מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פטור לפי סעיף 19 (ג) (1) לתוספת התכנון והבניה

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה נדחה עררם של המערערים על דחיית בקשתם למתן פטור מתשלום היטל השבחה לפי סעיף 19(ג)(1) לתוספת השלישית לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965 (להלן: התוספת השלישית, חוק התיכנון והבנייה).
...
המערערים מבקשים לקבוע כי מועד זה הוא המועד שבו עזבו את הדירה ומסרו את החזקה בה. בטרם אדון בפרשנות הוראת הפטור אציין כי התעוררה מחלוקת באשר למועד פינוי הדירה ומסירת החזקה בה לרוכשים אך נוכח המסקנה אליה הגעתי איני נדרש לכך.
סיכום על יסוד כל האמור הערעור נדחה.
המערערים ישלמו למשיבה שכר טרחת עורך דין בסכום של 10,000 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ראייה רחבה יותר של תכליתו של הפטור לפי סעיף 19(ג)(1) לתוספת השלישית נלמדת מדנ"א 6298/15 הועדה המקומית לתיכנון ובניה פתח תקוה נ' שלום ירושלים דיבון 29.6.2017) להלן: עניין דנ"א דיבון).
...
ערר שהגישו המערערים לוועדת הערר נדחה ומכאן הערעור המנהלי שלפני.
המסקנה הנובעת מכך היא כי המערערים לא זכו לקבל הטבה כלשהי מהציבור אלא קנו בכסף מלא את זכויותיהם על פי תכנית 5541.
סיכום על יסוד כל האמור, הערעור מתקבל.
המשיבה תשלם למערערים שכר טרחת עורך דין בסכום של 20,000 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עמד על כך בית המשפט בענין עמאש, בציינו כי "באופן כללי, המתח בין הגשמת מטרת פטור מהיטל השבחה לבין גביית ההיטל והעשרת הקופה הציבורית, הוביל את בית משפט זה לקבוע מספר פעמים כי "האיזון הראוי מחייב מתן פירוש מצמצם להטבות המתקבלות" (ראו והשוו לרע"א 7417/01 צרי נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה גבעתיים, פ"ד נז(4) 879, 888 (2003), שם דובר בפטור לפי סעיף 19(ג)(1) לתוספת; עניין דאהוד, פס' כ"ח לפסק הדין, שם דובר בפטור לפי סעיף 19(ב)(5) לתוספת).
...
נזכיר בהקשר זה שבענין עדירן קבעה ועדת הערר של מחוז הצפון כי "בנסיבות אלה, אנו סבורים כי על מנת להוכיח את תחולת הפטור, קרי שעסקאות מכר הדירות הקיימות נדרשות באופן ישיר לבניה הנעשית בתוך תקופת הפטור, חיוני להמתין למימושה של הבנייה בפועל. על כן, כל עוד לא מומש פרויקט הפינוי-בינוי בתוך תקופת הפטור (המסתיימת ביום 5.9.16, אלא אם תוארך) לא ניתן בנסיבות העניין לראות בפעולת מכר הדירות הקיימות פעולה "בשל בנייה" של דירות מגורים בפרויקט.
טענה נוספת של המערערת היא טענת הסתמכות, אלא שגם טענה זו דינה להידחות.
סיכומו של דבר, מכל הטעמים שפורטו לעיל, הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פטור לפי סעיף 19(ג)(1) לתוספת השלישית בפרויקטים של פינוי-בינוי המערערת טוענת כי אין להעניק פטור לפי סעיף 19(ג) לתוספת השלישית בפרויקטים של פינוי-בינוי.
לכן, בהיתחשב בטיבו של פרויקט פינוי-בינוי והתכלית שעומדת בבסיס הפטור לפי סעיף 19(ג) לתוספת השלישית אין סיבה למנוע את מתן הפטור גם ביחס לתוכניות פינוי-בינוי (וראו דנ"א 6298/15 הועדה המקומית לתיכנון ובניה פתח תקוה נ' דיבון, פס' 17 ו-20 לפסק דינה של כב' הנשיאה נאור (29.6.2017) – פטור מהיטל השבחה יתמרץ את פיתוח המקרקעין וכן הוא יביא לשפור תנאי הדיור, בכך שהדיירים יקבלו דירה ברמה גבוהה יותר או לחלופין יצומצמו מספר הדירות שמוענקות ליזם).
...
אציין, כי אלמלא הייתי מגיעה למסקנה, כי יש להחזיר את השומה לפתחו של השמאי המכריע בעניין חישוב ההשבחה בפרויקט, הייתי רואה לנכון להכריע בסוגיה זו ישירות על מנת שלא לעכב עוד את ההכרעה בהליך.
אולם משעה שההכרעה בסוגיה העיקרית ממילא נדחית, יש להורות על מיצוי ההליכים כסדרם.
סיכומם של דברים, הערעור מתקבל, והסוגיה בדבר חישוב ההשבחה ביחס לתוכנית 3850 תשוב לפתחו של השמאי המכריע, שיחשב את היטל ההשבחה בהתאם למתודה שמאית מקובלת שאינה נוגדת את הוראות הדין, ואילו סוגית ההשבחה בגין תוכנית 3897 תשוב לפתחה של ועדת הערר, שתדון ותכריע בעניין.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ועדת הערר קבעה, בתמצית, כי המערערת אינה זכאית לפטור מהיטל השבחה מכוח הוראות סעיף 19(ג)(1) לתוספת השלישית לחוק התיכנון והבניה תשכ"א-1965 (להלן: "החוק", ו- "התוספת השלישית", בהתאמה), מהטעם שניתן לה בעבר פטור חלקי מהיטל השבחה במקרקעין אחרים בתחום העיר ראשון לציון, מכח אותו סעיף.
ועדת הערר ציינה כי השאלה העומדת לדיון היא, האם אדם יכול להנות מהפטור לפי סעיף 19(ג)(1) לתוספת השלישית עבור שני נכסי מקרקעין שהוא מחזיק במקביל, בגין שני שימושים בהיתרי בניה וכל זאת בתקופת 4 השנים מאז גמר הבניה של אחת הדירות.
...
מבוא לפניי ערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר לתכנון ולבניה מחוז מרכז (להלן: "ועדת הערר") מיום 4.12.2018 בערר מס' רל/8034/0718, בגדרה נדחה הערר שהגישה המערערת על החלטת המשיבה שלא לפטור אותה מהיטל השבחה עד 140 מ"ר, ביחס למקרקעין הידועים כחלקה 747 בגוש 3925, הנמצאים בתחומי העיר ראשון לציון (להלן: "המקרקעין").
יש להצר על כך שכן אני סבורה כי האינטרס הציבורי הצדיק הבאת עמדת היועמ"ש בפני בית המשפט, כפי שהתבקש (השוו: דנ"א 6298/15 הועדה המקומית לתו"ב פ"ת נ' דיבון ואח' (פורסם במאגרים) סעיף 16).
מעבר לכך, ועדת הערר ציינה כי נטען בפניה על ידי המערערת כי: "אם לא נקבל את עמדתה לתחולת הלכת שלו, אזי יש לקחת בחשבון את שטח ההרחבה (של הדירה הקודמת) ולא את מלוא השטח של אותה דירה. מהטעמים האמורים לעיל לגבי תכלית הפטור אין בידינו לקבל טענה זו, והפטור מתמצה בהרחבת אחת הדירות עד לשטח 140 מ"ר". ועדת הערר הפנתה בעניין זה לפסק הדין בעניין רביד וכן לאמור בפסק הדין בעניין זיו הצופה.
מעבר לנדרש, אציין כי אני סבורה כי עמדה זו של ועדת הערר, לפיה הפטור מתמצה באפשרות להרחבת אחת הדירות עד 140 מ"ר, תואם את לשון הסעיף ואת תכלית הפטור ולכן אין מקום להתערב בקביעה זו. משעה שהערעור נדחה לגופו, מתייתר הצורך לדון בטענה לפיה דין הערעור להידחות מהטעם שהערר הוגש באיחור.
סיכומו של דבר, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו