מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פוליסת ביטוח אחריות מקצועית אדריכל נוף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הוכח כי התכנית הוכנה על ידי אדריכלית נוף ששכר זאב והועברה לעבדאללה באמצעות אחיו , מנהל עבודה.
בעין בלתי מקצועית ניתן לראות כי תכנית הגינה אינה אלא תכנית המשורטטת בכתב יד, אינה כוללת פרטים מלאים או הצהרות של מתכנן ולא ניתן ללמוד ממנה על כך שנעשו השוואות לתכניות קודמות של המקרקעין.
באשר לטענות בדבר אחריות המבטחת, היא הנתבעת 3, אין מחלוקת כי הנתבעת היתה המבטחת של המחפרון בתקופה הרלוואנטית וכי הפוליסה כללה הרחבה של ביטוח מפני פגיעה במתקנים תת קרקעיים.
...
על כן, אני מקבלת את עמדת המבטחת לפיה לא קוים תנאי מקדמי לתחולת הפוליסה בנסיבות.
סוף דבר, התביעה מתקבלת במלואה לפי החלוקה כדלקמן - הנתבע 1 יישא בתשלום של 14,380 ₪ לתובעת.
התביעה נגד נתבעת 3 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

במסגרת ההסכם, הוצאו לנחום עמוס פוליסות ביטוח אצל המשיבה 4, שירביט חברה לביטוח בע"מ (להלן: "שירביט" או "המשיבה 4").
למען השלמת התמונה אקדים את המאוחר ואציין, כי ביום 27.10.2020 נשלחה הודעה מתוקנת כלפי צדדים רביעיים, במסגרתה בנוסף למהנדס הקונסטרוקציה וליועץ הקרקע נשלחה הודעה גם לאדריכלית הפרוייקט, אביגיל שמלה- מרחב ירוק אדריכלות נוף ועיצוב ערוני.
לא הוכחו הנזקים והסכומים הנטענים בגדר הצוו הזמני, דמי השכירות נטענו בעלמא ללא ביסוס ראייתי וללא חוו"ד מקצועית.
בעיניין דורון נקבע כי כאשר בית המשפט בוחן באם להעתר לסעד חריג זה, עליו לשקול את נסיבות המקרה בהתאם לאמות מידה דווקניות וכי התנאים לקבלת סעד חריג זה הם התנאים הבאים במצטבר: אחריותו של הנתבע אינה שנויה במחלוקת או לחילופין קיימת סבירות גבוהה לכך שבית המשפט יכיר באחריות הנתבע.
...
כאשר בוחנים את השאלה האם נסיבות ענייננו עומדות באמות המידה שנקבעו להענקת סעד כספי זמני לשם מימון דיור חלופי, אני סבורה כי התשובה על כך היא שלילית.
המקרים בהם בית המשפט נעתר לסעד חריג זה עסקו במקרים בהם הייתה קביעה ברורה וחד משמעית כי לא ניתן להתגורר בבית, בנוסף לתנאים נוספים (שיפורטו בהמשך).
לסיכום מכל המקובץ עולה כי דין הבקשה להידחות, וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

משכך, בסופו של דבר אוחיון היתקשר עם ישראל בשני הסכמים: האחד – תיכנות אדריכלי, תכניות מפורטות, היתר בניה ופקוח עליון עד גמר שלד; השני, "הסכם עבודות בניה – בית פרטי "עד מפתח". ביום 10.04.2014 העביר ישראל לאוחיון סקיצה ראשונית של תיכנון הבית.
במסגרת ת"א 16825-03-16 הנתבע, מר משה ישראל, הגיש הודעה כנגד צדדים שלישיים כנגד הכשרה חברה לביטוח בע"מ במסגרתה טען, כי הצד השלישי הייתה המבטחת של המודיע בגין "אחריות מקצועית" מתקופה 1.7.2015 עד ליום 30.6.2016 עם תחולה רטרואקטיבית מיום 1.1.1978 בהתאם לפוליסת ביטוח ברת תוקף הרלוואנטית למועד הארוע.
ראיות הצדדים מטעם אוחיון הוגשו תצהירי עדות ראשית של מר יצחק אוחיון, מר לירון אוחיון, בנו של התובע, מר אלכס גולדנברג, מהנדס אזרחי, מר אשר אדרי, שמאי מקרקעין, מר עבדללה עוביד, קבלן ביניין, מר רון שטיינר, חוקר פרטי, ומר מישיל נופי, קבלן גגות רעפים.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ולאחר עיון במסמכים השונים שהוגשו ובעדויות, מצאתי כי לא עלה בידי ישראל להוכיח את תביעתו וכי דין התביעה להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, מצאתי כי דין התביעה של מר אוחיון להתקבל חלקית וכי דין התביעה של מר ישראל להידחות.
על כן, אני מחייב את מר ישראל לשלם למר אוחיון סך של 300,709 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (11.4.2016) ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעת שבוב בסך 27,157 ₪, בגין שיעור הנזק לרכב מכוח הפוליסה, והנתבעת הגישה הודעת צד ג' כנגד חברת אופיר כהן עבודות גינון פיתוח ואחזקה בע"מ (להלן: "קבלן הגינון") שביצעה עבורה עבודות פקוח נופי ואחזקת גנים, וכן כנגד חברת הביטוח שביטחה את עבודתה.
בדיון ההוכחות שהתקיים העידו מטעם התובעת: נהג הרכב, הבעלים של הרכב, מר נמרוד שיינר- יועץ ארגונומי, סוקר עצים ואדריכל נוף (להלן: "המומחה") ומר זאב רונטל, חוקר שצילם את המקום לאחר קריסת העץ.
  אחריות הערייה לנזק הנגרם בשטח צבורי בתחומה הנתבעת נושאת באחריות לדאוג לתחזוקתם ואחזקתם של הרחובות (להוציא את רכוש הפרט) שבתחום שיפוטה ובכלל זה החובה להסיר מכשולים העלולים לגרום נזק לאדם או לרכוש (ראה סעיף 235 (2) לפקודת העיריות [נוסח חדש]).
התובעת כאמור, צרפה חוות דעת אגרונומית המבוססת על צילומים ממועד הארוע (שתיעד החוקר), פרסומים מקצועיים בנושא עצים בוגרים ותמונות הרחוב (לרבות של העץ שקרס) משנת 2015.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 27,158 ש"ח, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום 20.7.20.
כמו כן, ישלמו הנתבעים לתובעת את אגרת המשפט כפי ששולמה ושכר טרחת עורך דין בסך 5,500 ש"ח. כן תישא הנתבעת בשכ"ט עו"ד צדדי ג' בסך 5,500 ₪ נוספים.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, מאחר ומדובר בנזק שניגרם בשל רשלנותה של הנתבעת, שהנה הרשות המקומית האחראית לבטיחות הכבישים המצויים בתחום שיפוטה, כאשר על פי הנטען קריסת העץ נבעה מתחזוקה לקויה של העצים ע''י הנתבעת, הרי שהיא אחראית לקרות הנזק, ומכאן זכאותה של התובעת להפרע ממנה בגין הפיצויים שהיא שילמה למבוטחה מתוקף פוליסת הביטוח שהיא הנפיקה לרכבו.
המבוטח, כאמור, נישאל על מיקום הנזקים ברכבו, אך כפי שהוא ציין, הוא היתייחס לדברים כפי שהוא הבין אותם בעניים לא מקצועיות, ועניין זה רלוואנטי לשאלה אם גם בצד השמאלי של הרכב נגרם נזק, כאשר על פי חוות דעת השמאי מטעם התובעת אותרו נזקים הן בצד הימני, והן בצד השמאלי של הרכב.
לפי עדותה של גב' בלומנפלד, ישנם מפקחים מטעם העיריה , אשר כולם הנדסאי אדריכלות נוף ואגרונומים, וכל אחד מהם אחראי על איזור, יש יומן גיזום של כל עץ לפי הסוג והנחיות משרד החקלאות.
...
השאלה העומדת לדיון היא האם נפל דופי בהתנהלות הנתבעת, כרשות מקומית, בתחזוקת העצים, לרבות העץ נשוא הדיון, ומכאן תיגזר המסקנה אם היא אחראית לקרות אירוע הנזק, ומכאן שיפוי התובעת על הכספים שהיא שילמה למבוטחה.
לטעמי, במקרה דנן, ניתן לקבוע כי במקרה דנן, מתקיימים התנאים לקבוע כי מדובר במצב בו הדבר מעיד על עצמו, כאשר הוראות סעיף 41 של פקודת הנזיקין קובעות את הדברים הבאים: "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא הייתה ידיעה או לא הייתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע הייתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה - על הנתבע הראיה שלא הייתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה". במקרה בו חל הכלל של הדבר מעיד על עצמו, ועת ניתן להיווכח כי שלושת התנאים הקבועים באותו סעיף, מתקיימים, הרי שנטל השכנוע עובר לשכמי הנתבע, ובמקרה דנן, הרשות המקומית, להראות כי במקרה דנן לא הייתה כל התרשלות מצידה בגינה היא תחוייב באחריות לנזק, ובהתאם לפיצוי הניזוק על נזקיו.
התנאי השלישי דורש כי אירוע הנזק יתיישב עם המסקנה שהנתבעת התרשלה יותר מאשר עם המסקנה שנקטה זהירות סבירה, קרי, שהרשלנות של הרשות המקומית, היא המסקנה המתבקשת בנסיבות של המקרה הספציפי, כפי העובדות המובאות לפתחו של בית המשפט.
לאחר שהתובעת ביססה את טיעוניה, לרבות קיומם של התנאים הקבועים בסעיף 41 לפקודת הנזיקין, ועת הנתבעת לא הביאה ראיות להרמת הנטל המוטל עליה להראות כי נקטה אמצעים סבירים לתחזוקת העץ, הרי שדין התביעה נגדה להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו