מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי מורה עקב צמצום שעות ההוראה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

להלן המסמכים שהתבקשו על ידי המבקשת: מצבת עובדי ההוראה של ביה"ס "עמל נופרים בגליל" בטבריה לשנים 2015-2018, בפירוט הקף המשרה של כל אחד ממצבת העובדים ובאיזה מיקצוע.
המבקשת טענה, כי היא פוטרה שלא כדין בשל אפליה מחמת גיל ולא בשל צימצום שעות הלימוד כפי שטענה הנתבעת, וכי בד בבד עם פיטוריה הנתבעת קלטה מורות צעירות חדשות תחתיה, גם במקצוע התנ"ך בו לימדה וגם במקצועות אחרים בהם ניתן היה לשלבה.
...
אשר למבחן הרלבנטיות נפסק על ידי בית הדין הארצי בעניין ע"ע 494/06 מדינת ישראל - נציבות המים - אבנצ'יק, 28.3.07, כדלקמן: "שני תנאים להתקיימותו של מבחן הרלבנטיות: תנאי הסף, בו נדרשת הוכחת קיומה של זיקה ברורה בין גילוי החומר המבוקש לבין טענותיו של המבקש בהליך העיקר. זהו ההיבט הצר של מבחן הרלבנטיות, שקיומו הוא תנאי הכרחי לקיומו של 'דיון יעיל' כנדרש בתקנה 46 לתקנות. אולם אין תנאי זה מספיק. התקיים תנאי הסף, יוסיף בית הדין ויידרש להיבט הרחב של מבחן הרלבנטיות. במסגרת זו תיבחן הבקשה לגילוי מסמכים, על רקע נסיבותיו של המקרה הנדון; בשים לב לאמות המידה הקיימות ומשקלן מנקודת מבטו של מבקש גילוי המידע; ההשלכות על ההליך העיקרי ועל האינטרסים של הצדדים; ומידת תרומתם של כל אלה לקיומו של 'דיון יעיל' בהליך העיקרי". מן הכלל אל הפרט אקדים אחרית לראשית ואציין כבר כעת, כי לאחר שבחנתי את מידת הרלוונטיות של המסמכים שגילויים התבקש ולאחר שאיזנתי בין האינטרסים השונים כאמור בפסיקה המובאת לעיל, החלטתי לקבל את הבקשה בחלקה.
באשר ליתר המסמכים שנתבקשו על ידי המבקשת, לא שוכנעתי שגילוים רלוונטי וכי יש בהם כדי לסייע בידיה להוכיח את טענותיה שכן ניתן להסתפק בדו"ח הנ"ל בלבד.
סוף דבר: בקשת המבקשת לגילוי ועיון במסמכים ספציפיים- מתקבלת בחלקה כמפורט בסעיף 10 לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"בשל צימצום שעות הוראה, ולאחר דיון עם מנהלה ביה"ס, אנו נאלצים לצמצם את הקף העסקתך בשנת הלימודים תשע"ד. הקף משרתך יהיה 12.5 ש"ש. צימצום השעות 10 ש"ש .
בפסיקה הובהר כי ככל שלא ניתנת לעובד הוראה הודעה על סיום העסקתו לפני ה-31 למאי, רואים את הצדדים כאילו התקשרו בהסכם לשנת לימודים נוספת, ועל כן, יש לראות פיטורים לפני תום אותה שנה כהפרת הסכם לתקופה קצובה, המזכים את המורה המפוטר בפצוי ממוני בגובה השכר שהיה מקבל עד תום אותה שנה (ע"ע 1889-05-16 מועצה מקומית מג'אר נ' גנאם (19.12.17)).
...
אולם, מאחר שלא נתבקש סעד קונקרטי בהקשר לטענות אלה, לא מצאנו לנכון להידרש אליהם.
שקלנו האם נכון יהיה להפחית את הפיצוי שנפסוק לתובע בגין התנהלות לא הולמת זו, אך בסופו של דבר החלטנו שהנכון הוא שלא לתפוס אדם בעת צערו, עם זאת, מצאנו להעיר לתובע, כי מכל אדם, אך על אחת וכמה מאיש חינוך, ניתן וצריך לצפות להתנהלות מכובדת ומכבדת יותר במהלך התדיינות משפטית, ובכלל.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך של 50,000 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

במקביל, ונוכח המחלוקת המשפטית בין הצדדים בנוגע לאפשרות פיטורי צימצום בין בתי ספר (על דרך של העברת מורה ותיק מבית ספר אחד, בו ישנו צימצום שעות הוראה לבית ספר אחר ופיטורי עובד בעל ותק נמוך יותר בבית הספר האחר כדי לאפשר את קליטת המורה הוותיק יותר), ניתנה החלטה לפיה הסתדרות המורים וארגון המורים ימסרו את עמדתם בנוגע למחלוקת האמורה.
למעשה, גם בהחלטת הפיטורים נרשם נתון שאינו נכון, שכן לצד שם התובע נרשם "המורה נקלט אחרון, עקב צימצום בשעות תקן בית הספר הוחלט לפטרו".[footnoteRef:18] אולם, התובע לא נקלט אחרון, אלא באותו מועד כמו גב' שלבי; והוא לא פוטר עקב צימצום בשעות תקן בית הספר, אלא כדי לפנות את מקומו למר שלבי.
...
נוכח כל האמור, טוען התובע כי יש להורות על החזרתו לעבודה וכן לשלם לו פיצוי בגין אובדן השתכרות.
לא מצאנו כי יש בסיס לטענת התובע כי הדו"ח הוזמן על ידי ראש המועצה והוכן על ידי חברה שבבעלות אחיו של ראש המועצה, ולכן יש בכך כדי לפגוע במהימנות הנתונים.
משקבענו כי פיטוריו של התובע נעשו שלא כדין, נוכח מהות הפגמים שנפלו בהליך הפיטורים וכן בנסיבות הספציפיות של המקרה דנן, לרבות משך תקופת עבודתו של התובע במועצה והקטנת הנזק על דרך של מציאת תעסוקה חלופית, שוכנענו כי הפיצוי ההולם בגין אובדן השתכרות הינו בגובה ארבע משכורות מלאות, כלומר סך של 44,800 ₪.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
בשים לב לתוצאות ההליך, ומאחר ולא שוכנענו כי מר שלבי או גב' שלבי לקחו חלק בהליך הפיטורים של התובע, ומאחר והתובע עצמו אינו מבקש סעד כספי מהם, התביעה כנגדם נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, יתכן כי בנתבעת קיים נוהג כזה (בשונה מנוהל)". לאחר מכן, בעמדתו מיום 14.4.22 הודיע משרד החינוך כי הליכי פיטורים הקבועים במשרד החינוך אינם תקפים ביחס לעובדי הוראה בבעלויות (למעט הדרישה שההודעה על פיטורים תמסר עד ליום ליום 31 למאי) ו"כך גם לעניין צימצום שעות ורה ארגון של המורים במקצועות השונים. גם עניין זה מצוי תחת שיקול הדעת של הבעלות או המנהל בית הספר – עובד הבעלות". גם עמדת ארגון המורים שהוגשה ביום 10.3.22 אינה תומכת בטענות התובעת.
] עוד טוענת התובעת כי ביה"ס קלט מורה חדשה לצורך תיגבור במתמטיקה במקום לאפשר לה ללמד מיקצוע זה: "מדובר בבחורה שהיא מלמדת כימיה, זה אותו תואר מדעי שעשו פיצול. היא מלמדת מתמטיקה ואין לה הכשרה למתמטיקה, אין לה תעודה היא מלמדת כימיה... אני יכולה ללמד 3 יחידות מתמטיקה לעשות פיצול לכיתה".[footnoteRef:18] מר עדוי בתצהירו טען כי נוכח בעיה בבחינות הבגרות במתמטיקה הוחלט על קליטת מורה לצורך שיפור הציונים, ובעדות הוסיף כי קלט מורה ייעודית לכך.
...
טענות מקדמיות- שיהוי הנתבעת טוענת כי יש לדחות את התביעה מחמת שיהוי בהגשתה שכן לתובעת נודע אודות צמצום משרתה לכל המאוחר ביום 10.8.19, ולכן לא הייתה סיבה כי התובעת תגיש את צו המניעה והתביעה לבית הדין רק ביום 5.9.19, כאשר תכנית הלימודים כבר נקבעה.
בנסיבות בהן התובעת היתה מודעת לצמצום היקף השעות, נמסרה לה מערכת שעות על ידי ביה"ס, ותלוש השכר שיקף את הפחתת היקף המשרה, לא מצאנו כי יש לפסוק פיצוי בגין אי מסירת הודעה על שינוי היקף המשרה.
] [42: עמ' 31 ש' 14-16] סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי, והתובעת זכאית לפיצוי 25,000 ₪ בגין פגמים בהליך השימוע.
שאר עילות התביעה נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה. תמצית טענות הצדדים לטענת המבקשת, על פי הוראות תקנון שירות עובדי הוראה (להלן: התקנון) וההסכמים הקבוציים בין מרכז השילטון המקומי וארגוני המורים, מורה אשר אינו בעל רישיון הוראה קבוע, כדוגמתה, ייחשב כעובד קבוע במקום עבודתו לאחר שלוש שנות עבודה, אם לא פוטר, ולכן יש לראותה כעובדת הוראה קבועה במשיבה.
המשיבה הוסיפה וטענה, כי בחודש אפריל 2023 המנהלת הודיעה למשיבה שמספר התלמידים במגמה הולך ופוחת, ולכן בשנה"ל הקרובה תשפ"ד צפוי צימצום בשעות ההוראה במגמה.
לטענת המשיבה, ביטול ההחלטה על סגירת המגמה וסיום העסקתה של המבקשת יגרום לה נזק בלתי הפיך, כמו גם לבית הספר ולמורים, שכן שנה"ל כבר החלה, תכנית הלימודים נקבעה מראש והמורים בבית הספר משובצים בשעות הוראה.
...
משהצהירה המשיבה, כי מזה שנים חלה ירידה הדרגתית במספר התלמידים הרשומים למגמה, כי המגמה נסגרה מאחר שלא נרשמו תלמידים, וכי אין בית ספר אחר בתחום הרשות שבו נלמדת מגמת אומנות, הרי שלא מצאנו שבנסיבות העניין המשיבה הפעילה את הפררוגטיבה הניהולית המוקנית לה באופן חסר תום לב או ממניעים פסולים.
נוכח קביעותינו הלכאוריות לעיל, בדבר סיכויי התביעה, מאזן הנוחות והשיהוי הניכר, לא מצאנו להידרש לטענות אלו, שכן לטעמנו הן שוליות ואין בהן כדי להכריע את הכף.
סוף דבר: הבקשה לסעד זמני נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו