מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פטור ארנונה: נכס נטוש לא ראוי לשימוש

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

שלום רב, הנידון: תשובה להשגה בגין נכס 30141-133-001-0032 נושאת תאריך 20.4.2015 חשבון מס' 0141739001 ע"ש אינטרנשיונאל דיזל הריני לאשר בתודה קבלת ההשגה שבנידון, אתכבד להשיב כדלקמן: בפנייתך נטען כי השוכר אשר השכיר את הנכס החל מיום 01.01.09 נטש את הנכס במהלך שנת 2009, ולאחר מכן הנכס היה במצב לא ראוי לשימוש עד שנת 2013.
לפי סעיף 330 רישא לפקודת העיריות, צריכים להתקיים שלושה תנאים מצטברים על-מנת לזכות בפטור מארנונה מן הטעם של נכס שאינו ראוי לשימוש: האחד, הנכס מושא השומה נהרס או ניזוק במידה שאי אפשר לשבת בו. השני, אין יושבים בנכס בפועל.
...
בחינת טענותיו של המערער מובילה, אפוא, למסקנה כי סיכוייו הלכאוריים של הערר לגופו, אינם מרשימים (בלשון זהירה).
סוף דבר בהתחשב במכלול הטעמים שפורטו לעיל, לא מצאתי עילה להתערב בהחלטת ועדת הערר לדחות את בקשתו של המערער להארכת מועד להגשת ערר על תשובת מנהל הארנונה מיום 14.6.2015.
לפיכך, הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 330 לפקודת העיריות עניינו בפטור מארנונה לנישום המחזיק בנכס שאינו ראוי לשימוש.
ראו בעיניין זה עמ' 2 לסיכומי המערערת: "מאז אותו מועד סוף 2009 ועד היום הדירה לא שופצה...העיריה גבתה במשך אותם שנים תשלומי הארנונה ישירות מחשבון הבנק של המערערת" וכן ראו בפניית המערערת לועדת ההנחות (נספח י"ב לתגובת המשיב), בה ציין מר ריינר כי מאז עזבה המערערת את הארץ גובה עריית תל אביב את הארנונה מחשבונה של המערערת, וכי מאז שנת 2015 החלה מחלקת הגביה של הערייה לגבות מחשבונה סכומי כסף גדולים על פי קריטריון של דירה נטושה (סעיפים 4-5 למכתב).
...
סוף דבר לא הוכח כי בשנים 2013-2014 הנכס לא היה ראוי לשימוש, עד כדי כך שהתייתרה בדיקתו על ידי המשיב.
בנסיבות אלו, החלטת הועדה שלא להחיל פטור רטרואקטיבי הינה סבירה ואין להתערב בה. כן אין מקום להתערב בהחלטת הועדה שלא לפטור את המערערת משיעור הארנונה המוגדל בשל הוראת השעה ועל כן אני דוחה את עיקרי הערעור.
כן אני סבורה כי יש מקום שהמשיב ישקול בחיוב פריסת החוב לתשלומים חודשיים בהם תוכל המערערת לעמוד, ככל שהמערערת תבקש זאת.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

נימוקיה התבססו על הנפסק בפסק הדין של בית המשפט לעניינים מינהליים בתל - אביב בעמ"נ 119/06 – ולפיו, בין היתר, "...אין די בכך שהנכס נטוש, רעוע או מוזנח אלא (צריך שיהיה – י.א.) במצב כזה שלא ניתן עוד לשבת בנכס. גם אם נכס הוכרז כמסוכן או נאטם ע"י הערייה, אין הדבר מזכה באופן אוטומאטי בפטור מארנונה". הועדה קבעה כי נוכח העובדה שעל אף ההליכים המשפטיים (הפליליים והאזרחיים) בהם פתחה הערייה לצוות על פינוי הנכס והריסתו, על אף העובדה שהליכים אלה נסמכו על חוות דעת מקצועיות של גורמי הנדסה מטעם הערייה ועל אף העובדה שבתום כל אותם ההליכים אכן נהרס המבנה כולו – על אף כל אלו אין המבנה דנן בא בגדריו של סעיף 330 לפקודה.
ובתמצית האמורה בסעיף 26 לאותו פס"ד: "הגענו לכלל מסקנה כי לצורף סעיף 330 ולעניין התנאי שבניין "ניזוק במידה שאי אפשר לשבת בו", די בכך שלא ניתן לשבת בבניין, דהיינו שהבניין לא ראוי לשימוש ואין כל מקום להמשיך ולבדוק כתנאי למתן הפטור האם לא קיימת כדאיות כלכלית "ואובייקטיבית" או עלות "סבירה" אחרת ב"הפיכת" הבניין הלא ראוי לשימוש לבניין ראוי לשימוש.
...
לאחר בחינת טענות המערערת והמשיבה – מוצא אני כי דין הערעור בעניין זה להתקבל.
אני מקבל מרבית הערעור לעניין "בית האבות" וקובע כי החלטת הוועדה לעניין פיצול המבנה ל-75 יחידות נפרדות בתעריף "מגורים" (תוך חיוב ישיר של מחזיקי אותן יחידות הדיור) – החלטה זו תחול על שנות המס 2005- 1998 ולא על שנת ולא על שנת 2005 בלבד כפי שקבעה הוועדה.
כמו כן אני קובע כי "השטחים הנלווים האינטגרטיביים" של כל אחת מאותן היחידות יסווגו כחלק מדירות המגורים (בתעריפים הקבועים לעניין זה) ולא כ"קרקע תפוסה".
נוכח תוצאת פסק הדין, אני מחייב את המשיבה לשלם למערערת הוצאות ערעור זה בסכום של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מדובר בשני נכסים במצב גרוע ביותר שאינם ראויים לשימוש כלשהו, ובשל מצבם זה אישרה הערייה, עוד בשנת 2002 פטור מלא מתשלום ארנונה עבורם, בנסיבות כמפורט להלן: בשנת 2002 הוציא ד"ר שמריהו לוין, ראש הערייה דאז, צו הכרזה על מבנה מסוכן לכל המיתחם בו מצויים שני הנכסים הנ"ל, בשל מצבו הרעוע של המבנה והיותו בלתי ראוי לשימוש לרבות כל המחסנים הנמצאים בו, ששני הנכסים נשוא התביעה נמנים עליהם.
המיתחם נטוש ומוזנח.
...
אף שוכנעתי כי הנתבעת לא עמדה בתנאים המצטברים הקבועים בס' 330 לפקודת העיריות, לצורך הזכאות האמורה.
סוף דבר מכל האמור לעיל: אני מקבל את שתי התביעות במלואן ומתיר לתובעת להמשיך בהליכי הוצל"פ לגביית החוב בשני התיקים.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ + מע"מ. ניתן היום, י"ג תמוז תשע"ז, 07 יולי 2017, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת, אי המצאת שומות הארנונה, גרמה לה, לכל הפחות ביחס לנכס המסחרי, להסתמך על כך שהוא לא מחויב בארנונה ו/או בחיובים אחרים על ידי התובעת – שבעתיים עת הנכס המסחרי ננטש על ידה כבר בשנת 2007, ומאז לא היתה בו כל פעילות "והוא נשאר פרוץ ונטוש והפך להיות בלתי ראוי לשימוש", ונוכח ההסתמכות האמורה אף לא ראתה לנקוט בפעולה כלשהיא ביחס לאותו נכס במהלך השנים (סעיף 6 לתצהיר התמיכה בבקשת הרשות להיתגונן).
בהנתן מכלול האמור, לא הוכח על ידי הנתבעת כי הודיעה לתובעת כי הנכס המסחרי לא ראוי לשימוש ו/או הרוס, וממילא לא הוכחו טענות הנתבעת לפיהן נימסר לה על ידי מי מנציגי התובעת כי כל עוד לא יופעל בית הקפה תהיה פטורה כליל מתשלום ארנונה ללא הגבלה בזמן – טענות שאינן מתיישבות עם כותרת הבקשה: "בקשה לפטור מארנונה – נכס ריק וללא שימוש" , עם התקופה הקצובה המצוינת בבקשה ועם התקופות הקצובות בדין בגין אותו פטור.
...
בהינתן האמור, ביחס לשנים 2011-2014 ו-2017, בהן נשלחו לנתבעת דרישות תשלום וננקטו הליכי גביה על ידי התובעת, אני דוחה טענת הנתבעת לפיה אין מקום לחייבה בתשלום בגינן ואבהיר בהקשר זה, כי נוכח המפורט מעלה, לא שוכנעתי כי כטענת הנתבעת חל שיהוי מהותי בגביית החוב ביחס לשנים 2011-2014 בגינו מנועה התובעת מלתבוע אותו, שכן כאמור התובעת לא ישנה על זכויותיה ונקטה בהליכי גביה לא מעטים ביחס אליהם קיים תיעוד לכל הפחות עד חודש דצמבר 2014, כפי שעולה מהנספחים שצורפו לתצהירו של רן – הליכי גביה שהנתבעת לא הוכיחה כי לא ידעה אודותיהם, למצער – אודות חלק מהם.
בעניין זה ראוי להוסיף, כי כפי שנקבע בהלכת ששון, אין בעיקרון של גביית מס אמת כשלעצמו כדי להביא לסתירת החזקה נגד תחולה רטרואקטיבית כך על פי רוב, והחזקה לא סרה "אוטומטית" מפני עיקרון זה. סיכומו של דבר, בכל הקשור לנכס המסחרי, אני קובעת כי על הנתבעת לשאת בחוב נכון ליום הגשת התביעה ביחס לשנים 2011-2014 וכן לשנת 2017 מיום 1.1.17 ועד ליום 30.9.17.
באשר לחוב הנתבע בגין שנים 2010 ו-2015-2016, אני דוחה את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו