כמו כן הוסיפה וטענה המבקשת כי התובעת לא הציגה בפני בית המשפט את התמונה המלאה, לא שתפה במסגרת הדיון את בית המשפט בהליכים מקבילים ובהחלטות שניתנו במסגרת הליכים אחרים המתנהלים בין הצדדים, ובהסכמות שהושגו ביניהם, אשר התנהלו בין הצדדים במסגרת ערעור על החלטות הועדה המקומית לתיכנון ובנייה בב"ש.
בתגובתה לבקשה טענה התובעת בתמצית כי היא מיתנגדת לבקשה מכל וכל וכי עסקינן בניסיון מטעם הנתבעים להאריך את ההליכים ולדחות את הקץ, וכי עסקינן בתובענה חסרת סיכוי ממילא.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה הגעתי להכרעה כי דינה להיתקבל, ולהלן נימוקי:
הדרך לביטול החלטה או פסק דין אזרחי שניתן במעמד צד אחד היתה קבועה בתקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ”ד – 1984 , תחת הכותרת "ביטול החלטה על פי צד אחד", וזאת לשון התקנה:
"ניתנה החלטה על פי צד אחד או שניתנה באין כתבי טענות מצד שני, והגיש בעל הדין שנגדו ניתנה ההחלטה בקשת ביטול תוך שלושים ימים מיום שהומצאה לו ההחלטה, רשאי בית המשפט או הרשם שנתן את ההחלטה – לבטלה, בתנאים שייראו לו בדבר הוצאות או בענינים אחרים, ורשאי הוא, לפי הצורך, לעכב את ההוצאה לפועל או לבטלה; החלטה שמטבעה אינה יכולה להיות מבוטלת לגבי אותו בעל דין בלבד, מותר לבטלה גם לגבי שאר בעלי הדין, כולם או מקצתם".
ביום 1.1.2021 ניכנסו לתוקף התקנות החדשות של סדר הדין האזרחי, כך שהתקנה הרלוואנטית שיש להתבסס עליה בעת הגשת הבקשה לביטול פסק הדין הנה תקנה 131 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט - 2018, הקובעת כדלקמן: "...נתן בית המשפט החלטה לפי צד אחד והגיש בעל הדין שנגדו ניתנה ההחלטה בקשת ביטול בתוך שלושים ימים מיום שהומצאה לו ההחלטה, רשאי בית המשפט לבטלה, בתנאים שייראו לו...".
לעניין הביטול, יש להבחין בין פסק דין שניתן במעמד צד אחד כאשר נפל פגם בהליך המשפטי שהביא לפסק הדין, כגון שנפל פגם בהמצאת כתב התביעה לידי הנתבע או שהנתבע לא קיבל הזמנה לדיון, שאו אז עסקינן בבטול משקולי צדק, לבין מצב שלא נפל פגם בהליך המשפטי שהוביל לפסק דין ואז עסקינן בבטול נתון לשיקול דעתו של בית המשפט.
...
ביום ה- 10/3/21, ניתן פסק הדין בתובענה דנא במעמד צד אחד, בו קבעתי כי לאחר ששקלתי את טענות התובעת, ובשים לב כי החלטת ביהמ"ש בדבר קביעת מועד הדיון הומצאה לנתבעים, אולם הם לא התייצבו לדיון, אני נעתרת לבקשת התובעת למתן פסק דין בהעדר התייצבות.
לאחר שעיינתי בבקשה, ולאחר ששקלתי את האינטרסים השונים של הצדדים, אני סבורה שיש לאפשר לנתבעים להוכיח את טענותיהם בבית המשפט, ולאפשר להם את יומם, אך זאת תוך חיובם בהוצאות בשל אי התייצבותם לדיון, הוצאות בסך של 750 ₪ לטובת התובעת, וללא כל קשר לתוצאות ההליך.
סוף דבר
אני מבטלת את פסק הדין שניתן במעמד צד אחד, וזאת בכפוף לתשלום הוצאות לטובת התובעת בסך של 750 ₪, ללא קשר לתוצאות ההליך, אשר יופקדו בקופת בית המשפט תוך 20 יום.
אני קובעת התיק בשנית לדיון ליום 26.12.2021 בשעה 10:00, בנוכחות בעלי הדין.