סיבות אחרות העלולות להיות קשורות באוטם:
בסיכום המחלה מבית החולים קריית שלמה נכתב: "היום (3.8.2015) נפטר באופן פיתאומי, ללא סימנים קודמים לארוע, לפחות בחצי השנה האחרונה לא היו אירועים חריגים במצב מערכת הנשימה, קרדיאלית היה יציב, ללא הפרעות נשימה, לחץ דם ודופק ללא עליות וללא ירידות. אכל ושתה. היה רגוע, שקט וערני. ללא תופעות לואי של הטיפול. היה מרותק לכיסא גלגלים. קיבל טפול סיעודי מלא בכל תחום".
אמנם, יש להניח כי עקב הפגיעה הנוירולוגית, מצבו הכללי היה ירוד, אך כך היו שש עשרה השנים מאז פגיעה זו ועד פטירתו, ללא שתואר ארוע חריג בסמוך לפטירתו.
בסיכום: האוטם בו לקה בשנת 1999 היה אוטם תחתון צדדי, עם פגיעה קלה בלבד בתיפקוד חדר שמאל, שחלפה בהמשך (מקטע פליטה חוזר 57%), כשבצנתור שבוצע כעשרה חודשים לאחר מכן הודגמה היצרות קשה בעורק הקידמי, שאינו העורק שגרם לאוטם ובעטיו עבר ניתוח מעקפים, כשהעורק הימני נשוא האוטם היה כבר חסום.
...
ד"ר עצמון צור קבע בחוות דעתו כך:
"לסיכום: על סמך הכתוב במאמרים אותם ציינתי לעיל, יכול אנוכי לקבוע שהופעת הדמנציה (שטיון) בה לקה התובע בעקבות הנזק המוחי עקב אנוקסיה שנגרם לו בגלל אירוע של דום לב – נשימה, עלולה בהחלט להשפיע על המצב הבריאותי של האדם. בנסיבות אלו, אין ספק שהיא גרמה בדרך זו או אחרת למותו כבר בגיל צעיר יחסית. קל וחומר שמגוריו במוסד בו חוסים חולים דמנטיים יש בו כדי להחמיר את אותה תופעה. על כל פנים הדמנציה אינה מהווה סיבה עיקרית לפטירה, אבל יש בה כדי לגרום לקיצור בתוחלת החיים – ומעבר ל-50%".
לבקשת הנתבע ד"ר צור התבקש להשיב על שאלות הבהרה כמפורט בהחלטה מיום 20.12.2019 והוא השיב עליהן ביום 19.1.2020.
אנו סבורים, כי השוואה זו אינה נכונה ולו מפאת כך שהתוצאה של פס"ד הבר היא השבת התיק לבית הדין קמא לצורך מינוי מומחה נוסף כדי שאולי ישפוך אור על עובדות המקרה ובמילות בית הדין הארצי: "וייתכן כי מומחה נוסף יוכל לשפוך אור על שאלה זו שהיא משמעותית ביותר לבירור זכאותה של המשיבה".(ס' 23 לפס"ד הבר).
סוף דבר:
התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות בסכום של 5,000 ₪ וזאת בתוך 30 יום.