מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגיעה נפשית של ילד בעקבות תאונת דרכים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה טען התובע לפגיעה נפשית בו ובחמשת ילדיו, כתוצאה מחוב שלו לנתבעת שנוצר, לטענתו, שלא כדין.
נראה כי בעקבות התאונה הוא נזקק לטיפולים שונים, בגינם הוא שילם בהמחאות סכומים כלשהם לנתבעת.
יצויין, כי סקירות אלו מתארות את מצבו האישי והמשפחתי של התובע, ללא כל קשר לתביעה זו. עוד צורף לכתב התביעה, אישור רפואי של דר' אילן ניסל פסיכיאטר מומחה ופסיכוגריאטר מיום 29.7.15, זוהי למעשה מעין חוות דעת (המסמך לא ערוך כחוות דעת, אך נחזה להיות ככזה) בתחום הנפשי בקשר עם תאונת דרכים מיום 9.4.13 שלא קשורה לנסיבות תובענה זו. צורפו מכתבי תודה של מיפעל הש"ס העולמי, על תמיכה ועזרה למפעל הדף היומי, אך מכתבים אלו מופנים לשם אחר משם התובע ולא ברור מה הקשרם.
...
ביום 23.5.18 החלטתי כי לא יהיה זה נכון לתת פסק דין בהעדר הגנה, לאור חוסר בהירות העילה שפורטה בכתב התביעה, ולאור סמכותי בהתאם לתקנה 10 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות, תשל"ז- 1976.
ככל שהתובע מבקש לבטל את הליכי ההוצאה לפועל, הרי שאיני מוסמך להיעתר לבקשה זו. על התובע לפתוח בהליכים בפני מערכת ההוצאה לפועל, ולקבל ייעוץ משפטי כיצד לעשות זאת, מעבר לכך שהתובע לא צירף כל אסמכתא להליכי גביה בהוצאה לפועל, או לשיקים שלו שנמסרו לגביה ע"י הנתבעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך, לא כל נזק פיזי או נפשי שיגרם להורה בעקבות תאונת דרכים של ילדו יביאו לגדר נפגע משני – חייבים להתקיים כל אותם התנאים שנקבעו.
...
אני מקבל פנסיה מאז שחליתי בסרטן, נתנו לי בתחילה ימי מחלה.
התובע הפסיק עבודתו כשגרה במאפיה עוד קודם לתאונה מסיבות שאינן קשורות לתאונה ולא שוכנעתי, כי התכוון אכן לחזור לעבודה מלאה לולא התאונה.
הערכת הנזקים מתקבלת הערכת הנזקים הבאה: א. עזרת הזולת - 18,000 ₪ ה. הוצאות רפואיות ואחרות - 2,000 ₪ ג. נזק לא ממוני - 35,532 ₪ סך הכל סכום של 55,532 ₪ סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע סך של 55,532 ₪ בתוך 30 יום, בצירוף ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר ששמעתי את הראיות ועיינתי במסמכים שהוגשו, מצאתי כי נסיבות הפסקת עבודתה של התובעת בשנת 2018 מתיישבות יותר עם הפגיעה והנכות הנפשית של התובעת מהארוע משנת 2009 מאשר הפגיעה מתאונת הדרכים נשוא תביעה זו, הכל כפי שיפורט להלן.
משהוכח לבית המשפט כי הפרישה של התובעת מעבודה כמורה ויציאתה לגימלאות מוקדמות ממשרד החינוך, מבלי שחזרה לעבוד מאז, אינו תוצאה של הפגיעה והנכויות בגין תאונת הדרכים, אלא בשל נכויות שאינן קשורות בתאונה ובשילוב עם שחיקה מעבודה, לא זכאית התובעת לכל פיצוי בגין הפסד שכר מאז הפרישה מעבודה ועד היום.
התובעת טוענת בתצהירה כי נוכח מצבה הבריאותי, נדרשה לעזרת בני המשפחה, במיוחד לעזרת בעלה וכן של ילדיה, אשר סייעו במטלות משק הבית, קניות ובישולים.
...
בנסיבות אלה, סבור אני, כי בגין התקופה הסמוכה שלאחר התאונה נזקקה התובעת לסיוע ועזרה מוגברים של משפחתה, החורג מעזרה רגילה, המצדיקים פסיקת הוצאות עזרת זולת על דרך האומדנה בסכום גלובלי סך של 15,000 ₪.
כאשר לאלה מתווספת העובדה כי נרשם במסמך רפואי רשמי, רופאת המשפחה בקופת החולים בסמוך למועד התאונה, מפיה של התובעת, תחת תלונותיה כי היתה מעורבת בתאונת דרכים שארעה בחזרתה מהעבודה לביתה, סבור אני כי הנתבעת הרימה את נטל השכנוע והבאת הראיה להוכחת הטענה כי תאונת הדרכים הינה תאונת עבודה.
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך של 82,500 ₪ (במעוגל) בתוספת שכ"ט עו"ד כדין ואגרה כפי ששולמה.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בשנת 1988 עבר הנאשם תאונת דרכים כהולך רגל שבעקבותיה טופל במחלקת מרפאת הנפש של בית חולים "זיו" לאחר שאובחן כסובל מפוסט טראומה.
בעיניין לוין, העוררת גרמה לתאונת דרכים קשה, כאשר היא סטתה שמאלה, חצתה את כל הנתיבים בכיוון נסיעתה, עלתה על אי - תנועה מוגבה המפריד בין שני מסלולי תנועה, עברה למסלול הנגדי, פגעה במכונית מלמעלה, חצתה את יתר הנתיבים במסלול הנגדי, ולבסוף נעצרה בהתנגשות של רכבה בתוך תחנת הסעת חיילים.
בימ"ש עמד על נסיבותיה האישיות של העוררת לרבות היותה נורמאטיבית, אשת חינוך, בגיל 55, סועדת את אביה הקשיש, ללא עבר תעבורתי, אימא לשלושה ילדים וסבתא לששה נכדים.
אכן נראה כי קיים דמיון בין המקרה שפנינו למקרה בעיניין לוין, אך יחד עם זאת, אין בידי לגזור גזירה שווה, שכאן כאמור, לא ניתן להיתעלם ממגמת החמרה במדיניות הענישה בגין תאונות דרכים קטלניות.
...
בהתחשב בשיקולים לקולא ולחמרא, הגעתי למסקנה כי אין מנוס מהטלת מאסר שהנאשם יישא מאחורי סורג ובריח.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים כדלקמן: מאסר בפועל לתקופה של 15 חודשים.
ככל שקיים פיקדון במסגרת התיק, אני מורה על החזרתו לידי הנאשם, וזאת בכפוף לכל דין ו/או עיקול.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הנזק הנפשי לו הם טוענים הוא בעקבות תאונת דרכים בה נהרגה בתם של התובעים מס' 2 ו- 3, ואחות התובע מס' 4.
על פי הנטען בכתב התביעה, התאונה ארעה ב- 3/22 עת המנוחה, ילדה כבת 5 שנים, שיחקה בחצר ביתה ונדרסה על ידי רכב שפגע בה בעוצמה.
המחלוקת לשאלת הצורך למינוי מומחה בתחום הנפשי לתובעים, נסובה לשאלת קיומו של נזק נפשי, כמו גם עפ"י המבטחת לשאלת עוצמת הנזק שניגרם לתובעים, ככל שניגרם בעקבות התאונה, בזיקה לאמות המידה שנקבעו בהילכת אלסוחה לפצוי בגין נזק נפשי של נפגעים "מישניים" כבעניינינו.
...
דיון והכרעה לאחר בחינה, עיון ואיזון, אני רואה להיעתר לבקשה למינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטרי, לכל אחד משלושת התובעים.
קביעה לפיה עסקינן במסמך שנערך לצורכי ההליך המשפטי תהיה רלוונטית רק מקום בו הדבר הוא בגדר "מסקנה מובהקת", ולא כך הוא בענייננו (ראו רע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (30.05.2012).
לאור מכלול המפורט, אני נעתר לבקשה למינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט לבדיקת כל אחד מהתובעים בתחום הפסיכיאטריה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו