מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגיעה עצבית רפלקסית מוחלשת ברגל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי קפל הליגמנט הצהוב ושארית הדיסק לא יכולים להסביר את סיבת ההחמרה בניתוח הראשון וזאת, נוכח העובדה כי קפל שכזה בגובה חוליה 3L אינו יכול להסביר את המיגבלה ב5L (המעצבבת את כף הרגל) מבלי שנפגעו חוליות 4L–3L. בעיניין הטענה למשיכה אגרסיבית של שורשי העצבים, הדגישה כי התובע הפך שאלה תאורטית ואת התשובות שהתקבלו במהלך הדיון לטענה מרכזית כנגדה ולגופו של עניין טענה כי מדובר בפעולה מובנית בניתוח.
...
בנסיבות אלה, הנני סבור, כפי שנקבע, בעניין גיל, כי אין מנוס, אלא מלקבוע את שיעור התרומה של רשלנות הנתבעת לגובה הנזק, בגין מצב התובע ונכותו, בהתחשב במכלול השיקולים הרלוונטיים, על-דרך האומדנה וכעולה מהראיות שהובאו לעניין.
לפיכך, לאחר בחינת נתוני התובע באשר למצבו הרפואי, בשים לב לקביעות מומחה בית-המשפט, שלפיה סובל התובע מפרפלגיה קשה, שהנכות המוטורית בגינה הִנה בשיעור של 80% ולנוכח פגימותיו הנוספות בעניין הפגיעה בסוגרים והפגימה האורולוגית ולאחר שהתרשמתי ממגבלותיו התפקודיות, נתתי דעתי לגריעה מכושר השתכרותו והפסדי ההשתכרות שנגרמו לו, התחשבתי בצרכיו השיקומיים כעולה מחוות-הדעת המומחים והעזרה שלה ייזקק בשל מגבלותיו, כאמור, לרבות האביזרים והטיפולים הפרא-רפואיים, צרכי ניידות ודיור והנזק הכללי בגין כאב וסבל, הכול, מצד אחד; ומצד שני, גודל הנזק שניתן לייחס לאחריות הנתבעת בניכוי יחסי של תגמולי הביטוח הלאומי, נחה דעתי כי יש להעמיד את שיעור הפיצוי המגיע לתובע, כאמור, בגין אחריות הנתבעת, בשיעור מתון ובסכום של 300,000 ₪.
סוף דבר הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 300,000 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך-דין בשיעור של 23.6% וכן הוצאות משפט, בשים לתוצאות פסק הדין, בסך של 30,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 24.5.21 השיב המומחה לשאלות ההבהרה, כדלקמן: "חשיבות המידע שצורף הנה בעיקר בכך שסמוך להופעת התלונות דר' דבי שהנו מומחה למחלות עצב הקפי ומחלות שריר מצא חולשה קלה של השרירים הפרוסימלים ברגליים. הוא סבר ביוני 2016 שאין מדובר בתסמונת גיליאן ברה, בהמשך מצבה החמיר כולל בבדיקות EMG, ב 2020 במסגרת אישפוז במחלקת נוירולוגיה נמצאה איבחנה קרוב לוודאי chronic inflammatory demyelinating CIDP – Polyneuropathy כאשר יתכן וטפול שנלקח anastrazole תרם להחמרה של הפולינוירופתיה, מימצאי הבדיקה הנוירולוגית היו של פגיעה קלה. בעקבות האבחנה הזו גב' דר' פולסק קיבלה טפול ב-IVIg. ראוי לציין כי כל הבדיקות שצוין כי בוצעו בבי"ח מאיר בלינסון והדסה בסמוך לארוע לא צורפו.
...
המומחה הסביר ששתי החלופות האמורות אינן סבירות בעיניו, הסבריו הגיוניים, מבוססים על מומחיותו, ולא מצאנו אפוא כל פעם בשיקול דעתו בעניין זה. המומחה חידד והבהיר כי הסימנים הקליניים של המטופל שלטענת התובעת נדבקה ממנו, שונים מאלו שהופיעו בתובעת, וממילא לא נמצא תיעוד לפיו התובעת סבלה מדלקת חריפה של העצבים ולפיכך לא נמצא בסיס לטענותיה של התובעת לפיהן חלתה בדלקת של העצבים.
בנסיבות אלו, לא מצאנו טעם לסטות מחוות דעתו המנומקת של המומחה.
סוף דבר על יסוד האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ללא הגבלה בתנועה רפלקסית.
העצבים בקרניאליים בגדר הנורמה.
כהבהרת בית המשפט העליון: "בדרך כלל, הנכות הרפואית משקפת אל נכון גם את מידת הפגיעה בכושר התיפקוד. כך, למשל, נכות רפואית בשיעור 20% עקב פגיעה בתחום האורטופדי – כמו פגיעה ביכולת התיפקוד של יד או רגל – תשקף, בדרך כלל, גם את שיעור הנכות התפקודית. הנפגע מוגבל בתנועותיו ובכושר פעילותו עקב אותה נכות, ושיעור הנכות הרפואית אשר נקבע לו משקף גם את שיעור נכותו התפקודית. אך לא תמיד כך. לעיתים, הנכות התפקודית...
...
בסיכומו של דבר, לעניין הנכות הרפואית נקבעו הדברים הבאים: "בבדיקתו הקלינית לא התרשמתי מכל ממצא בע"ש הצוארי ובברכיים. אשר לע"ש המתני הרי שהתרשמתי מחוסר שיתוף פעולה מצד הנבדק כאשר הדגים חוסר כל תנועתיות כלשהי בע"ש המתני עם תנגודת קשה לכל נסיון תנועה פסיבי. מאידך ניתן היה להגיע למצב של גו ירכיים במעבר משכיבה לישיבה בזווית של 90 מעלות ללא כל קושי. לא נמצא גרוי סכיאטי או חסר נורולוגי. סיכום: אשר על כן הנני בדעה שכתוצאה מתאונת הדרכים ביום 6.4.00 לא נגרמה לנבדק כל נכות צמיתה בתחום האורתופדי" (שם, עמ' 2-3).
לסיכום 15.
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 38,000 ₪, בצרוף שכ"ט עו"ד של 13% + מע"מ ואגרה משוערכת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר מכן ביצע המומחה בדיקה פיזיקלית בתובעת, וכך כתב: "נכנסה לבדיקה עם צווארון. מתארת את בעייתה עם דמעות. מאוד מתרגשת. הגבלה קשה בתנועות הצואר. כפוף 20 מעלות, יישור 0 מעלות, רוטציות 20-30 מעלות לכל צד. הטיה 10-20 מעלות לכל צד. אין חסר עיצבי בידיים. כוח מוחלש בכל היד-ממצא סובייקטיבי. תחושה תקינה רפלקסים תקינים. משתמשת פחות ביד שמאל. מרימה הידיים עד גובה 180 מעלות מימין ו 150 מעלות משמאל. שאר התנועות בידיים מלאות. רגישות ניכרת לכל אורך הגב אך בעקר בצואר. הגבלה בתנועות הגב התחתון בעקר בכפוף בעמידה. בישיבה יכולה שבת עם רגליים ישרות. מבחן לסק שלילי. אין חסר עיצבי ברגליים. הזזה של הרגליים ברוטציה גורמת לכאב בכל אורך הגב." (שם, עמ' 2).
כהבהרת בית המשפט העליון: "בדרך כלל, הנכות הרפואית משקפת אל נכון גם את מידת הפגיעה בכושר התיפקוד. כך, למשל, נכות רפואית בשיעור 20% עקב פגיעה בתחום האורטופדי – כמו פגיעה ביכולת התיפקוד של יד או רגל – תשקף, בדרך כלל, גם את שיעור הנכות התפקודית. הנפגע מוגבל בתנועותיו ובכושר פעילותו עקב אותה נכות, ושיעור הנכות הרפואית אשר נקבע לו משקף גם את שיעור נכותו התפקודית. אך לא תמיד כך. לעיתים, הנכות התפקודית...
...
לסיכום 28.
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את הסך של 2,552,000 ₪, בנכוי מלוא תגמולי המל"ל ובנכוי התשלומים התכופים (נטו, ללא רכיב שכר טירחה, משוערכים [הפרישי הצמדה וריבית] להיום), בצרוף שכ"ט עו"ד בשיעור 13% + מע"מ (בניכוי שכר הטירחה ששולם במסגרת התשלומים התכופים, משוערך כנ"ל להיום), וכן החזר אגרות בית משפט ושכר עדים ומומחים.
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע שיפוי של 80% ממלוא הגמלאות, בתוספת הריבית ההסכמית המירבית, בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 20% + מע"מ, וכן החזר אגרות בית משפט ושכר עדים ומומחים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

" מפי בא כוחו צוין " זה תיק שהגיע מבית משפט. למעשה היה ארוע ביולי 2013. ניכנס הרים משא כבד של רמקול, למעשה נפגע בגב. כתוצאה מהפגיעה הזו ועד היום סוחב את הרגל, הרגל בצליעה, עבר ניתוח של קובלציה "צרבת דיסק" בשנת 2013.
עיון בדו"ח ועדה מיום 21.6.2021 המשך דיון ליום 19.5.2021 בגין תאונה מיום 24.11.2020, בפירוט ליקויים מפי המשיב צוין "מצרף דף תלונות. הגבלות בתנועת רגל ימין, כיפוף גב מלווה בכאב. חולשה וזרמים ברגל ימין (יותר משאל). כאב גב עמ"ש תחתון, כאבי צואר. קושי בעמידה ממושכת, זרמים קבועים מתגרבים לאורך רגל ימין, כאבים מתגברים בהליכה מגב תחתון. צליעה. 21.6.2021 יש לי זרמים ברגליים כל הזמן. באזור כף רגל ימין בחוץ יש לי חוסר תחושה וזרמים וקפיצות. גם בירך וגם בשוק." מפי בא כוחו " ...תאונת וויפלאש כאבים הצואר והגבלה תנועות צואר, חבלה בגב מותני. בקע קודם ובלטים מתאונה של 2013. וכיום החמרה. חשד לדרופ פוט אצל הנוירולוג. 21.6.2021 מעבר לחולשה בכף רגל- הממצאים לא יכולים להראות על המיגבלות שיש ברגל." בבדיקה צוין " CT עמ"ש מותני 11.6.2020 (לפני התאונה) בלט דיסק L5-S1 עם לחץ ניכר על שורשים יותר מימין. 7.3.2021 MRI בלט דיסק 5S1 קונטורוזיה דיסקית ממצא כמתואר בגובה L5-S1 עם לחץ על שורש S1 והצרות מימין ללא שינוי משמעותי לעומת הבדיקה הקודמת. בבדיקה: הליכה עם סימנים גרירה קלה מאוד רגל ימין לא נעזר באביזרי תמיכה משתמש במכשיר טנס באופן קבוע, הגבלה בתנועות גב תחתון במידה בינונית עד קשה. כל גס שמור דו"צ. רפלקסים פאטלארים ערים שוים, חסר אכילס מימין, ירידה בתחושה בפזור דרמטום L5-S1 מימין, לסג שלילי, עמדת ראש מרכזי, תנועות צואר ללא הגבלה. 21.6.2021 בדיקת 22.1.2021 EMG סימנים של מזג שורשי כרוני קל. אל 5 אס 1. בדיקה קודמת מ-20.5.20 (כמה חודשים לאחר התאונה) רושם לנזק שורשי כרוני ב אל 2 4 דוצ. בדיקה נוספת 13.11.2017 חשד לנזק שורשי אל 5 מימין. בדיקה נוספת 28.9.2014 נזק שורשי כרוני קל אל 5 יותר קשה מימין." במסקנות הועדה נקבע "ועדה עיינה בחוו"ד של ד"ר ברנשטיין 30.5.2019 לפיה קביעת נכות 20% לפי 37(10)ב בעבור הפרעה תפקודית בגב תחתון- מצב קודם לתאונה. חוו"ד ד"ר תומר קראוול 28.11.2019 הערכה דומה. בדיקת נורולוג ד"ר נטוא 16.5.2021 הליכה על עקב ימין עם רושם של צניחה קלה של כף רגל ימין. מתייחס גם להשוואה בין בדיקת אם אר איי מ 25.10.2013 לאם אר אי החדש. "ללא שינוי משמעותי לעומת הבדיקה הקודמת אך מצטט גם את ד"ר דוידוביץ שסבור שקיימת החמרה מבדיקת 2013. בבדיקה היום - הליכה עצמאית מסוגל ללכת על בהונות ועקבים. החזרי פיקה סימטרים אכילס מוחלשים דוצ סימן לסד הפוך שלילי דוצ. בבדיקה בשכיבה כח 5 מינוס לישור כף רגל ובהונות מימין. יש לציין כי לא הייתה פניה למיון ביום התאונה. כעבור יומיים נבדר עי טראומטולוג.". ברכיב מצב קודם צוין "20% סעיף ליקוי 37(7)(ב) הגבלה בינונית בתנועות עמוד שדרה מותני". לתובע לא נקבעה נכות בגין התאונה מיום 24.11.2020.
הממצאים בחוות הדעת ובבדיקה על ידי הועדות יוחסו לפגיעה עצבית שורשית.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ועיינתי בדו"חות הועדות הרפואיות, ובמסמכים הרפואיים ביחס לתאונה דנן לתאונה קודמת משנת 2013, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להבאת ראיות לסתור להידחות.
במסקנות ועדת הערר נקבע "לאור ממצאי הבדיקה הקלינית מהיום וממצאי בדיקות הדימות וה-EMG. הועדה דוחה את הערר. אין הממצאים הקלינים כדי להקנות נכות אורתופדית. ובדעת הועדה גם הקביעה של נכות בשיעור 10% בגין נזק נוירולוגי הינה המירב שניתן לקבוע. הועדה עינה בחווד של דר ברנשטין מיום 14.12.2017 אינה מקבלת את מסקנותיו, כיוון שכאמור אין מקום לקבוע נכות בשיעור 20% בגין נזק נוירולוגי על רקע בקע דיסק כיוון שכאמור בבדיקה היום אין ממצאים נוירולוגים פתולוגים אובייקטיבים.". הערעור נדחה.
לפיכך, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו