מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיטורי התייעלות וצמצומים במסגרת תוכנית הבראה בעירייה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הטענה לפיה מר אייש החל להיתנכל לו כבר במחצית שנת 2013 ובקש לסיים את העסקתו, אינה מתיישבת עם מציאות הדברים, שכן כפי שהוא עצמו מציין במסגרת מיסמך השלמת הטיעון, במהלך שנת 2014 נערכו פיטורי צימצום בקרב בעובדים הארעיים ביחידות השונות בחברה, ובכל זאת העדיפו מנהליו לסיים את העסקתו של עובד אירעי אחר ואילו העסקתו נמשכה עד אשר הוחלה תכנית ההבראה רחבת ההקף הנוכחית.
על חשיבותה של זכות הטיעון כבר נפסק כי[footnoteRef:13]: [12: עס"ק (ארצי) 52/05 הסתדרות העובדים הכללית החדשה - הסתדרות המעוף – עריית קריית גת, (לא פורסם, 10.11.2005; ע"ע (ארצי) 415/06 מלכה – שופרסל בע"מ, (לא פורסם, 15.7.2007).
כמו כן, כפי שפירטנו לעיל, פיטוריו של התובע נעשו מטעמים ומשיקולים עינייניים, כאשר ההסכם הקבוצי ותכנית ההבראה וההתייעלות הם שעמדו בבסיס ההחלטה לפיטורי התובע והיתה הצדקה לסיים את העסקתו במסגרת הליך ההבראה נוכח תיפקודו הלקוי.
...
] לא מצאנו כי עניינו של התובע נופל בגדר אותם מקרים חריגים המצדיקים פיצוי בגין עגמת נפש; במיוחד נוכח קביעתנו בנושא פיטוריו של התובע.
על כן, דין תביעת התובע לפיצוי בגין עגמת נפש – להידחות.
אחרית דבר כללו של דבר, התביעה על כל ראשיה – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

כך בלשון הועדה: "הזימון לועדה נעשה על רקע תכנית התייעלות שהושגה בין הנהלת הערייה לבין ועד העובדים. התוכנית כוללת, בין השאר פרישה מרצון, קיצוצים בכוח אדם ורה-ארגון. במסגרת התוכנית התבקשו פיטוריה של ענת בחבוט. הועדה שמעה את העובדת, את בא כוחה, את ועד העובדים וכן עיינה בתיקה האישי. לאחר שהוועדה שקלה את מכלול השיקולים, הגיעה לכלל החלטה כי מדובר בעובדת שלא עברה מיכרז לתפקיד מזכירה אצל מבקר הערייה. במהלך השנים ביצעה שורה של תפקידי מזכירות. בנסיבות אלה יש מקום לשבץ את העובדת באחת מהמשרות הפנויות של מזכירת בית ספר וזאת בהיתחשב בצרכי הערייה לצמצם את מצבת כוח האדם בערייה מחד ומחסור במזכירות בית ספר מאידך. השיבוץ יבוצע ע"י אגף משאבי אנוש." (להלן: "החלטת הניוד").
ב(3)(א) אשר לטענת התובעת שלפיה רשימת העובדים הכלולים בתוכנית ההבראה לא נימסרה לה עובר לשימוע – כאמור, בישיבה הראשונה, ב"כ התובעת ביקש לקבל לידיו צלום התיק האישי של התובעת, ולדחות את השימוע.
...
אשר לסעד הראוי בגין פגיעה בזכות הטיעון - בשים לב לכך, שמדובר בפיטורי צמצום בהם אופן יישומה של זכות הטיעון שונה ממקרים אחרים; בהתחשב בכך שלא הוכח פגם בשיקול דעת הנתבעת; נוכח קביעתנו שמרבית היבטי זכות הטיעון הוגשמו, ושהקריטריון העיקרי שעל יסודו נבחרה התובעת אכן נאמר לה במהלך השימוע; בהינתן קביעתנו שההפרה תוקנה, במידה רבה, במסגרת הליכים אלו; ולבסוף משלא מצאנו קשר סיבתי בין הפגם שתואר לעיל לבין פיטורי התובעת - אין כל מקום להתערב בהחלטת הפיטורים, וממילא אין מקום כי נורה על החזרת התובעת לעבודה באמצעות צו. עם זאת, אנו סבורים כי התובעת זכאית לפיצוי עקב ההפרה.
מצאנו כי ההפרה – אף שלא הובילה לפיטורי התובעת – פגעה פגיעה לא מבוטלת בכבודה, במהלך הליך השימוע, בשים לב לתקופת עבודתה הממושכת.
לאחר שקילת השיקולים הנוגדים, אלו מול אלו, ראינו לנכון להעמיד את הפיצוי בגין הפגיעה בזכות הטיעון של התובעת על סך של 8,000 ₪, במונחי מועד מתן פסק דין זה. אחרית דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית ברובה המכריע.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע טען הן כנגד עילת הפיטורים והן כנגד הליך הפיטורים שנעשה לו. באשר לעילת הפיטורים טען התובע, כי טענת הערייה בדבר צמצומים והכללתו במסגרת תכנית ההבראה אינה העילה האמיתית לפיטוריו וכי הכללתו בתכנית ההבראה נעשתה רק בשלב מאוחר, לאחר הגשת התלונה על ידו.
שוכנענו, כי התפקיד החדש ניבנה בחלוף זמן רב מאז ההחלטה להביא לסיום עבודת התובע במסגרת תכנית ההבראה בראשית שנת 2009, ללא קשר לפיטורי התובע , מתוך ראייתו וניסיונו המקצועי של המנכ"ל החדש שניכנס לתפקידו רק בסוף שנת 2010, זמן רב לאחר גיבוש תכנית ההבראה וההחלטה על פיטורי התובע, ובמטרה לייעל עוד את עבודת הערייה.
...
אשר על כן טענת התובע בעניין זה נדחית.
אשר על כן, טענות התובע גם בנקודה זו נדחות.
סיכום תביעת התובע לביטול פיטוריו נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע התובע הועסק בשורות הנתבעת (להלן גם: "הערייה") כעובד מן המניין החל מחודש יולי 1989 ועד ליום 31.8.08, עת הסתיימה העסקתו בערייה על רקע של פיטורי התייעלות וצמצום במסגרת תוכנית הבראה.
...
אולם בכך אין כדי לשנות את התוצאה ולחרוג מן הכלל כי אין לאפשר שתוכנו של הפסק יסתור פסק דין או החלטה חלוטה של בית-הדין, באופן שירוקנה מתוכן.
קביעת הבוררת בפסק הבוררות הינה לאקונית וקצרה "לעומת זאת אני קובעת כי כל התנאי הנלווים לתפקיד (שאין עליהם חובת דיווח) יוענקו לעובד בהתאם להנחיה שבסעיף 26 א הנ"ל", מבלי שניתנה התייחסות למהותם של הרכיבים ולעמדת הממונה על השכר.
לגבי רכיב אחזקת רכב, לפנים משורת הדין ובאישור הממונה המשיכה הנתבעת לשלם לתובע עבור 750 ק"מ. לאור האמור, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הערייה נימצאת בהליך של התייעלות במסגרתו החליטה על קיצוץ בעלויות בדרך של פיטורי צימצום.
שיקולים זרים ומינויים פוליטיים טענתם המרכזית והמשותפת של התובעים הייתה כי בפועל, על אף שהעירייה יצרה מצג לפיו פיטוריהם היו חלק מפיטורי צימצום שנעשו במסגרת תכנית ההבראה, הרי שהעירייה הגדילה את מצבת כוח האדם שלה בדרכים עקיפות כדי להביא לסיום העסקתם משיקולים זרים, בין שאלה נבעו מרצון לקדם עובדים אחרים משיקולים פוליטיים או משום "קירבתם לצלחת", ובה בעת פיטרה עובדים, לרבות התובעים בנגוד לאיסור על קליטת עובדים מכל סוג בערייה עד לסיום יישום תכנית ההבראה.
...
סוף דבר בענייננו, העירייה פעלה על-פי תכנית הבראה.
יחד עם זאת, חמישה עובדים שהתבקשו להגיע לשימוע, התחמקו מכך באופן עקבי ובסופו של דבר, פיטוריהם לא יצאו לפועל.
בכך מצאנו אפלייה פסולה המצדיקה את ביטול פיטורי התובעים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו