בתובענה זו, שסכומה הכולל הוא 416,770 ₪, נתבעו הרכיבים הבאים: פיצויים בגין פיטורים שלא כדין, פיצוי בגין הפסד שכר עבודה לרבות הפרישי פנסיה, פדיון ימי חופשה, פדיון ימי מחלה ופיצויים בגין עוגמת נפש.
הוצגו בפני התובע הטענות מבתי הספר השונים בהם הוצב: לא מגיע בזמן לעבודה, כשלים בתיפקוד, הורים ומורים עמדו בחוץ וחיכו, כל פניה נתקלת בסרוב, חוסר שתוף פעולה וחוסר תיקשורת עם הצוות, מעכיר את האוירה, אי שביעות מתפקודו, חוסר מקצועיות, יחסים עכורים עם אבות הבית ועובדי המנהלה, ודרישה של אחד מבתי הספר להוציא אותו בדחיפות.
נרשם בפרוטוקול - "פה אחד החליטו כולם שהנ"ל לא יכול לצאת לפנסיה מאחר ולא הגיע לגיל פרישה".
לפיכך ביקשה נציגת ההסתדרות לשבץ את התובע כמלווה בהסעות, אך גזבר העיריה ציין כי הדבר בעייתי בגלל בעיות השמיעה של התובע.
לתובע ניתנו אין ספור הזדמנויות לשפור תיפקודו, אך התובע לא ניצל הזדמנויות אלה ולא שינה את דרכיו.
על פי כל ההסדרים הרלוואנטיים (ר' בפסטרנק "הסכמים קבוציים" כרך ראשון, חוצץ 12.1.8 עמוד 177, ה"ש 253 וכן בתקשי"ר – נסמן 33.272), ניתן לפדות ימי מחלה רק אם ניצולם היה נמוך מ - 65% ימי המחלה להם העובד היה זכאי.
בהיתחשב בכך שהתובע עבד אצל הנתבעת כ- 18 שנים, ויכול היה ליצבור 30 ימי מחלה מדי שנה, ברי שאם במועד סיום עבודתו נותרה לתובע יתרה בת 30 ימים, הוא ניצל הרבה יותר מאשר 65% מימי המחלה.
...
משלא מצאנו להורות על ביטול הפיטורים ועל החזרתו של התובע לעבודה, אין התובע זכאי לשכר עבודה לתקופה שלאחר פיטוריו.
מסקנה זו מתיישבת עם הנתונים בתלוש השכר האחרון (נספח ב' לתצהיר הנתבעת).
משהנתבעת הוכיחה כי אכן יתרת החופשה של התובע (81.67 שעות) שולמה במסגרת גמר החשבון, מצאנו לדחות רכיב זה.
סוף דבר - התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שעל הנתבעת לשלם לתובע פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בסך 25,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.9.2015 ועד התשלום בפועל.