יחד עם זאת, נקבע בעיניין פרג'ון כי "כוחו של המעסיק לבצע צעדי התייעלות הכרוכים בפיטורי עובדים אינו בלתי מוגבל", וכי על המעסיק לפעול בסבירות, בתום לב ובהגינות, וכי לצד השיקולים הנוגעים למישור הקבוצי עליו לשקול גם שיקולים הנוגעים למישור האישי, של העובד הבודד: "בחינת עניינו של העובד כפרט בפיטורי התייעלות וצמצום שונה במהותה מבחינת עניינו בפיטורים רגילים. בעוד שבפיטורים רגילים נבחנת עילת הפיטורים הנעוצה, בדרך כלל, בעובד עצמו, בתפקידו ובהתנהגותו, הרי שבפיטורי התייעלות וצמצום הצורך בפיטורים נקבע כבר במישור הקבוצי. במיוחד כך הדבר כאשר המישור הקבוצי הוליד רשימה מוסכמת של עובדים המועמדים לפיטורים המעוגנת בהסכם קבוצי. עם זאת גם במצב שכזה יש עדיין תוקף ומשמעות לבחינת עניינו של העובד הבודד, בין אם בבחינת טענותיו על דרך יישום הסכם ההתייעלות ובין אם בבחינת טענותיו האישיות הנוגעות לו עצמו, למשפחתו ולתלויים בו. גם כאן - על אף התחושה הטבעית שהחלטת הפיטורים היא סופית ואינה ניתנת לשינוי - עדיין מוטל על המעסיק לשקול בתום לב את טענותיו של העובד ולנסות למצוא להן פיתרון, בין בבטול הפיטורים, בהשהייתם, בשינוי תנאי הפיטורים או בכל דרך מתאימה אחרת".
בכל הנוגע לחובתו של מעסיק לבחון אפשרות של עבודה חלופית טרם הפיטורים, נקבע בע"ע (ארצי) 30226-06-13 קופת חולים מאוחדת - בונדר (3.9.18) כך: " על אף ששימוע שנערך בעקבות שינוי מבני במקום העבודה, איננו מחייב את המעסיק להציע לעובד עבודה חלופית באותם תנאים שבהם הועסק ערב השינוי, חובות תום הלב והאמון שהם חלק בלתי נפרד מיחסי עובד מעסיק, מחייבות את המעסיק לבחון את אפשרויות להעסקת העובד בעבודה חלופית - הגם בתנאים שונים מאלה בהם הועסק ערב השינוי – והצגתן של אפשרויות אלה (ככל שקיימות) לעובד בשימוע" (ראו גם ע"ע (ארצי) 18354-12-16 א.א. חברה לבידוד ולציפויים בע"מ - דואק (18.04.18)).
בעס"ק (ארצי) 26445-09-13 הסתדרות העובדים הכללית החדשה נ' מדינת ישראל (26.3.14), נדונה בין היתר העסקת עובדי מדינה בחוזים אישיים, והדברים שנאמרו שם רלוואנטיים גם לענייננו: "בפסיקתנו הוחלו ההגנות הניתנות לעובדי מדינה מפני פיטורים, למשל, גם על עובדי החוזים האישיים בשירות המדינה, לרבות ... חובת קיום הוועצות עם ועד העובדים וניהול הליך שימוע נאות, שבמסגרתו תנתן לעובד זכות הטיעון" (ראו גם ע"ע (ארצי) 1290-02 מדינת ישראל - אלי שדה (6.3.03)).
מנגד, הפגמים שנפלו בהתנהלותה של הנתבעת אינם 'ברף העליון' אלא נוגעים במחדלים לקיים הליך שימוע תקין כאשר בוטל תפקידו של התובע והוא לא שובץ מחדש לתפקיד מנהל האיזור החדש, כמו גם הסתבר שהשיקולים בשיבוץ העובדים היו מקצועיים ולא רק אירגוניים ולתובע לא ניתנה האפשרות להציג את עניינו בהקשר זה. עוד שקלנו את העובדה כי בסופו של יום, אף אם באיחור, הנתבעת ניסתה לאתר עבור התובע תפקיד חלופי, וכי ניצבה בפני אילוצים שנבעו מהסכם הרפורמה והמחויבות להעדיף עובדים תחת ההסכמים הקבוציים.
...
על כן, אנו קובעים כי התובע זכאי לפיצוי של 6 חודשים על יסוד שכר חודשי בסך 32,661 ₪, שהינו שכרו הקובע האחרון.
סיכום
על יסוד כל האמור, התביעה מתקבלת בחלקה, והנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך 147,973 ₪.
בנוסף, נוכח תוצאות ההליך, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ והוצאות שכ"ט עו"ד בסך 13,000 ₪.