מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פטור מארנונה לפעילות ללא כוונת רווח

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותרת הנה מוסד ללא כוונת רווח, ופועלת בשטחה המוניציפאלי של עריית רמת גן (להלן: "הערייה" או "המשיבה 3") במחוז תל-אביב.
מטרת סעיף 5(י) לפקודת הפיטורין, היא להביא לכך שמוסדות ללא כוונת רווח, אכן יסייעו לציבור ויקבלו פטור מתשלום ארנונה כהכרת תודה על תרומתם הציבורית, זאת בצד האדרת כוחה של הרשות בה ממוקם המוסד בעיני הציבור (ראה טל קדש דיני ארנונה – פרשנות, הלכה ומעשה 566, 570 (הוצאת בורסי, 2018)).
...
סוף דבר: כמפורט בפסק הדין, סבורה אני שיש להתערב בהחלטת הממונה לדחות את בקשתה של העותרת על הסף.
משכך, נראה לי כי החלטת הממונה חורגת ממתחם הסבירות.
העתירה מתקבלת והחלטת הממונה, לפיה נדחתה בקשת העותרת -בטלה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית טענות התובעת: לטענת התובעת, הנתבעות 1 ו-4 הוקמו ע"י מרכז חב"ד ע"מ לבצע פעילות עסקית עניפה מסוגים שונים, ולאחר שקבלו פטור חלקי נימנעו במכוון מתשלום דמי ארנונה לאחר שכל הליכי ההשגות והעררים שנקטו נדחו, תוך שהן מבצעות הברחות נכסים, הסתרת שימושים והמרת פעילויות מתוך מטרה להמנע מתשלום הארנונה.
תמצית טענות הנתבעים 2 ו-3: לטענת הנתבעים, הם רבנים הפועלים כימעט רק בפן הרוחני של הגופים אשר כל מטרתם הייתה אחזקת בית כנסת ובית תפילה לנשים וכן להרבות בלימודי תורה ופעילות של גמילות חסדים באמצעות מפעליה של תנועת חב"ד. הנתבעים מעולם לא עשו שימוש שלא כדין במסך ההיתאגדות של הנתבעות ולא קיבלו מהן שכר והנתבעות פעלו ללא כוונת רווח.
...
סוף דבר: לאור האמור לעיל, בעניין הנתבעות 1 ו-4: לאחר שהתובעת תפנה אותי למועד הגשת אישור בדבר המצאת התביעה כדין לידי הנתבעות 1 ו-4, אוכל לבדוק את הבקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה כנגדן.
בעניין הנתבעים 2 ו-3: אני דוחה את התביעה במלואה כנגדם.
בעניין ההוצאות: התובעת תשלם סך של 5,000 ₪ הוצאות משפט לנתבעים וסך נוסף בגין שכ"ט עו"ד בסך 25,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

העותרת היא עמותה רשומה הפועלת ללא כוונת רווח, ומפעילה מוסדות רבים בישראל, בכללם כפרי נוער, מעונות יום, מקלטים לנשים מוכות, בתים לילדים חסרי בית ועוד כיוצ"ב פעילויות נרחבות לסיוע לאוכלוסיות מוחלשות ונזקקות.
עוד נטען מפי העותרת, כי בפעילותה בהפעלת מעונות היום היא זכאית לפטור מארנונה על פי סעיף אחר שבפקודת הפיטורין, ולכן בבחינת הקריטריונים שנקבעו בקשר עם סעיף 5(י) לפקודת הפיטורין אין להביא בחשבון, בהיבט הכלכלי של פעילות העותרת, את פעילותה בענף זה. העותרת מדגישה בטיעוניה, כי בהחלטתו מושא העתירה שינה המשיב מעמדתו הקודמת, לאחר שניתן לנכסים אלה פטור במרוצת השנים, מבלי שהשתנה דבר.
...
      כפי שנוכחנו לראות, העותרת טוענת לפגם הליכי שנפל בהחלטת המשיב, בכך שלא נועץ – כמתבקש – עם הרשות המקומית.
מסקנה זו מתבקשת מטעמים אחדים.
מכאן לקריטריונים שקבע משרד הפנים, ונראה שגם בהם נוכל להיתמך במסקנה, לפיה יש לבחון את פעילות הארגון ברמה המקומית ולא הארצית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעתן עתרו התובעות למתן סעד הצהרתי, לפיו יוכרז שהן מוסד חינוך המחזיק בכל האישורים הנדרשים בחוק לצורך קבלת פטור מתשלום ארנונה, בהיותן מוסד ללא כוונת רווח, וכן מוסד חינוכי כהגדרת המונח בפקודת מסי העיריה ומסי הממשלה (פיטורין), 1938 (להלן: "פקודת הפיטורין").
לפיכך, נראה לכאורה, לפי פסק הדין בעיניין בענה, כי היה על העיריה בעניינינו לבחון נוכח רישיון זמני זה, האם מתקיימים התנאים למתן פטור בהתאם לפקודת הפיטורין (דהיינו: שאין מדובר במוסד לכוונת רווח, וכי אין מתקיימת פעילות עסקית כלשהיא בשטח הנכס).
...
העיריה העלתה טענות נוספות בגינן לטענתה יש להורות על סילוק התביעה על הסף (שיהוי, מעשה בית דין ושימוש לרעה בהליכי משפט), אך משעה שהגעתי למסקנה שהתביעה אינה בסמכותי העניינית, איני רואה צורך להידרש לטענות אלה.
סוף דבר נוכח כל המפורט לעיל, דין התביעה להימחק בשל חוסר סמכות עניינית.
בנסיבות העניין, נוכח השיהוי מצד העיריה בהגשת הבקשה לסילוק התביעה (בקשת הסילוק הגשה כשנה וחודש לאחר הגשת התביעה), אני קובעת שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המערערת טענה בערר שהוגש לועדת הערר, שלנוכח הפעילות המתקיימת בנכס המשמש כמרכז קהילתי, שעיקרה לימוד והדרכה לנשים, ולנוכח זהות המחזיקה בנכס שפועלת ללא כוונת רווח, ומשאין לפעילות מאפיינים עיסקיים להפקת רווחים, הרי הסווג הנכון שיש לסווג בו הנכס הנו הסווג המיועד לכיתות לימוד, היינו סיווג 371 המצוי בסעיף 13(א) לצוו הארנונה של עריית באר שבע.
בעיניין זה טוענת המערערת כי המשיב, במכתב שדחה בקשתה לפטור למוסד מיתנדב, ציין כי מבדיקתו עולה כי העמותה מקבלת תמיכה ממשלתית הגבוהה ב-50% מהתקציב וכי במכתב התשובה של הממונה על המחוז, לערעור שהגישה המערערת על דחיית בקשתה לפטור מארנונה צויין כי: "פעילותו העיקרית של המוסד היא בהפעלה של מעונות יום, וכעולה מהדוח הכספי, עיקר הכנסות המוסד היא ממעונות אלה.
...
כללי: בפני ערעור על החלטת ועדת הערר לארנונה כללית שליד עיריית באר שבע (להלן: "ועדת הערר") שלפיה נדחה הערר שהגישה המערערת על תשובת המשיב להשגה שהגישה על שומות הארנונה החל משנת 2019, בגין הנכס היודע כמרכז קהילתי של המערערת ברח' מונטפיורי 3 בבאר שבע (להלן: "הנכס").
נוכח העובדה שהנכס הינו מרכז קהילתי שמתקיימת בו פעילות תרבות, הדרכה והכשרה ולנוכח העובדה שאין לפעילות מאפיינים עסקיים ולעובדה שמדובר בגוף המתקיים במידה רבה על תמיכות מתקציבים ציבוריים, המסקנה היא שאין לחייב את הנכס על פי הסיווג היקר המיועד לגופים עסקיים רווחיים.
המערערת לא הרימה את נטל ההוכחה, לא הראתה כי במקום אחר היא מסווגת באופן מופחת בנכס דומה, ולא סתרה את חזקת התקינות הניצבת לעירייה, ועל כן, יש לדחות את הערעור.
אילו הייתה בצו הארנונה הגדרה שיורית של "נכסים אחרים" כפי שהייתה בעיריית תל אביב בעניין הבימה, היה מקום לשייך את נכס המערערת אליה, ואולם, בנסיבות המתוארות לעיל ונוכח כל האמור לעיל, מצאתי לקבל את הערעור באופן שנכס המערערת יסווג לפי סעיף 13.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו