מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פדיון חופשה בעבודה בימי שישי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לחילופין, תבע התובע פצויי פיטורים, פצויי הלנת פצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ופצוי בגין עוגמת נפש, פדיון חופשה, שכר עבודה בגין עבודה בימי שישי, השלמת שכר לחודש 12/13, דמי הבראה, תשלום בגין ימי כוננות וימי שישי לחודש 1/14, ותשלום בגין אחזקת רכב.
...
בנסיבות אלה, בית הדין נעתר לתביעת התובע לפיצויי הלנת שכר, ופוסק 25% ריבית שנתית (ללא ריבית דריבית) בגין ארבע שנות הלנה (ולא מעבר לכך, בהתחשב בעיכוב מצד בית הדין במתן פסק הדין), בסך 1,500 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 34,875 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 31.1.14 עד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] בהקשר זה נציין כי לא נעלמה מעינינו עדותו של מנהל הנתבעת שלפיה התובע לא עבד בימי שישי והעדיף להשאר בביתו[footnoteRef:10], אולם אנו מעדיפים את גרסת התובע, ונסביר.
] ההליכים המשפטיים ביום 21.7.2017 הגיש התובע תביעה נגד הנתבעת לתשלום זכויות בגין תקופת עבודתו וסיומה (פצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, דמי הבראה, הפרשות לפנסיה, פיצוי בגין הפסד הטבת מס, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד).
האם התובע זכאי לפדיון חופשה? התובע העיד שעבד חמישה ימים בשבוע ושבימי שישי היו נערכות פגישות עבודה במשרדי הנתבעת או במחסן בחדרה.
...
בנסיבות אלה, אנו מקבלים את גרסת התובע שלפיה עבד שישה ימים בשבוע.
סוף דבר התביעה מתקבלת ברובה.
התביעה לתשלום פיצוי בגין הטבת מס בשיעור של 25% - נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסכום של 17,024 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.8.2014 ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ההפניה למקור מכוחו התובע מבקש לחשב אחרת את שעות העבודה שלו בימי שישי - דרישה שלא בא זכרה קודם לכן - וגם את הפדיון של יום חופש אחד, עבור כל יום שישי שעבד בו, משום שלא קיבל חופשה, באופן שוטף, באה רק בסיכומי התובע; זאת - כאשר באת-כוח התובע הפניתה להסכם סונול, מיום 2.8.11, סעיף 5.2, להסכם האמור [סע' 73 לסיכומי התובע].
...
עובדות ועיקר טענות הצדדים אחרי ששמענו את הצדדים, חזרנו ועברנו על טענותיהם בתצהירים ובסיכומים, ושקלנו את הדברים לכאן ולכאן, אנו קובעים עובדות רלוונטיות; ואלה הן: החל מיום 6.7.05 עבד התובע כנהג בספרינט, דרך חברת כוח-אדם "אות - ספרינט תובלה" (להלן: חברת כ"א).
כך או כך, בהיעדר התייחסות לרכיב זה בסיכומי התובע - התביעה להפרשי הפרשות פנסיוניות נדחית.
בנוסף להבדלים שמצאנו בין המקרה של התובע לבין המקרה הנ"ל, ראוי להוסיף, כי על פסק-הדין הנ"ל, אליו הופנינו בסיכומי, הוגש ערעור לבית-הדין הארצי לעבודה, זמן רב לפני הגשת סיכומי התובע; ולאחרונה הגיעו הצדדים בערעור זה להסכמה, הכוללת גם את האמירה: "פסק דינו של בית הדין האזורי מבוטל" והסכמותיהם קיבלו תוקף של פסק-דין [ע"ע 49749-10-15 מדינת ישראל - משה אלמוג (3.6.2018, במאגר ממוחשב)].
אולם, לא מצאנו שום אחיזה לטענת התובע, שבאותם חודשים בהם הסכים להיות נהג, בתקופת ניסיון בה יבחן האם הדבר עדיף מבחינתו על פני סיום עבודה, אם לאו, על הנתבעת לשלם לו תשלום חודשי של 3,160 ₪, כפי שתבע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם להקף העסקתו של התובע, זכאי הוא ברמה היומית לגמול עבור שעתיים נוספות ביום וכן לגמול ברמה השבועית עבור 5 שעות נוספות בגין עבודה בימי שישי לסירוגין, כך שמדובר ב-50 שעות נוספות בחודש בגובה 25% משכרו.
מר סולמי ישא בסכומים הבאים, שישולמו תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין – שכר עבודה בסך 13,600 ₪; פיצוי חלף הפקדות לפנסיה (חלק מעסיק) ופיצויי פיטורים בסך 10,368 ₪; חלף הודעה מוקדמת בסך 3,600 ₪; גמול עבודה בשעות נוספות בסך 4,500 ₪; פדיון חופשה בסך 3,600 ₪; דמי חגים בסך 2,400 ₪; פיצוי בגין אי הנפקת תלושי שכר בסך 5,000 ₪; פיצוי בגין אי מסירת חוזה עבודה/הודעה לעובד בסך 2,000 ₪; סך הכל: 45,068 ₪.
...
משכך, בהתאם לסעיף 26ב לחוק הגנת השכר עבר נטל ההוכחה והשכנוע אל כתפו בהקשר זה, אך הוא לא עמד בנטל זה. משכך, בהיעדר ראיה לסתור, אנו מקבלים את גרסת התובע בכל הנוגע לשעות עבודתו.
טענת מר סולמי נדחית שכן התובע קיבל את שכרו על בסיס יומי, לא הוכח אם אכן קיבל שכר בימי החג היהודיים וממילא לא הוצגו בפנינו דוחות נוכחות של התובע והנטל להוכיח אם התובע נעדר בימים הסמוכים לימי החג שלא בהסכמת המעסיק מוטל על המעסיק (ע"ע (ארצי) 778/06 מטיאשצ'וק – שלג לבן (1980) בע"מ, ניתן ביום 28.5.07), וכאמור היא כלל לא הרים אותו.
בענייננו, לא הוצגה בפנינו ראיה כי מר סולמי פעל כמתחייב ממנו ועל כן יפצה את התובע עבור שני רכיבים אלה בסך של 2,000 ₪ סה"כ. סוף דבר התביעה כנגד מר סולמי מתקבלת בחלקה, כאמור לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טען כי הוא זכאי לפצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד על תנאי העסקתו, השבת הסכום שנוכה לו ביתר עבור דמי ביטוח רפואי, גמול עבור עבודה בשעות נוספות ועבור עבודה ביום הששי בשבוע, פדיון חופשה, דמי חגים, הפרשות לפנסיה, תמורת הודעה מוקדמת, פצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, ופצוי בגין הלנת שכר.
...
לסיכום התביעה מתקבלת בחלקה.
נוכח האמור לעיל, אנו מחייבים את שופרסל לשלם לתובע את הסכומים כדלקמן: סך של 1,500 ₪ בגין אי מתן הודעה לעובד על תנאי העבודה.
כמו כן, אנו מחייבים את שופרסל בתשלום הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד לתובע בסך 3,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו