכו תוכלי לקבל "דמי הבטלה". בנוסף לכך, שהשנה מוסיף משרד החינוך הטבות למפוטרים: פיצויים של 140% במקום 100%.
...
לטעמנו גם אם פניות כאלו נעשו, אין בהם כדי לחייב את התובעת ומחובתה של הנתבעת היה לברר את סוגיית העסקתה של התובעת בשנת הלימודים תשס"ו, מול התובעת עצמה, דבר שלא נעשה כאן.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, התביעה להפרשי שכר נדחית, התביעה לפיצויי פיטורים ולפיצויים על פיטורים שלא כדין מתקבלת, בהתאם תשלם הנתבעת לתובעת את הסכומים הבאים: הפרשי פיצויי פיטורים בסך של 7,381 ₪.
משהתקבלה התביעה תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות בסך של 10,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט א' א' לוי: האם יש להורות על החזרתו של העותר לתפקידו כמנהל בית הספר התורני "סיני" שבעיר יבנה? זו השאלה הדרושה להכרעתנו בעתירה זו. עקרי העובדות והשתלשלות ההליכים בפרשה שבפנינו העותר ניהל, במשך כשבע-עשרה שנים, את בית-הספר התורני "סיני" שבעיר יבנה.
סמוך לפתיחת שנת הלימודים התשס"ו שב והגיש העותר לבית הדין האיזורי בקשה – שלישית במספר – למתן צו מניעה זמני לביטול פיטוריו, ובתוך כך הוא ביקש כי בית הדין יורה על החזרתו לתפקידו כמנהל בית הספר "סיני" עד להכרעה בהליך העקרי.
...
לאור כל אלה, אני סבור כי בפסק דינו של בית הדין הארצי לא נפלה טעות משפטית מהותית, שהצדק דורש את תיקונה, ומשכך לא קמה עילה להתערבותנו.
אכן, כאמור, בנסיבות שנוצרו, לא קמה עילה להתערבותנו בפסק דינו של בית הדין הארצי ובסעד שניתן לעותר, אולם מסקנה זו אינה מייתרת את הצורך בעריכתו של בדק-בית יסודי בהתנהלות החינוך העצמאי, ויפה שעה אחת קודם.
לאור כל האמור, ואם תשמע דעתי, אציע לחברי לדחות את העתירה ולהימנע מעשיית צו להוצאות.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2008 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הנשיא סטיב אדלר האם כדין פוטר מר עובדיה בן נון (להלן - "המנהל") מעבודתו כמנהל בית ספר "סיני" ביבנה, ואם לאו, האם יש להורות על החזרתו לתפקיד מנהל בית הספר "סיני" או לתפקיד ניהולי אחר במרכז החינוך העצמאי? אלה השאלות העומדות להכרעתנו בעירעור זה. בית הדין האיזורי בתל-אביב (השופטת דינה אפרתי; עב 7623/05) קבע, כי פיטוריו של המנהל היו שלא כדין והורה למערער (להלן - "החינוך העצמאי") להחזירו לתפקידו כמנהל בית הספר "סיני" ביבנה.
...
תוצאת הדברים היא איפוא, כי הערעור נדחה בחלקו כמפורט להלן: מר עובדיה בן נון יוחזר לעבודה במרכז החינוך העצמאי לתלמודי תורה ובתי ספר בית יעקב בארץ ישראל - כמנהל בית ספר, אולם לא בבית ספר "סיני" כי אם באחד משלושת בתי הספר.
חברי הנשיא בחן בפסק דינו את הנמקותיו של בית הדין האזורי, אחת לאחת, ובא לכלל מסקנה כי אין מקום להתערב בקביעותיו של בית הדין האזורי.
סוף דבר על דעת רוב חברי המותב הערעור נדחה בחלקו כדלקמן: החינוך העצמאי יחזיר את מר בן נון לעבודה במרכז החינוך העצמאי לתלמודי תורה ובתי ספר בית יעקב בארץ ישראל, כמנהל בית ספר החל בשנת הלמודים תשס"ט ואילך.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2007 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע לתובענה 1.1 התובע ניהל את בית הספר התורני "סיני" שבעיר יבנה במשך כשבע עשרה שנים, עד אשר הושעה מתפקידו ביום 5.1.2004, לאחר מכן הוצא לשנת שבתון, שלאחריה פוטר (להלן: "המנהל").
...
בנסיבות אלה נאלץ המותב להפסיק את הדיון, ובסופו של דבר דחה את בקשת המנהל למתן צו ארעי וקבע כי יש להמשיך ולנהל את ההליך העקרי, בכפוף לכך שהמנהל ימשיך לקבל משכורת במהלך כל התקופה (בש"א 2194/04 עובדיה בן נון – מרכז החינוך העצמאי (לא פורסם, 31.3.2004).
לדעתי, מסתברת יותר גרסת המנהל, כי הרב שטיינמן וגורמים איחרו עשו כל שלאל ידם על מנת להשיב את המנהל למעמדו ולתפקידו הקודם, וכי היה זה המפקח בלוי אשר מנע מהם כל דרך ואפשרות לעשות כן, בעת שהתעקש שלא לאפשר למנהל לשוב לעבודה: (עמ' 19-20 לפר' מיום 24.5.2007): "כשהייתי אצל גבאים בבית של הרב שטיינמן אז סיפרתי להם ואמרתי להם שפניתי למשנה למנכ"ל, ואז הרב חזקיהו מישקובסקי הוא גביר בכיר בבית של הרב שטיינמן, והוא אמר לי תשמע, אני (הכוונה אליו) והרב שטיינמן יושבים יחד ומנסים למצוא פתרון יצירתי איך להחזיר אותך לחינוך העצמאי, ורק העקשנות של בלוי היא לא נותנת, וגם הרב סילמן הייתי אצלו, זה מי ששמע אותי לפני הרב שטיינמן, והוא אמר לי שיש לו קשרים עם כמה גורמים בחינוך העצמאי, ובאופן אישי הוא ינסה להפעיל את ההשפעה שלו שיחזירו אותי לחינוך העצמאי. אחרי פעמיים שהוא עשה שני ניסיונות בהפרש של שנה, הוא אמר לי שהוא מרים ידיים עם העקשנות הזאת שבה הוא ניתקל. אז ביקשתי ממנו שיאמר את זה לרב שטיינמן והוא ענה לי שהרב שטיינמן אחרי העקשנות הזאת הוא החליט לא להתערב יותר ולמשוך את ידו מהעניין". לפיכך, שוכנעתי כי אין ממש בנימוק השני שהעלה החינוך העצמאי כנגד השבת המנהל לבית הספר, וסברתי כי אין בנימוק זה כל ממש.
6.5 סעד האכיפה בגין פיטורים ללא סיבה מוצדקת א. הסעד שראוי לתתו במקרים של פיטורים ללא סיבה מוצדקת, מסור לשיקול דעתו של בית הדין הדן במקרה, כאשר אבני הבוחן ששמשו לשקילת סעד האכיפה כסעד הראוי, תומצתו בפסיקת בית הדין הארצי בע"ע 1123/01 בית ספר תיכון ערוני כל ישראל חברים – יצחק צויזנר, פד"ע לו 438 (2001) כדלקמן: "ככלל, סעד של אכיפה, הוא סעד שבשיקול דעת. משהגיע בית הדין למסקנה כי פיטוריו של עובד נעשו שלא כדין וכי בשל כך הופרה ההיתקשרות החוזית, יידרש לבחינתו של הסעד הראוי להנתן, תוך שהוא נותן דעתו להלכות הכלליות בדבר אכיפתם של יחסי עבודה בהם מדובר, בשים לב, בין היתר, להוראותיהם של סעיפים 3 (2) ו-3 (4) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, לפי העניין. בית הדין ייתן דעתו לסעד הראוי להינתן הנידרש בשים לב לנסיבות המייחדות את המקרה הספציפי, תוך שתעשה מלאכת האיזון והמידתיות. בין היתר, אך לא רק, יידרש בית הדין לבחינת מהותו של הפגם שנפל בהליך הפיטורים וחומרתו; סוג המשרה שבה מדובר; השפעתו של הסעד שיינתן, אכיפה או פיצוי, על העובד, על ההקשר התעשייתי והתעסוקתי, תוך מתן משקל להיבטים החוקיים והחוקתיים, ככל שאף הם באים בגדר העניין; במקרה המתאים יבדוק בית דין האם נכון הוא לתקן עוול בעוול-ככל שהעוול עשוי להיגרם למי מהצדדים המעורבים בעניין והנוגעים לו." ב. בפסק הדין שניתן בעניינו של ד"ר שמואל פרידלנד, אשר גם הוא פוטר ללא סיבה מוצדקת ובלא שימוע לאחר עשר שנות עבודה, קבע בית הדין כי היתקיימו נסיבות המצדיקות את אכיפת יחסי העבודה והורה להשיב את ד"ר פרידלנד לעבודתו, וזאת בשל היצטברותם של הפגמים המהותיים שנפלו בהחלטה לפטרו: הנה-כי-כן, במקרה מיוחד ויוצא-דופן זה, מצדיקה הצטברותם של הפגמים המהותיים שנפלו בהחלטה מתן סעד של אכיפה, על-פי המבחנים עליהם עמד בית-דין זה בפסיקתו הנרחבת והנזכרים בפרשת צויזנר.
סוף דבר 7.1 התביעה מתקבלת במלואה, באופן שעל הנתבעת להשיב את המנהל לעבודה סדירה כמנהל בית הספר "סיני" שביבנה וזאת החל מיום 1.7.2008.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו