מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פטור ממס שבח על דירה בירושה

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אין חולק כי התנאי השני בסעיף הקובע ש"לפני פטירתו היה המוריש בעליה של דירת מגורים אחת בלבד" לא נתקיים בעניינינו, כך שאין להחיל לגבי העוררות את הפטור ממס שבח על פי סעיף זה. אנו מחליטים לדחות את הערר ומחייבים את העוררות יחד ולחוד, לשלם למשיב את הוצאות הערר ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מתאריך מתן פסק דין זה ועד לתשלום בפועל.
...
אין חולק כי התנאי השני בסעיף הקובע ש"לפני פטירתו היה המוריש בעליה של דירת מגורים אחת בלבד" לא נתקיים בענייננו, כך שאין להחיל לגבי העוררות את הפטור ממס שבח על פי סעיף זה. אנו מחליטים לדחות את הערר ומחייבים את העוררות יחד ולחוד, לשלם למשיב את הוצאות הערר ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ בתוספת הפרישי הצמדה וריבית מתאריך מתן פסק דין זה ועד לתשלום בפועל.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נוכח סמיכות הזמנים בין מכירת הדירה בשינקין למכירת הדירה הראשונה לא הייתה המנוחה זכאית לפטור ממס שבח על מכירת הדירה הראשונה, ועל כן, ביקשה המנוחה לראות בדירה השנייה דירה חליפית לדירה הראשונה ובהתאם הופטרה מתשלום מס שבח מכוח הוראות סעיף 49 יב לחוק.
ביום 15.12.2011 מכרו העוררים את הדירה השנייה ובסמוך הגישו למשיב בקשה לפטור אותם מתשלום מס שבח מכוח הוראות סעיף 49ב (5) לחוק, מחמת שהדירה השנייה התקבלה אצלם בירושה ואילו הייתה המנוחה בחיים הייתה זכאית לפטור ממס שבח במכירת הדירה השנייה.
...
המשיב לא סמך טענתו זו על הוראת דין ונוכח כל האמור לעיל, איני מוצא ממש בטענה זו. בהתחשב בכל אלה, לטעמי, יש לפרש את הוראות סעיף 6 לחוק להגדלת ההיצע, באופן השולל את תחולתו של סעיף 49 טז (א) לחוק, ככל שמדובר בתקופה הקובעת, בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 6 לחוק ההיצע.
קביעה זו מובילה למסקנה המתבקשת כי הוראת השעה אינה יכולה לפטור עילת מס אשר כבר התקיימה ואשר שיעור המס הקצוב יתברר לעת מכירת הדירה החליפית.
סוף דבר הוחלט כאמור בפסק דינו של יו"ר הוועדה כב' השופט מגן אלטוביה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתביעה עותר התובע לפצוי בסכום מס השבח ששילם, בהפסד הנובע מעליית ערך הדירה, לולא נמכרה, בהוצאותיו ובעוגמת הנפש שנגרמה לו. טענות הצדדים בחייהם, ערכו הוריו של התובע צוואה משותפת בה ציוו את דירת הירושה (להלן "הדירה"), למי מבין שתי בנותיו של התובע שתינשא ראשונה, בכפוף לתשלום איזון שתשלם לאחותה שאיננה מקבלת אותה.
בעקבות כך, נערך ונחתם הסכם המכר, אשר בס' 15 בו נכתב כי "על פי בדיקה שנערכה ע"י המוכר, עסקה זו לא חייבת במס שבח ולא במס מכירה." התובע טוען כי הנתבע התרשל בתפקידו המקצועי בעת שייעץ לו כי ניתן לקבל פטור ממס שבח על מכירת הדירה.
...
לנוכח הצהרתו המפורשת של עו"ד שנהר ואף מתוך לשונו של הסעיף בזיכרון הדברים, כי ההסכם ניתן לביטול אם תחוב העסקה במס, הנני מקבלת את טענת התובע כי לולא הפטור, לא היה מוכר את הדירה.
אינני מקבלת את טענת התובע כי יש לשפותו גם על הפסד רווחו, שאלמלא מכר את הדירה, היה ערכה עולה.
אינני מקבלת את טענת התובע כי על הנתבע להשיב לו את שכר טרחתו בגין ההסכם, שהרי הנתבע אכן ערך את ההסכם וטיפל בהעברת הזכויות עד לסיום העסקה ואולם הנתבע יישא בהוצאות התובע בגין תביעה זו באופן שמחצית האגרה תשולם מעל ידו, וכן שכר טרחת עורך דין בשיעור של 11,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1988 בעליון נפסק כדקלמן:

הכול מסכימים, כי כדי שהמשיב יהיה זכאי לפטור ממס שבח על מכירת דירת המגורים שבוצעה ביום 5.1.84 צריך שסעיף 49ו של חוק מס שבח מקרקעין, תשכ"ג-1963 (להלן-החוק), לא יחול על המכירה.
לפי הלכה זו, מקרקעין שנמכרו בעיסקה החייבת במס (בעניינינו-המכירה נושא הערעור), אשר קדמו לה עסקות פטורות ממס (בעניינינו-המכר ללא תמורה מהיורשים לאח המכר ללא תמורה מהאח למשיב), חוזרים לצורך קביעת יום הרכישה שלהם אחורה אל היום שבו לאחרונה נעשתה בהם עיסקה, שבגינה שולם מס (בעניינינו-הרכישה של האם בשנת 1957).
...
מסקנה זו אינה יכולה לעמוד.
אנו מחליטים, לכן, לקבל את הערעור, לבטל את החלטתה של ועדת הערר ולהחזיר את שומתו של המנהל על כנה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עורכי הדין הנתבעים טוענים כי מאחר שהתובע לא יידע את עורכת הדין צור על היות אם התובע, המורישה, בעליה של דירת מגורים נוספת בשעור של 50%, אותה ירש גם כן, הרי שלא התרשלו במתן ייעוצם המשפטי בדבר מתן פטור ממס שבח אשר ניתן ע"י רשויות מס שבח כדין בעת מכר הדירה הראשונה ואשר שריר וקיים היה ערב מכר הדירה השנייה.
בסמוך לחתימתו החתימה אותו עו"ד צור על בקשה בכתב למתן פטור ממס שבח על פי סעיף 49 ב(5) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה), תשכ"ג – 1963.
...
עולה מאלה, כי אין לתובע עילה מוצדקת על פיה יש לחייב את עו"ד צור ברשלנות מקצועית – ולפיכך התביעה כנגדה נדחית.
וכן ראה בע"א 735/75 רויטמן נ' אדרת ואח', פ"ד ל(3) 75, בעמוד 80, כדלקמן: "גם עורך-דין סביר ונבון ומלומד יכול ויטעה בשיקול-דעתו: אם לשופט בשר ודם מותר לטעות, לעורך-דין לא כל שכן. החובה המוטלת על סנגור כלפי לקוחו אינה שלא לטעות בשיקול-דעתו: החובה היא לשקול דעתו כמיטב יכלתו וידיעתו". אשר על כן, מן הטעמים המצטברים לעיל, נדחית התביעה.
התובע ישלם לכל אחד מן הנתבעים הסך של 6,500 ₪ בתוספת הפרישי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו