מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגם בהשלמת טופס בקשה למימוש שטר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הנתבע 1 לא עמד בהתחייבותו להשלים את בניית הבית כשהוא ראוי למגורים, עבודות הבניה בוצעו באופן לקוי ורשלני והתובע נאלץ לבצע על חשבונו עבודות חשמל ואינסטלציה.
בטרם ניתן "טופס 4" ביקש הנתבע 1 למכור את הבית, כשנתקבלו הצעות רכישה נמוכות ממחיר השוק.
כן נקבע כי להבטחת קיום התחייבויות התובע לפי ההסכם, ימסור לנתבע 1 ולבא כוחו, הנתבע 2, שטר מישכון בו מסכים התובע לשעבד את המיגרש בשיעבוד ראשון לטובת הנתבע 1, יפוי כח בלתי חוזר המסמיך את הנתבע 2 למכור את הבית שייבנה על המיגרש וכן בקשה לרישום הערת אזהרה על המיגרש.
משלא נעשה כך ותוך שהתובע פלש לבית שלא כדין (ואף לא השיג רוכש פוטנציאלי), הרי התובע הפר את ההסכם עם הנתבע 1 והנתבע 1 רשאי היה להגיש את שטר המשכנתא למימוש בלישכת ההוצל"פ. ויוזכר, התובע איננו טוען דבר ביחס לחתימתו על ההסכם הראשון ותוקפו המחייב.
בקשת התובע לביטול אישור המכר נדחתה ע"י הרשמת ביום 14/07/14, כשהרשמת קובעת כי ההליך היתנהל בדקדקנות, ללא פגם וכשהתובע מודע לכל שלביו.
...
לאור כל האמור, מסקנתי הינה כי התובע לא הוכיח כי יש להורות על ביטול הסכם השעבוד או איזה מההסכמים האחרים עליהם חתם עם הנתבע 1 מחמת פגם כלשהו עובר לכריתתם.
מהראיות שהובאו בפני אני קובעת כי הנתבע 2 ייצג את הנתבע 1 בלבד בעסקה זו. הנתבע 2 לא ייצג את התובע בעסקה זו והתובע ידע על כך. התובע ידע כי הנתבע 2 הינו אחיו של הנתבע 1.
הנה כי כן, מסקנתי הינה כי לא עלה בידי התובע להוכיח תביעתו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה העיקרית מבוקש סעד הצהרתי, על פיו למבקשים אין כל חוב למשיבים, למשיבים אין כל זכות בשיקים, הם אינם אוחז כשורה בשיקים והשיקים פגומים.
המשיבים ציינו בתגובתם לבקשה, תגובה לה צורף תצהירו של המשיב 3, כי הבקשה היא, למעשה, לבצע "קיצור דרך" או "מעקף" של דיני השיטריות ושל המתוה הקבוע בדין למימוש שטרות.
לתגובה צורף כרך אסמכתות, ובו העתקי השיקים, יחד עם החשבונית שהוצאה עבור כל שיק, טופס הצהרת מבקש שירות של המבקשת ואישור העברת התמורה.
במהלך הדיון שנערך ביום 30.12.15 השלימו הצדדים טענותיהם.
...
דיון והכרעה לאחר בחינת טענות הצדדים ועיון במסמכים שהוצגו, אני סבורה שדין הבקשה להידחות.
אני סבורה כי לא עלה בידי המבקשים לשכנע כי מאזן הנוחות נוטה לטובתם.
לאור כלל האמור, הבקשה למתן סעד זמני נדחית.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

הנתבעים, ציון אליה, אורית אליה, אלי אליה ומאיר מלכה (להלן: "המבקשים") עתרו לבית המשפט להורות על סילוק על הסף של התובענה ב-ת.ט 12603-05-11 בהתאם לתקנות 100 ו- 101 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות") וזאת, מחמת העדר עילה, העדר הצגה לפרעון כראוי והיעדר חילול, שינוי מהותי בשטר, ופגמים שאינם ניתנים לתיקון בבקשת הבצוע (להלן:"בקשת הסילוק").
השטר שצורף לבקשה למימוש השטר, מהוה, כשלעצמו, עילת תביעה וחלק בלתי נפרד מבקשת הבצוע.
המשיב מציין כי בקשת הבצוע הנה טופס סטנדרטי ואין אפשרות במסגרתה להרחיב את הקף הטיעון מעבר למצוי בטופס.
טענה זו, כשלעצמה, מעידה כי הגשת השטר לבצוע אינה מגלה עילה כנגד הערבים, בפרט כאשר הזוכה אינו רשאי להשלים את עילת תביעתו במסמך חצוני, זולת השטר שהוא עילת התביעה.
...
יחד עם זאת, הגישה לגבי זכות תביעה על פי שטר, הטילה מגבלות דיוניות וראייתיות על מגיש שטר לביצוע במקום בו עיון בשטר לגופו, אינו יכול לחייב מסקנה אחת בלבד.
אשר על כן, ולאור כל האמור לעיל סברתי כי יש לקבל בקשת המבקשים ולהורות על סילוק התביעה על הסף.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

אף בית המשפט המחוזי, בעיניין דומה בו ציין תובע בטופס הבקשה לבצוע שטר את הנתבעים כחייבים ולא כערבים, וזאת חרף קיומו של מקום המיועד לכך בטופס, קבע כך: "העילה הנה עילה שטרית בכל מקרה, ולכן לא מדובר במקרה של העידר עילה אלא בעילה שטרית שיש להבהירה או לתקנה (ואז לא מדובר בעילה חדשה שכן מדובר בעילה שטרית) כאשר במסגרת העילה השטרית מדובר במשיבים כערבים ולא בחייבים עקריים, כעולה מהשטר שצורף. אוסיף, כי קביעתו של כבוד הנשיא שמגר (כתוארו אז) בפס"ד גמליאל, לפיה משלא מולא טופס הבקשה כראוי אין כתב התביעה מגלה עילה, לא חלה בעניינינו היות ופס"ד גמליאל עסק במקרה בו לא צורף השטר לתביעה, אלא רק העתק צלומי של צדו האחד, והיו פגמים רבים בשטר עצמו, בין היתר, בכך שהיו חסרים בו פרטים מהותיים כגון מועד הפרעון, התמורה ומועד התשלום, והיו פגמים רבים נוספים, במילוי הבקשה. זאת, בשונה מענייננו, בו צורף השטר כשהוא מלא. הבקשה מולאה כראוי, למעט העובדה שלא הובהר אם עילת התביעה כנגד המשיבים היא מכח ערבות או הסבה, חסר שניתן כאמור להשלים משטר החוב עצמו, שצורף לבקשה כחלק בלתי נפרד מהבקשה. זאת ועוד, גם הנשיא שמגר מציין שניתן לתקן פגם זה. מבלי לפגוע באמור, ניתן אף לקבוע כי מעת שמדובר בעילה שטרית חבים המשיבים כחייבים מכח העילה השטרית. אכן בעת שעסקינן בתביעה בגין ערבות שאינה שטרית, הרי החיוב הנו בגדר ערבות בלבד אך בשונה מהעילה השטרית וכשבענייננו צויין בטופס היות המשיבים חייבים" [ע"א (ת"א) 2193-06 אהוד נ' יצחק (2006)].
"עוד טוענים המערערים כי בבקשת ביצוע השטר לא נטענה טענה לפיה מימוש ההמחאה מתבקש בשל חתימתו של המערער בתוקף הרשאה, אלא כל שנטען הוא שההמחאה נחתמה על ידי שני המערערים באופן אישי, ולפיכך בית המשפט המחוזי לא היה מוסמך לידון בטענת חתימה בתוקף הרשאה, מה גם שהטענה לא נטענה על ידי המשיבה עד שלב הסיכומים, ומשהועלתה בשלב הסיכומים לצד הטענה כי שני המערערים חתומים על ההמחאה, הרי שמדובר בטענה עובדתית חלופית אסורה.
...
"לענין זה יאמר על ידי כי אינני מוצא כל פסול בהעלאת טענה זו בשלב זה שכן זהו השלב בו ניתנת האפשרות להרחיב ולהסביר את הדברים מעבר למה שצויין בתמצית בבקשה לביצוע שטר. למעלה מן האמור, עיון בדיון בהתנגדות לביצוע שטר שהתקיים ביום 27.4.06 מעלה כי כבר אז הוצגו לגב' נחום הסכמים שונים עליהם חתם מר רפאל ואף אם לא הועלתה הטענה במפורש, מבין השאלות שנשאלה הגב' נחום בחקירתה הנגדית ניתן להבין כי ב"כ התובעת התייחס בשאלותיו לרכישת אוטובוסים באמצעות מר רפאל ולחתימות של מר רפאל על הסכמים שונים לרכישת אוטובוסים מן התובעת במשך השנים וממילא התייחס בעקיפין לטענת ההרשאה. אשר על כן, אני דוחה את טענת הנתבעת לפיה יש בהעלאת טענת ההרשאה משום הרחבת חזית." [ת"א (פ"ת) 3272-06 תיווך הצומת בע"מ נ' מרסל טורס בע"מ (2008)].
הלכה למעשה - בנסיבות המפורטות בהחלטה זו אין מקום להעניש מי מהצדדים על הימוריהם - הימורה של המבקשת, בהתעלמה מהמלצת כבוד השופט א' כהן, והימורו של המשיב, בהתעלמו מהמפורט בסעיף 36 לעיל – ומכך נגזרות שלוש מסקנות מעשיות, מייעלות ומאזנות: המסקנה האחת – טופס הבקשה לביצוע שטר מתוקן על אתר כך שתיכלל בו גם טענה חלופית של חתימה בהרשאה.
המסקנה השנייה – כמבוקש לחלופין בסעיף 13 לתגובתו האחרונה, המשיב יהא רשאי להגיש כתב הגנה מתוקן בתוך 45 ימים, ולצרף לו את אותה חוות דעת מומחה הנזכרת שם. המסקנה השלישית – נוכח אשר כבר פורט בסעיפים 10-18 לתצהיר ההתנגדות אשקול את עניין הוצאות המשפט בגין הדיון בבקשה רק לאחר עיון בכתב ההגנה המתוקן, ככל שיוגש.
משכך דין חלק זה של הבקשה להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 1999 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיב נקט בהליכים נגד המבקשת בלישכת ההוצאה לפועל בירושלים למימוש שטר משכנתא, לפיו שעבדה המבקשת נכס מקרקעין לטובת אגודה, שהעבירה לאחר מכן את המשכנתא למשיב.
מיסמך כזה הוא, איפוא, בגדר ראיה לכאורה שניתן צו; ממילא הוא גם מעין "פסיקתה", הנערכת לפי תקנה 198(א) וטופס 16 לתקנות סדר הדין האזרחי, אשר לפי תקנה 198(ב) המצאתה לבעל דין "כאילו הומצאה לו ההחלטה גופה". יצוין כי בא כוח המערערת לא נקב בתאריך שבו קיבל את החלטת ראש ההוצאה לפועל בשלמותה.
כפי שאמר "רק בתאריך יותר מאוחר שאיננו ידוע לב"כ המבקשת נשלחה אליו ונתקבלה אצלו החלטת כב' הרשם". לא די באמירה כללית כזאת כדי להראות שהיום שבו הגיש את עירעורו היה בגבולות המועד הקבוע בתקנה 120(ב) לתקנות ההוצאה לפועל; זאת, אפילו היה צורך להמציא לו את ההחלטה השלימה כדי לצאת ידי חובת ההמצאה.
מכיוון שכך, אין צורך לעמוד על הפגם בצורתו של העירעור שבעטיו מחק אותו בית המשפט המחוזי.
...
בית המשפט המחוזי סמך את פסק דינו על נימוקי ההחלטה שנתן עובר למתן פסק הדין, לפיה נעתר לבקשת המשיב למחוק את הערעור על הסף וכן דחה את בקשתה של המבקשת להאריך לה את המועד להגשת הערעור ולהתיר לה לתקן את כתב הערעור שהגישה.
נאמר שם בין היתר: "לאור כל האמור לעיל אני קובע כי לבקשה לא היה בסיס עובדתי ולפיכך אני דוחה את הבקשה.
--- לאור התוצאה שאליה הגעתי אני מורה על ביטול עיכוב ההליכים ומתיר למשיב להמשיך בהליכי מימוש המשכנתא לרבות פינוי הנכס".
לפיכך אני דוחה את בקשתה של המבקשת להרשות לה לערער על פסק דינו של בית המשפט המחוזי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו