עוד טען ב"כ המאשימה כי לא ניתן להעתר לבקשת הנאשם בהסתמך על סעיף 149(3) לחסד"פ מאחר וזו לא הועלתה לאחר קבלת רשות בית המשפט, כנדרש בסעיף 151 לחסד"פ, וכן כי לא ניתן להסתמך על סעיפים 149(5) ו(6) לחסד"פ מאחר ואלה מחייבים זכוי / הרשעה קודמים, או לכל הפחות ניהול הליך מקביל, אשר אינם מתקיימים במקרה זה.
ב"כ המאשימה טען כי שימוש בדוקטרינת ה'הגנה מן הצדק' תדרש רק במקרים חריגים ביותר, בהם יוכיח הנאשם קשר סיבתי בין התנהגותן הנפסדת של הרשויות לבין הפגיעה בזכויותיו של הנאשם, מה שאין כן בתיק זה, וכן הוסיף כי לא כל פגם יוביל לביטול כתב האישום.
...
עוד טען ב"כ המאשימה כי לא ניתן להיעתר לבקשת הנאשם בהסתמך על סעיף 149(3) לחסד"פ מאחר וזו לא הועלתה לאחר קבלת רשות בית המשפט, כנדרש בסעיף 151 לחסד"פ, וכן כי לא ניתן להסתמך על סעיפים 149(5) ו(6) לחסד"פ מאחר ואלה מחייבים זיכוי / הרשעה קודמים, או לכל הפחות ניהול הליך מקביל, אשר אינם מתקיימים במקרה זה.
ב"כ המאשימה טען כי שימוש בדוקטרינת ה'הגנה מן הצדק' תידרש רק במקרים חריגים ביותר, בהם יוכיח הנאשם קשר סיבתי בין התנהגותן הנפסדת של הרשויות לבין הפגיעה בזכויותיו של הנאשם, מה שאין כן בתיק זה, וכן הוסיף כי לא כל פגם יוביל לביטול כתב האישום.
מן הכלל אל הפרט
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, ובחנתי הבקשה אל מול סעיפי החוק הרלוונטיים והמבחנים השונים שנקבעו בפסיקה, שוכנעתי כי יש מקום לדחות הבקשה, ואנמק.
מהמפורט לעיל שוכנעתי כי על אף שקיים טעם לפגם בהתנהלות גורמי האכיפה, נוכח התנהלות הנאשם, כמפורט, לא ניתן להגדיר התנהלותה של המאשימה כהתנהגות נפסדת, ושוכנעתי כי קיום הליך פלילי זה בעניינו של הנאשם, אין בו משום פגיעה בתחושת הצדק וההגינות.
משכך, אני דוחה טענת ב"כ הנאשם אף בהתבסס על סעיף 149(10) לחסד"פ.
סוף דבר, אני דוחה כאמור בקשת ב"כ הנאשם לביטול כתב האישום.