מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגיעת גב בעבודה עקב הרמת משקל כבד

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כתאור תנאי העבודה (סע' 3 לטופס) תואר שהתובע נפגע בגבו בשל הרמת משאות כבדים בהם דליי צבע, פריקת משטחים, עירבוב צבעים ועוד, וזאת במשך 31 שנים.
בשאלון למבוטח (נספח לכתב ההגנה) תאר התובע שתפקידו בעסק הוא "פועל חנות חומרי ביניין". התובע תאר בשאלון כי הוא נידרש לבצע את המשימות הבאות: "פריקת סחורה ממשטחים, העמסת סחורה לרכבים, סידור סחורה במחסנים, סידור סחורה במדפים, וערבוב צבעים, והכל תוך הרמת משאות כבדים תוך כדי התכופפויות". כתאור הפעולות אותן הוא מבצע תאר התובע בשאלון "התכופפויות מאות פעמים ביום תוך הרמת משאות כבדים (סחורה וכלים)." אשר לסוג המשאות שהוא נושא צוין בשאלון כי מדובר בדליי צבע, שקי חומרי בנין, דבקים, כלי עבודה וצנורות במשקלים הנעים בין 5 ל- 30 ק"ג. עוד תואר בשאלון שעל התובע לשאת את המשאות מחוץ לעסק פנימה ולהיפך, מהריצפה למדפים ולהיפך ולשאת אותו למרחק של מספר מטרים.
...
מכלל המשימות שהתובע תאר שביצע, אנו מקבלים רק את טענותיו בנוגע לביצוע הפעולות הכרוכות בהפעלת מכונת ההברגה/ חריטה – משימה שביצע במשך כעשור וחצי (מפתיחת העסק ב- 1987 ועד תחילת שנות ה- 2000).
על יסוד האמור, ועל אף ששוכנענו שעד לשנת 2011 ביצע התובע עבודה מאומצת, אנו קובעים שלא עלה בידי התובע להראות כי מתקיים רצף קבוע ואחיד של תנועות זהות במהותן באופן המהווה סדרה של תנועות חוזרות ונשנות על פני פרקי זמן משמעותיים.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע, עובד שיפוצים במשך שנים רבות, הגיש תביעה להכיר בכאבי גב כפגיעה בעבודה.
בעקבות הרמת משאות כבדים במהלך כל היום ושימוש בכלים כבדים ורוטטים ועבודה בכיפוף ובזוויות שונות הגורמות לעומס על עמוד השידרה ומאמצים פיזיים וכל הנ"ל שהובילו בסופו של דבר לפגיעותיי ולכאבי גב מתמשכים.
העבודה כללה הרמת משאות כבדים כדוגמת שקי מלט במשקל של כ- 50 ק"ג, מרצפות גדולות במשקל של כ- 15 ק"ג, שקי פסולת במשקל של כ- 20 ק"ג ושקי טיט במשקל כ- 20 ק"ג. בנוסף לכך, כלי העבודה בהם השתמשתי דוגמאת קונגו ופטישון גם כן היו כבדים ואף רוטטים.
...
לאור כל האמור לעיל, התובע לא הרים את הנטל המוטל עליו ולכן יש לדחות את התביעה ברכיב זה. ארוע תאונתי כך נאמר בתצהיר התובע: ב- 20 בספטמבר 2016 במהלך הרמת משא כבד התחילו לי כאבי גב. תחילה, לא פניתי לרופא.
יחד עם זאת, צירוף כל האמור לעיל, אי הדיוקים שנפלו בטופס התביעה ובעדות לחוקר, העובדה שהתביעה הוגשה 4 שנים לאחר הארוע הנטען, כמו גם סתירות בעדות התובע ביחס לנסיבות הארוע, כל אלה מביאים למסקנה כי לא הוכח קיומו של ארוע תאונתי ביום 20/9/16 או בחודש ספטמבר 2016.
סוף דבר, התביעה על שני רכיביה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שביעית, עיון בחומר הרפואי שהוצג מעלה כי כאשר היה לתובע פגיעה בעבודה, הדברים נאמרו על ידו בצורה ברורה בסמוך לארוע כעולה מנ/6:" לדבריו, ניפצע היום בעבודה...". וכעולה מנ/9 מיסמך רפואי מיום 2.7.14 שם התלונן התובע:" במהלך עבודתו כמסגר מציין שריתך את הרתכת שמע קליק בגב והגב נתפס". כך גם עולה מנ/8 מיום 18.3.13 :" ...לדבריו לפני שבועיים, במהלך עבודתו ( הרמת משקל כבד) חש בכאב גב...". ר' גם נ/11.
שמינית, עיון בנ/3 מעלה כי התובע היתייחס לכך שאירעה לו ארוע בעבודה לראשונה רק במסגרת טופס למתן טפול רפואי לנפגע בעבודה ( בל/250) ושם תאור התאונה היה: " לטענתו סובל מכאבי גב עקב העבודה". אין בתאור זו כל תאור ספציפי כפי שעלה בגירסתו העובדתית של התובע ומשכך הדבר יפעל לחובתו.
...
ביום 28.07.2020, נערך דיון מקדמי בתיק על ידי חברי סגן הנשיאה, השופט דורי ספיבק, במסגרתו ניתנה החלטה כמצוטט: "1. בפתח הדיון היום ציין בית-הדין בפני התובע כי מוצע ומומלץ לו לפנות לסיוע המשפטי לייצוג בתיק זה. התובע הבהיר שאינו מעוניין בכך. 2.במהלך הדיון הסתבר כי התובע טוען במסגרת תיק זה לאירוע תאונתי שאירע לו ביום 10.2.19 שגרם לפגיעה בגבו, ולא לפגיעה כתוצאה מעבודה ממושכת (מיקרוטראומה). עם זאת, מחלק מהמסמכים שצורפו לכתב התביעה, מהעובדה שהתובע נדרש להשיב על שאלון מיקרוטראומה, ומכתב ההגנה, עולה שכפי הנראה עניינו של התובע נבחן (ונדחה) במסלול המיקרוטראומה, ולא ברור האם אכן נעשתה בדיקה יסודית של טענתו לאירוע תאונתי. 3 בנסיבות ... שקלתי להחזיר את עניינו של התובע לבחינה מחודשת של פקיד התביעות, אך הגעתי למסקנה שעל מנת למנוע עיכוב נוסף בהשלמת הבירור, נכון במקרה הזה לקבוע כי התיק יועבר לשמיעת הוכחות.4.לאור כל האמור, מזכירות בית-הדין תעביר את התיק לפי הסבב למותב לצורך שמיעת ההוכחות בשאלה האם אירע לתובע ביום 10.2.19 אותו אירוע נטען, שבמהלכו הרים ארון ושמע קליק בגב. מועד לדיון הוכחות ייקבע ויישלח לצדדים. מאחר שהתובע אינו מיוצג, אין הוא נדרש להגיש תצהיר עדות ראשית, אך לשם ייעול ההתדיינות, עליו להגיש עד ליום 1.10.20 תיאור מפורט של האירוע הנטען, וכן את כל המסמכים התומכים בטענותיו. למען הסר ספק, במהלך דיון ההוכחות לא יורשה התובע להגיש מסמכים נוספים. כמו כן, אין צורך בהגשת מסמכים נוספים שכבר הוגשו בתיק. ככל שהתובע מבקש להעיד עדים, עליו לוודא הגעתם למועד הדיון שייקבע". ביום 13.9.20 הגיש התובע את גרסתו העובדתית.
מנגד הנתבע טוען כי דין התביעה להידחות מאחר והתובע לא הרים את הנטל להוכיח את תביעתו.
להלן הכרעתינו: לאחר שמיעת העדויות ושקילת הראיות שהובאו לפנינו, הגענו לידי מסקנה כי התובע לא הרים את נטל הראיה בדבר התרחשות של אירוע בעבודה מיום 10.2.19, נפרט את נימוקינו להלן: ראשית, גרסתו העובדתית של התובע מיום 13.9.20 היתה, כמצוטט:"בתחילה ביצעתי פריקה של כלי עבודה, פירקתי ארון ישן ופירקתי גלגלון כיבוי אש חדש, ברגע שהרמתי את גלגלון הכיבוי האש חשתי בדקירה איומה בגב התחתון, ...החתמתי את הלקוחה על גבי ת.מ- ביצוע העבודה על פי הזמנת העבודה..." עם זאת, עיון בטופס התביעה לדמי פגיעה שהוגש על ידי התובע ביום 4.3.19 , נספח לכתב ההגנה מעלה כי התובע תיאר את פגיעתו כמצוטט:" בשעת התקנת ארון אצל לקוח... אך מדובר במצב מתמשך עד אשר קרסתי מכאב.... ביצוע התקנת ארון כיבוי אש- כאבי גב עצומים ובלתי נסבלים. במהלך כחודש לפני כאבי גב בזמן עבודות נוספות כגון עבודות מסגרות עד אשר נשברתי בפגישת האורטופד". עוד עולה מטופס התביעה, כי התובע ציין בטופס כי לא היו עדים לאירוע הנטען.
אשר על כן, לא שוכנענו כי התובע הוכיח את תביעתו.
משכך התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהקשר זה נקבע כי: "על מנת להכיר בכאבי גב כתאונת עבודה, על המבוטח להוכיח שהיה מאמץ בלתי רגיל או ארוע פיזי מיוחד בעבודה שניתן לקשור להופעתם; כדוגמת הרמת משא כבד ממה שהמבוטח רגיל להרים או הרמת משא תוך תנועה סיבובית לא נכונה" (ר' עב"ל 338/96 המוסד - יוסף עובדיה, פד"ע לו 213, 230).
להלן הכרעתינו: לאחר שמיעת העדויות ושקילת הראיות שהובאו לפנינו, הגענו לידי מסקנה כי התובעת הרימה את נטל הראיה בדבר היתרחשות של ארוע תאונה בעבודה מיום 20.9.2018, נפרט את נימוקינו להלן: ראשית, עיון בתצהיר התובעת מעלה כי גירסתה לענין הארוע היתה כמצוטט: "7. הנני מצהירה כי התאונה אירעה ביום 20/09/2018 סמוך לשעה 7.20 תוך כדי ועקב עבודתי. בזמן שהנחתי את אחד התינוקות על השטיח וניסיתי להתרומם, לפתע הרגשתי "קליק" בגב ומאז הגב שלי תפוס ואני סובלת מכאבים חזקים עם הגבלה בתנועות.
גם עיון בטופס התביעה אותו הגישה התובעת לנתבע מעלה כי גירסתה לארוע היתה בהתאם לתצהירה ועדותה: "בעת שהנחתי על המזרן תינוקת כבדה הרגשתי לפתע קליק בגב וכאבים חזקים" ר' נ//1 גם בבקשה למתן טפול רפואי לנפגע בעבודה, מיסמך שמולא גם על ידי המעסיק, נכתב בכל הנוגע לארוע: "לדברי העובדת בתאריך 20.9.18 יום חמישי בזמן שהניחה את אחת התינוקות על השטיח וניסתה להתרומם חזרה הרגישה "קליק" בגב ומאז הגב תפוס והיא סובלת מכאבים.
עוד עולה מחקירתה הנגדית של גב' אטדגי כי מדובר היה בתינוקת כבדה: "עו"ד פילוסוף: רק עוד שאלה אחת אם אפשר. מקודם את אמרת מבחינת המטפלות שגלית הייתה בכיתה, העדה, גב' אטדגי: תנוקות היינו. ש: לא, היא תנוקות של איזה גילאים?ת: היא בגיל 10, 11 חודש. ש: 10, 11 חודש. ת: כן.ש: וממוצע משקלים שלהם? ת: 15, 17, 20 קילו משהו כזה, זה תלוי. הם לא קלים, שיהיו בריאים. עו"ד פוגל: גיל שנה זה 17 קילו? הבן שלי הוא בן,העדה, גב' אטדגי: 10 חודשים, הילדה הזאת ספציפית קצת יותר מלאה. אני לא מדדתי משקל אבל זה פחות או יותר,.." ר' עמ 5 שורות 12-22.
...
מנגד הנתבע טוען כי דין התביעה להידחות מאחר והתובעת לא הרימה את הנטל להוכיח את תביעתה.
משכך שוכנענו כי מחומר הראיות עולה כי אכן יש לקבל את גרסת התובעת לאירוע התאונה מיום 20.9.2018.
אשר על כן, שוכנענו כי התובעת הוכיחה את תביעתה.
משכך התביעה מתקבלת ועל הנתבע לפעול לתשלום דמי הפגיעה לתובעת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זו התקופה שנבחנה על ידי המוסד וכך גם על ידינו, אף כי בתצהירו היתייחס התובע לתקופה נוספת של שנה מתוכה חצי שנה עבד, לטענתו, כסדרן במרכול "יינות ביתן" וחצי שנה נוספת במרכול "שופרסל דיל". במסגרת התביעות שהגיש למוסד (צורפו כנספח לכתב ההגנה) טען התובע כי: "עקב ביצוע תנועות חוזרות ונישנות הכרוכות בהרמת הידיים מעל גובה השכמות לצורך ביצוע עבודתו כסדרן נגרמה פגיעה בכתפיים על פי תורת המקרוטראומה" וכי "עקב הרמת משאות כבדים ובצוע תנועות של כיפוף ויישור של הגב באופן חוזר ונשנה וכן הטיית הצואר לצדדים ומעלה ומטה באופן חוזר ונשנה, נגרמו פגיעות חוזרות ונישנות אשר גרמו במצטבר לפגיעה בגב ובצואר". כאשר נישאל בחקירתו במוסד (צורפה כנספח לכתב ההגנה) איזה תנועה חוזרת ונשנית ביצע אנספור פעמים עם הצואר, השיב: "להרים ארגזים וקרטונים וכל היום לסדר על המדפים.. הייתי לוקח את הסחורה מהמחסן לתוך החנות, לוקח מהמחסן שם בתוך העגלה, סוחב את העגלה לתוך החנות ושם מסדר את המדפים... כל פעם הייתי מתכופף ולוקח סחורה מהעגלה או מהמחסן והראש שלי היה למטה ואחר כך הייתי צריך לסדר את הסחורה על המדף אז הייתי צריך להרים את הראש.. אני מוציא ביום עבודה לפחות 15-20 עגלות שבכל עגלה ישנם לפחות 10-15 ארגזים תלוי במוצר ובגודל של המוצר. הייתי מפריד את המוצר ושם אחד אחד על המדף (ר' עמ' 2 לחקירת התובע במוסד, שורות 4-18).
במסגרת עב"ל 16094-05-14, נדג'ידה דוידוב נ' המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 12.12.2016 נדון עניינה של סדרנית סחורה בסופר, שם נקבע במסגרת פסק דינה של כבוד השופטת רוזנפלד (כתוארה אז) שדחה ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי שקבע כי לא הוכחה תשתית עובדתית למקרוטראומה לפגיעה בגבה, כי: " ..המערערת אינה חולקת על כך שפעולת ההתכופפות וההרמה של מוצרים בוצעה לצרכים שונים, לגבהים שונים ובמשקלים שונים. לטענתה, ניתן לבודד את פעולות הכיפוף, היישור וההרמה אותן ביצעה מפעולות אחרות. אלא שעיון בתשתית העובדתית כפי שהובררה בבית הדין האזורי מעלה כי המערערת ביצעה מספר רב של פעולות לאורכו של יום העבודה: פריקת משטחי סחורה שהגיעה במספר משתנה של ארגזים במשקלים שונים והעברתם לעגלה, נסיעה עם העגלה למחסן שם סודרו הארגזים על גבי מדפים בגבהים שונים, טיפוס על סולם לצורך סידור הארגזים על גבי המדפים הגבוהים, העברת סחורה בארגזים מן המחסן למדפי הסופר, פתיחת הארגזים, קידוד המחיר וסידור הסחורה שבארגז, שמשקלה משתנה על גבי המדפים, מיון סחורה קודמת, סידור סחורה בתוך מקררים עומק שונה. פעולות אלה כללו גם התכופפות והרמת משאות במשקלים שונים לגבהים שונים, אלא שפעולות אלה לא נערכו ברצף קבוע ובסדר מסוים, אלא בהתאם לצורך שהתעורר בעבודת המערערת. מן האמור עולה כי הפעולות שביצעה המערערת במהלך יום עבודתה הנן פעולות מגוונות, השונות במהותן מבחינת המאמץ שהופעל, התדירות בה הן בוצעו ורציפותן. זאת, להבדיל מתנועות חוזרות ונישנות הזהות במהותן המבוצעות ברצף, הנדרשות לקיומה של תשתית עובדתית לפי תורת המקרוטראומה. לאור האמור, ומשנעדרות תנועות אלה אלמנט של רציפות, אין די, כטענת המערערת, בהצבעה על כך שהיא התכופפה והרימה משאות מספר רב של פעמים ביום, אשר גרמו למאמץ מוגדר בגבה." כך גם בעניינינו.
...
הנתבע סבור כי יש לדחות את התביעה.
לאחר שבחנו את טענות הצדדים ואת כלל העדויות והראיות שבהליך, נחה דעתנו כי לא הונחה תשתית עובדתית לקיומה של מיקרוטראומה ביחס לפגימותיו הנטענות של התובע בגב, בכתפיים או בצוואר ולפיכך יש להורות על דחיית התביעה כבר בשלב זה. התובע עבד כסדרן סחורה במרכול "יוחננוף" החל מיום 22.9.2016 עד ליום 17.11.2018.
סוף דבר שעה שלא הונחה בפנינו תשתית עובדתית לקיומה של מיקרוטארומה, כאשר התובע לא הצביע על פריט הליקוי המתאים למחלת מקצוע נטענת כך שלא הוכחה בפנינו אפשרות לכאורית כי התובע עומד בתנאי הפריט, יש להורות על דחיית התביעה כבר בשלב זה. כמקובל בהליכים סוציאליים מעין אלו, על אף דחית התביעה איננו עושים צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו