מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פגיעה בעובד נמל בעת הפעלת עגורן

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתשובתו הפנה התובע לקביעות בבל 8483-04-17 יונה כהן – המוסד לביטוח לאומי (31.10.18), העוסק במקרה זהה לזה של התובע כאן שכן בשני המקרים נדון עניינם של מפעילי מנוף בנמל חיפה, בשניהם נקבע במסגרת העובדות המוסכמות כי בתא המפעיל מורגשות תנודות בעיקר בעת הרמה ו/או הורדה של מכולה, בשני המקרים הועברו לעיון המומחה סרטונים המתארים את אופי העבודה ובשני התיקים קבע המומחה לאחר שצפה בסירטון שהתובעים היו חשופים לרטט כל גופי.
" המחלוקת בין המומחים אינה נסובה, אם כן, על שאלת החשיפה לרטט בעת הישיבה בתא המפעיל בעגורן, או על כך שהספרות הרפואית תומכת בכך שעבודה מסוג זה שביצע התובע נחשבת כעבודה בחשיפה לפגיעה בעמוד השידרה הצוארי - אלא רק בנוגע לשאלה אם יש לייחס את הפגימות בצואר לתנאי העבודה של התובע כמפעיל עגורן, בהיתחשב בכך שהתלונות על מיגבלות וכאבים בצואר הופיעו מספר שנים לאחר תום החשיפה.
...
לאחר עיון בעמדות הצדדים ועל יסוד הכללים כמפורט לעיל, יש לקבוע שדין הבקשה להתקבל רק בחלקה.
לא מצאנו שהמומחה הנוסף חרג מהתשתית העובדתית המוסכמת, או שגה כשקבע את שקבע על יסוד אותה תשתית עובדתית ועל יסוד התרשמותו מתוך צפיה בסרטון.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לא הוציאה הוראות ו/או נהלים בדבר עבודה בנמל בכלל ובעובדת העמסת משאיות באמצעות העגורן בפרט ו/או לא וידאה כי הוראות כאלה אם בכלל היו, תיושמנה הלכה למעשה.
עוד הוסיף וטען התובע כי עגורן הינו "דבר מסוכן" כמשמעו היגד זה בסעיף 38 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] תשכ"ח-1968, וכי הנתבעת 2 הייתה הבעלים של העגורן ו/או הממונה עליו ו/או על שיטת הפעלתו ו/או שיטת העמסת קונטיינר על משאית ולפיכך, על הנתבעת 2 הראיה כי לא הייתה התרשלות שתחוב עליה.
על פי הראיות שהוצגו בפניי התברר כפי שקרה בפרשת "אסם" לעיל, בה נפגע התובע, מר סמדג'ה במהלך הפריקה עצמה, בעת כניסה לרכב או יציאה ממנו, התובע בתיק דנן, מר טופיצין, נפגע עת עלה למשאית לצורך התחלת נסיעה, אגב ביצוע פעולה טעינת המשאית על ידי העגורן, המהוה "שימוש ברכב מנועי". וכך על פי עדותו: "הבקר החזיר לי התעודות ואני מחזיק אותן ביד שמאל ואני חיכתי שהעגורן ישתחרר מהמכולה. אני רואה שהוא עדיין יושב במקום, איני יודע מה הסיבה. בחוץ היה חם ובקבינה עבד המזגן. חשבתי לעלות לקבינה ולחכות עד שהוא יוצא ברגע שהתחלתי לעלות על הקבינה, פתחתי את הדלת, החזקתי ביד ימין ברזל שעוזר לעליה וביד שמאל היו לי את התעודות, התחלתי לעלות. הייתי בדיוק על המדרגה הראשונה של המשאית, העגורן הרים את המכולה יחד עם המשאית ואני בתוכה, לדעתי הוא שכח לפתוח את הפינים שלו". (עמ' 6 שורות 11-17, ההדגשות שלי א.ס).
...
לאור עמדתי זו אני דוחה את התביעה כנגד הנתבעת 2.
הנתבעת 1 תשלם לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 7,500 ₪ בתוספת הסכום השווה למע"מ. התובע ישלם לנתבעת 2 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 7,500 ₪ בתוספת הסכום השווה למע"מ. סכומים אלה יהיו צמודים למדד וישאו ריבית חוקית מהיום ועד לתשלומם המלא בפועל.
המזכירות תמציא העתק החלטתי לצדדים.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2006 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

(ב) לטענת התובע במהלך עבודתו ועקב עבודתו, כמפעיל עגורן שער בנמל חיפה, נפגע בברכו הימנית עקב החלקה ונפילה במדרגות סולם העגורן ממנו ירד אותה עת. 129 (ג) מנגד טוען הנתבע כי בנסיבות המקרה שבפנינו לא התקיים ארוע תאונתי.
...
אינני מקבל גם את הקביעה שהימצאותו של פגם בודד מצביע שמקורו בחבלה ולא בשינויים נווניים בסחוס, כאמור לא היה פגם בודד אלא גם קרע במניסקוס וגם פגיעה בסחוס, דבר הנקרא Kissing Lesion ומקורו בדרך כלל יותר בפגיעה במניסקוס ולא בפגיעה בסחוס.
בנסיבות אלה מוצאים אנו את גרסת התובע כמהימנה ואמינה עלינו, ומשכך שוכנענו כי בתאריך 14/1/2003 ארעה לתובע תאונת עבודה, בה נפגע בברך ימין, כפי שתיאר אותה בהודעתו, שנגבתה על ידי חוקר הנתבע בתאריך 24/9/2003 – מוצג נ/4 (ראו הציטוט לעיל).
אשר על כן אנו מקבלים את התביעה וקובעים כי בתאריך 14/1/2003 אירעה לתובע תאונת עבודה, כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה-1995; וכתוצאה מתאונה זו נפגע התובע בברכו הימנית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2012 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התאונה הנטענת ארעה בשטח נמל חיפה, במהלכו נגרמו ניזקי רכוש למשאית מספר רשוי 82-082-00 אשר בבעלות התובע (להלן: "המשאית").
אין חולק כי ביום 08/02/08, פגע עגורן בבעלות נמל חיפה במשאית.
בשים לב לאמור לעיל, אני קובע כי הנמל אחראי לניזקי התובע בשל אחריותו הישירה והרשלנית בכך שלא מנע מעבר עגורנים מעל השטח בו עבד הקבלן ובנגוד למוסכם עימו ובאחריות שילוחית למעשי מפעיל העגורן .
...
לכן אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע באמצעות נתבעת מס' 2 סך של 30,128 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 10.2.2008 ועד התשלום המלא בפועל.
כן אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשאת בהוצאות התובע בסך של 3,000 ₪.
אני מחייב את הקבלן לשפות את הנתבעים ב -20% מהסכמים שנפסקו לתובע לרבות הוצאות משפט.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע עבד במשרה מלאה 5-6 משמרות בשבוע, כל משמרת בת 8 שעות, כאשר בכל משמרת כזו עובד התובע בפועל על עגורן גשר במשך 4 שעות.
מקובל עלינו הטיעון של ב"כ התובע אשר מפנה לנסיבות דומות מאוד שהתבררו בפני מותב בראשות כב' השופט טל גולן בתיק בל 24772-07-20 גם שם דובר במפעיל מנוף בנמל חיפה שטען, כי נפגע בכתפיו ובאותו מקרה מונה דר' איל ריבלין מומחה אורטופד לשמש כמומחה יועץ רפואי מטעם בית הדין וקבע קשר סיבת בין תנאי העבודה לבין הפגימה בכתפיים תוך שאותו מומחה היתייחס לדוח הרטט של המוסד לבטיחות וגיהות ככזה שנכתב על ידי חוקרים מתחום ההנדסה בלבד ולא בשיתוף עם רופאים "... הדוח גם אינו סותר את מימצאי המאמרים הרפואיים שמצאו קשר סטטיסטי בין חשיפה לרטט בין ליקויים גופניים. אומנם נחוץ מחקר נוסף כדי לסתור/לבסס מסקנות סטטיסטיות בין רטט למאפיינו השונים, לבין ליקויים גופניים ספציפיים אך לבנתיים יש להישען על הספרות הרפואית הקיימת שצויינה על ידו. המומחה סיכם וציין, כי מסקנות חוות דעתו נותרו ללא שינוי." (ראה סעיף 12 פס"ד מיום 16.7.23 בתיק בל 24772-07-20 שניתן על ידי מותב בראשות כב' השופט טל גולן).
עלינו לזכור, כי בנסיבותיו הקונקרטיות של תיק זה מעבר לעבודה רבת השנים של התובע כמפעיל ציוד מכאני הנדסי כבד בעיקר של עגורן גשר (משנת 2006 ואילך) הרי שמשנת 1987 ועד שנת 2000 עבד התובע כמכונאי ציוד הנדסי כבד תוך שהוא תיקן תקלות ועבודתו בוצעה הן בבית מלאכה והן בשטח כשהצדדים הסכימו, כי מדובר בעבודה פיזית שהיא עבודת מכונאות כבדה תוך שימוש בכלים רוטטים כגון פטישי אוויר, דיסקים חשמליים, מקדחות, משחזות וכדומה.
...
באותן תביעות רבות מונו מומחים רפואיים שונים מטעמו של בית הדין בתחום האורטופדי לבחינת קשר סיבתי בין תנאי העבודה של אותם מנופאים לליקויים הנטענים בתביעות השונות לרבות פגימות של צוואר, כתפיים, מרפק, כפות ידיים ולמרות הטענה של המוסד לביטוח לאומי לפיה מדידות של עוצמת הרטט שערך המוסד לבטיחות וגיהות הצביעו על ערכים נמוכים מרמת החשיפה המותרת, הרי שהמומחים היועצים הרפואיים השונים שמונו בעשרות תביעות אלו עדיין הגיעו למסקנה, כי תנאי העבודה גרמו לפתולוגיה של אותן פגימות נטענות בסבירות העולה על 50%.
לכן, לטעמנו אין מקום למנות מומחה רפואי נוסף בתחום התעסוקתי שהרי גם אם נמנה אותו כבקשת המוסד לביטוח לאומי וגם אם הוא ישלול קיומו של קשר סיבתי אזי עדיין נהיה מחוייבים לפעול על פי הלכה הפסוקה לפיה כאשר עומדות לפנינו חוות דעת של יותר ממומחה אחד שמונה מטעם בית הדין נכון יותר להעדיף את מסקנתו של המומחה שמטיבה עם המבוטח (עב"ל 276/09 אדם קמינצקי-המוסד לביטוח לאומי פס"ד מיום 7.4.2010).
כך גם בתשובותיו של דר' פרידמן שמונה על ידינו בתיק זה הוא רושם ביום 20.6.23, כי "דוח זה והמפרט הטכני אינם נותנים מענה לשאלה מהי ההשפעה הקלינית לאורך ציר זמן ארוך על הנחשף לשני סוגי רטטים אלה. ידוע, כי רטט יכול לתרום לתחלואה בשל אפקט מצטבר על הגוף. הדוח והמפרט הטכני אינם בעלי משמעות קלינית שכן לא נעשה מחקר רפואי אשר ישקף את האמור ביחס לממצאים קליניים על מפעילי המנוף. בבואי לדון בקשר אפשרי בין תחלואה לאופי עבודה יש להסתמך על הספרות הרפואית וכן על פירוט תנאי העבודה" משלא מצאנו מקום למנות בנסיבות אלו מומחה נוסף עלינו לייחס משקל רב לחוות דעתו ומסקנותיו של דר' פרידמן ואין כל הצדקה לסטות ממסקנותיו (ראה לעניין זה עב"ל 34988-04-11 מאמו- המוסד לביטוח לאומי פס"ד מיום 9.5.12).
מעבר לכך שהעבודה הפיזית לרבות עם מכשירים רוטטים בין השנים 1987 עד 2000 מחזקת את התשתית המיקרוטראומתית הרי שבטרם בוחנים את התביעה לפי עילת המיקרוטראומה יש לבחון את החלופה של מחלת מקצוע וכאן עלינו לשאול האם ניתן לשלול קיומו של קשר סיבתי בסבירות העולה על 50% בין תנאי עבודתו של התובע לבין הליקוי בכתפיו, אלא שכאן לא זו בלבד שלא ניתן לשלול קשר סיבתי זה אלא דר' פרידמן מומחה יועץ רפואי מטעם בית הדין סבור בסבירות העולה על 50% בדבר קיומו של קשר סיבתי זה. מכל האמור לעיל התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו