ובהתאם לסעיף 4.6.1.2, לפיו:
"במקרה של טעויות שנעשו על ידי המשרד כאשר כל הנתונים הנדרשים היו ברשותו (תוספת ותק, זכאות לתואר, גמול הישתלמות ועוד) וכאשר ניתן לייחס לעובד ידיעה בפועל או בכוח של הזכאות, לא יאושר תשלום לתקופה העולה על 7 שנים".
לאור זאת, טענה הועדה כי דחתה את הבקשה בשל העובדה, כי ניתן לייחס לתובע ידיעה בכוח על זכאותו לתשלום פדיון ימי המחלה ולאור העובדה, כי הזכאות לפדיון נקבעה בהוראות התקשי"ר, שהנו מידע נגיש לכל עובד מדינה, ובשל העובדה שהתובע היה מיוצג ע"י ארגון יציג שדרכו יכול היה לברר את זכויותיו בכל עת.
הנתבע טען, כי עילת התביעה קמה במועד בו אושרה תקופת הקפאת הזכויות של התובע, קרי בשנת 2003, ואילו התביעה לבית הדין הוגשה בדצמבר 2019 ומשכך, הטענות הכספיות שקדמו לדצמבר 2012 התיישנו.
ש. ב-1/2004 בתלוש שכר שלך אני מציגה לך את נספח ב' קיבלת פדיון ימי חופשה ידעת שאתה אמור לקבל את זה
ת. לא ידעתי".
כשנשאל התובע לעניין העובדה שבזמן אמת היה מודע לפדיון ימי החופשה, אך לא כך לגבי פדיון ימי המחלה השיב בעמ' 4, שורה 36 עד עמ' 5, שורה 5):
"ש. ידעת שאתה צריך לקבל פדיון חופשה אבל לא ידעת שאתה צריך לקבל ימי מחלה.
...
במסגרת כתבי הטענות הפנה הנתבע למספר רב של פסקי הדין התומכים בעמדתו, לפיהם בכל מקרה חלה על תביעת התובע התיישנות ועל כן דינה להידחות.
ומן הכלל אל הפרט
מקובלת עלי טענת הנתבע, לפיה על התובע חלה חזקת הידיעה בכוח, שכן חזקה עליו כעובד מדינה שהוא מכיר את הוראות התקשי"ר ובכלל זה את הזכויות המגיעות לו, ואבהיר.
בהקשר זה מקובלת עלי טענת הנתבע, לפיה מדובר בנסיבות בהן התובע הוא רופא שהיה בזמנים הרלוונטיים לתביעה חבר בהסתדרות הרפואית (הר"י), ולא היתה כל מניעה כי יפנה לקבלת ייעוץ עובר לפרישתו.