התובעת מוסיפה, כי הנתבעת אף לא הגישה בזמן אמת בקשה לפטור אותה מתשלום ארנונה בגין הנכס המסחרי בשל היות הנכס הרוס או לא ראוי לשימוש, הגם שהנוהל בעיניין ידוע לה, שכן בשנת 2007 הגישה בקשה ל"למתן פטור נכס ריק" בקשר לנכס המסחרי ואף ניתן פטור לתקופה מוגבלת בגין נכס ריק, אלא שלאחר סיור שנערך בנכס המסחרי לאחר הגשת אותה בקשה, נמצא כי הוא ראוי לשימוש, ומשכך ממילא אין בסיס לטענה כי הנכס המסחרי לא היה ראוי לשימוש בתקופה הרלבנטית או בזו שקדמה לה (להלן: "הבקשה לפטור מארנונה בגין נכס ריק" - צורפה כנספח 6 לתצהירו של רן).
המסמך, שצילומו הובא מעלה לעיל, נושא כותרת "בקשה לפטור מארנונה – נכס ריק וללא שימוש" ובו מצוין , בין היתר, כי מבוקש "פטור מארנונה לתקופה של 20 חודשים מתאריך 4.5.05 עד תאריך ועד בכלל".
הנתבעת, שטענה תחילה בחקירתה ביום 12.9.19 כי אינה מכירה את המסמך האמור והעידה כי החתימה על גביו אינה חתימתה (עמ' 1 שורות 15-20 לפרוטוקול הדיון מיום 12.9.19), ציינה בתצהיר עדותה הראשית, שהוגש לאחר אותה עדות, כי היא כן מזהה את כתב ידה על חלקים מהמסמך האמור וכן את חתימתה, אלא שהתאריכים על גבי המסמך הוספו לאחר שחתמה על הבקשה בעוד שהמילים "ועד בכלל" נרשמו על ידה.
"
רן הוסיף, כי בנסיבות אלה גם אם כטענת הנתבעת היא ציינה את המילים "ועד בכלל" באותה בקשה, הרי שממילא האמור לא רלבאנטי שעה שהתקופות לפטור בגין נכס ריק קבועות בדין:
"ת. מדובר בטופס של הערייה עליו חתמה המבקשת לפטור נכס ריק, שזה על פי הדין מוגבל לתקופות מסוימות, חצי שנה פטור נכס ריק מאה אחוז במידה ומוגשת בקשה נוספת, ניתן לבקש בבקשה עוד חצי שנה עד 66 אחוז ולעוד שנתיים לחמישים אחוז, גם אם היא תרשום עד סוף העולם לא תקבל לתקופות הללו, אלא רק על פי הקבוע בדין. מעבר לכך שזה לא רלבאנטי לתקופת התביעה. ועד בכלל זה ניסוח של המבקשת, היא גם ציינה והיא יכולה לרשום מה שהיא רוצה, אני לא שולט בבקשה שלה. עד בכלל זה לא תאריך" (עמ' 17 שורות 10-16 לפרוטוקול הדיון מיום 9.7.23).
...
בהינתן האמור, ביחס לשנים 2011-2014 ו-2017, בהן נשלחו לנתבעת דרישות תשלום וננקטו הליכי גביה על ידי התובעת, אני דוחה טענת הנתבעת לפיה אין מקום לחייבה בתשלום בגינן ואבהיר בהקשר זה, כי נוכח המפורט מעלה, לא שוכנעתי כי כטענת הנתבעת חל שיהוי מהותי בגביית החוב ביחס לשנים 2011-2014 בגינו מנועה התובעת מלתבוע אותו, שכן כאמור התובעת לא ישנה על זכויותיה ונקטה בהליכי גביה לא מעטים ביחס אליהם קיים תיעוד לכל הפחות עד חודש דצמבר 2014, כפי שעולה מהנספחים שצורפו לתצהירו של רן – הליכי גביה שהנתבעת לא הוכיחה כי לא ידעה אודותיהם, למצער – אודות חלק מהם.
בעניין זה ראוי להוסיף, כי כפי שנקבע בהלכת ששון, אין בעיקרון של גביית מס אמת כשלעצמו כדי להביא לסתירת החזקה נגד תחולה רטרואקטיבית כך על פי רוב, והחזקה לא סרה "אוטומטית" מפני עיקרון זה.
סיכומו של דבר, בכל הקשור לנכס המסחרי, אני קובעת כי על הנתבעת לשאת בחוב נכון ליום הגשת התביעה ביחס לשנים 2011-2014 וכן לשנת 2017 מיום 1.1.17 ועד ליום 30.9.17.
באשר לחוב הנתבע בגין שנים 2010 ו-2015-2016, אני דוחה את התביעה.