בהחלטה מיום 28.1.21 הורה בית הדין האיזורי כך:
"לאור העובדה שרק כעת ניתנת החלטה זו, לאחר שהחלטות בתיק כבר פורסמו במאגרים השונים, תוקף ההחלטה יהיה ממועד ובכפוף להמצאתה. נוסח פסק הדין שהוגש עם השחרות - מאושר לפירסום. המזכירות תסווג התיק כפתוח לצדדים וחסוי לציבור".
אין לפנינו כל השגה על החלטה זו של בית הדין האיזורי, אך נעיר כי הסכמת הצדדים לבדה אין די בה כדי לאפשר סטייה מעיקרון פומביות הדיון.
במובן זה הבקשה המתאימה היא בקשה לאיסור פירסום כבקשה עצמאית שאינה נסמכת על סגירת הדלתיים, וזאת, למשל, מכוח סעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט, המאפשר (גם ביחס להליך שהתנהל בדלתיים פתוחות, כמו ההליך דנן) לאסור פירסום בקשר לדיוני בית המשפט, בין היתר, "לשם מניעת פגיעה בפרטיותו של אדם בשל חשיפת מידע רפואי עליו".
עתה נפנה לבחינת המבוקש ונפתח בבקשה להשמטת שמות הצדדים מההחלטה בבר"ע - לא מצאנו לנכון להעתר לה, וזאת בראש ובראשונה משההחלטה בבר"ע, בחלקה המצוטט לעיל וודאי ביתר חלקיה, אינה חושפת כל מידע רפואי.
...
אמנם אותו ביטוי יכול להתפרש באופנים שונים בהקשרים שונים, אולם לטעמנו ניתן להסתייע בהפניות הללו כדי לחזק את מסקנתנו שלפיה ש"מידע רפואי" אינו כולל את העובדה שפלוני חולה/חלה במחלה כלשהי (דבר שניתן לומר, כפי הנראה, על כל אדם).
נוסיף כי הסמכות לאסור פרסום מכוח סעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט היא סמכות שבשיקול דעת, כך שאף אילו ניתן היה לסבור שהמשפטים המצוטטים לעיל כוללים "מידע רפואי", הרי שלא מצאנו כי הפגיעה בפרטיות המבקש כתוצאה מכך מצדיקה סטייה מעקרון הפומביות.
הבקשה נדחית, אפוא, בכפוף לאמור בסוף סעיף 9 לעיל.