המבקשת היא חברה בפרוק והמבקש הוא המנכ"ל והבעלים שלה.
משנקבע כי אין מקום ליתן פטור מאגרה בשל העדר יכולת כלכלית, התייתר הצורך לידון בתנאי השני למתן פטור מאגרה, שהוא קיומה של עילת תביעה מספקת, שכן מדובר בתנאים מצטברים [בש"א 6273/95 מוזס נ' הכונס הרישמי (פורסם בנבו, 18.12.95); בש"א 1600/13 גולדשטיין נ' החברה הישראלית לביטוח סכוני סחר חוץ בע"מ (פורסם בנבו, 4.3.13)].
...
בנוסף, לרפי כרטיסי אשראי רבים, נטען כי הוא לקוח טוב ובעל ותק בבנק ועם מחזור פעילות גדול, הוא תומך בהוריו, דואג למחסורם ורוכש עבורם רכב, גם אם בעלות נמוכה, ויש לו הכנסה נוספת קבועה של 6,000 ₪ לחודש מתשלומים לחברה לא פעילה בשם "רדיו טוקיו".
מכל האמור לעיל עולה כי רפי הוא בעל יכולת לגייס את סכום האגרה, או לפחות את מרביתה, ובכל אופן, המבקשים לא עמדו בנטל להוכיח אחרת.
סיכומו של דבר, ניתן היה על יסוד האמור לעיל לדחות את הבקשה לעיון חוזר, אך על מנת להקל מעט עם המבקשים, בהנחה כי אין בידם לגייס את הכספים לתשלום סכום האגרה המלא, מצאתי מקום, בכלל הנסיבות שנזכרו לעיל, ליתן למבקשים פטור מתשלום 25% מסכום האגרה.
נוכח האמור לעיל ישלמו המבקשים הוצאות הבקשה (הנקבעות על הצד הנמוך) בסך 1,500 ₪ למשיב 1 ו-1,500 ₪ למשיבים 2-3, ללא קשר לתוצאות.